Борисов към детските лекари в "Пирогов": Дано нямате работа!

Ремонтираха отделенията за малчуганите за пръв път от 53 години
61

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Обновените клиника и спешна детска хирургия на болница "Пирогов" бяха открити днес. Те не бяха ремонтирани, откакто са открити през 1964 г.

Средствата за обновяване са по линия на държавата и на инициативата "Малки герои" на фондация "Америка за България".

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов, който преряза лентата на обновеното отделение заяви, че тук идват най-тревожните покрай децата си хора и е важна обстановката, апаратурата и компетентността на специалистите, за да бъдат хората по-спокойни.

"Когато и средата е лоша, и ти се е случило нещастие на детето, ти е виновен целият свят. А ние си бяхме виновни, защото, от както е построен "Пирогов“, тези клиники, не са пипани“, коментира той.

Борисов припомни, че откакто е построена болницата, отделението не е ремонтирано.

"Желая да нямате пациенти, да стоите без работа. Така че да работим да не идват тук. А ако се наложи, да си излизат живи, здрави и щастливи“, обърна се Борисов към лекарите.

Министърът на здравеопазването Николай Петров изтъкна ангажимента на правителството към обновяването и посочи, че с този жест се показва, че "Пирогов" е важен.

Над 8 хиляди души са направили дарения за ремонта, обновени са 65 стаи на три етажа и е направено пълно преустройство на над 2000 кв.м. болнична площ.

Освен това има изградена и нова детска площадка.

Общата сума на дарението по линия на инициативата е 400 хил.лв.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов отчете, че над 3000 деца на година минават през детските отделения.

Лекарите правят и над 1800 операции на малчугани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32:И кое му е *** на това,да пожелае на докторите да нямат пациенти?Твоят коментар е по-***,повярвай ми.Не пожелавам на никой да заведе детето си в Пирогов,за да имат докторите работа.А за заплатите-със сигурност вземат достатъчно,но ние сме свикнали все да мрънкаме и да искаме все по- вече.
28
6
 
24
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Боко, вместо да отправяш *** пожелания, увеличи заплатите им! " да стоят без работа"! ...ами хубаво...ама ако им се наложи да работят 1000 лева им стигат нали така!!?? Ееееех, няма ли кой да те изрине като торба с лай -на беее!
27
18
 
5
 
! Отговори
Циник до 28 преди 6 години
Работя...и сега...пред компа съм...сам в работилницата....кой как се уреди...нали знаеш?Отдавна съм с двойно гражданство...изплащам жилище в Заксенхаузен...пестя за сина!Глупашки заяждания - не променят нищо!Дреме ми - какво мислят хейтърчета за мен!Кучетата си лаят - кервана си върви!PS.И двамата със съпругата ми имаме жилища в Пловдив - нейното до мола...моето до Събота пазара....добре сме!
26
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей Циниче и ти като шефа си си най-големия комунист смърдиш на суджуци и милиционерщина.
25
2
 
17
 
! Отговори
Тате Бойко ви обича преди 6 години
Средствата за обновяване са по линия на държавата и на инициативата "Малки герои" на фондация "Америка за България". Естествено че янките дали някой долар на бащата на партия ГЕРБ (комунисти) . Трябва да покажем бай Су.жук като закрилник на бедните ,малките ,старите и слабите ...абе пиара си е супер ! Абе кога другаря Цецо ще обяви че се кандидатира за президент ? НАРОДА ТРЕПНЕ В ОЧАКВАНЕ .
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, само един бърз въпрос? Ти на социал ли си в Германия, щото с тази работна етика, там не се оцелява при немски работодател, а сам да си работодател не вярвам и 2 мин да имаш да се усмихнеш, не да ни обясняваш политическите успехи на сегашното правителство....
23
16
 
9
 
! Отговори
Циник до 22 преди 6 години
Тъ пу нгер ... едва ли има по-голям антикомунист от мен в този дилетантски форум!От над 300 партии у нас - 299,9 са пълни с другари-дерибеи от бившата БКП!Аз след Костов - вече си реших проблема - махнах се от kочината в която настоящите пребоядисани комунисти и турци превърнаха България! Наблюдавам с академичен интерес воят ви...и безпътицата ви!Разбра ли тъ пу нгер!Няма друга партия освен БКП!В това ви е трагедията!
22
2
 
