Радев защити летците: Политическите реакции са неадекватни

Президентът зове за отговорно отношение към проблемите
26 окт 2017 18:10, Красимир Ангелов
202
Радев защити летците: Политическите реакции са неадекватни
Снимка: БТА

Напрежението в сектор "Сигурност" е тревожно, констатира президентът Румен Радев в позиция, публикувана на официалната му страница във Facebook.

"Кадровата криза в Българската армия се изостря. Полицаите и пожарникарите стачкуват, военните пилоти прекратиха плановите полети. Недоволството на хората с пагони е обяснимо – за него има социални, технически и психологически причини", пише в своята позиция държавният глава.

Още по темата
По думите му политическите реакции на проблема са неадекватни. "Достойни българи са обвинявани в алчност, бунт и престъпно поведение. Много от тях рискуват живота си в изпълнение на служебния си дълг", подчерта президентът.

"Да искат от тези доблестни мъже поведение на камикадзе, могат да си позволят само политици с безукорен морал на самураи. Недопустимо е да се уязвява честта на хората с пагони. Призовавам за отговорно отношение към проблемите на националната сигурност. Политическият патос не може да замести управленските решения", подчерта Румен Радев в своята позиция.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано през деня вицепремиерът Валери Симеонов обвини военните пилоти, които отказаха да летят, във военна измяна. Според него в авиобазата "Граф Игнатиево" трябвало да има уволнения.

Във вторник военните пилоти отказаха да се качат на самолетите под предлог, че не се чувстват психологически годни да летят. Военна полиция извърши проверка в базата и заключи, че не може да става дума за бунт. Затова и прокуратурата отказа да започне разследване на отказа.

В същото време военният министър Красимир Каракачанов не скри, че подозира изкуствено създадена ситуация в авиобазата, а премиерът Бойко Борисов изрази надежда, че някой не подръчква пилотите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
16
 
18
 
! Отговори
военен преди 6 години
президента е абсолютно прав! така стоят нешата в поделенията!
106
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката: Този ли беше НАТО`вския генерал !!!?Че той даже и устава на българската армия не знае !
105
11
 
12
 
! Отговори
:)) преди 6 години
До 104 АнонименЯсно! Ръчкане, подстрекаване, ... неща все характерни за кучкара от Банкя и обкръжаващите го помиарите ! Няма как орлите да бъдат - подстрекавани, ръчкани, ....!
104
6
 
11
 
! Отговори
МиГ-29 преди 6 години
Трябва полицаите да вземат пример от пилотите, когато почнат протести пред парламента да се почустват неразположени. Тогава да видим дали ДУПЕтатите са недосегаеми.
103
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От три години