27
 
! Отговори
Народно събрание преди 6 години
Кога ще премахнете лимитите за направления?!Кога ще спрете финансирането от НЗОК за частни лечебни заведения?!Кога ще премахнете държавните болници и лекарите да са ЕОД-та.Кога ще забраните лекар на държавна работа да практикува частно и да има частни клиники?Кога ще на3начите икономисти професионалисти да са управители на държ. болници, а не лекари завършили здравен мениджмънт за 1 год., за да не точат пътеки.Кога ще забраните в жилищни сгради да има частни болници, клиники, центрове?
21
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя министър е най-големия некадърник. По-голям дори от Москов. Обаче пък е още по-верен в хигиенизирането на задните части на Шефа.А при Суджуците това "качество" се цени най-много.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХА ХА ХА миниСТЪР (ДАНО) ОТ ТОЯ МИСИР САМО ПРОСТОТИИЙЙ
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мярна ми се преди малко в карето в дясно на Инвестор, че външният дълг на България за 2016 г. е 27 милиарда евро.
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей *** не ни трябва никой президентска република и пряка демокрация не ни казвай кой бе *** червен. Като искаш да те яхат Тикви и подобни отивай си в СК или да береш ягоди в Испания.
17
1
 
21
 
! Отговори
до Циник преди 6 години
Хайде пак опряхме до мантрата - по-малкото зло. Ами по-малкото зло , не е добро, и няма как да стане добро. Това, че до върховте на властта не се допускат свестни хора ( по-ринцип свестните хора не се и натискат за власт, тя им е противоестествена), не означава, че трябва да се задоволяваме с "по-малкото зло". На ГЕРБ структурите и хората, които им пренадлежат за пълни с примери за корупция, алчност, некадърност, подлизурковщина. Грешно е да се втълпява на раята , че на "добро" няма право!
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много парадира с неща, които трябва да се вършат без излишна показност. Кой премиер на нормална държава се вре пред камерите за ремонтирано отделение на болница, за асфалтиран участък, за пречиствателна станция или за някой площад на някое село?! Неща от ежедневието, на които в белите държави даже не обръщат внимание. За какво трябва да ръкопляскаме като аборигени?!?! Работете без много шум, другото е от лукавого!!!!
15
11
 
2
 
! Отговори
Циник до 18 преди 6 години
Прав ти път!Къде съм излъгал?
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждам че *** и Шматка, дежурните защитници на сататуквото на Суджуците вече са активирани.Напускам този форум. Вече знам как ще протече дискусията.
13
15
 
3
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Коя точно част от сравнително простото изречение - "А другите ( преди него ) само крадяха!" не ви е ясна???Забравихте Милен Велчев - биволското око...дойде - награби милиони..И си отиде!Румен Овчаров.Гергов..Ку рсланинова..Първосигнални реакции..и всякакви следващи крадци си тръгват по живо по здраво! Кой ще изберете на мястото на Борисов? Кой????
12
12
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 8Не пиши такива работи че дежурните *** ще те изпапат.Я виж колко минуса са ти изчаткали.Директивата е:Каквото и да направи това правителство всичко е лошо.Ако нямате инфо за нередности веднага да се вкара клишето за кражбите.
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, я погледни външния дълг и заемите взети в последния мандат на Борисов и пак пиши...не го е направил защото е блестящ държавник и е измъкнал страната , а защото се набълбука със заеми, които му дават, защото е удобен. За тях, не за нас. Колко им е хубаво на емигрантите в чужбина, 3 милиона български паспорти, ако в родината им е добре, ще седят ли навън да са чужди и след 20 години. Що не се върнеш от Германия да му живееш на Бойко успехите? А?
10
1
 
21
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
Борисов не краде - той е светец.И никога не е бил мафиот. А също е образован, умен и красив.И никога не е имало Ало, Ваньо, Мишо Бирата и назначение на Цацаров в Банкянското WC.И не краде ежегодно миларди от цялата държава, вече трети мандат.И българия е на първо място във всички световни класации (отзад напред).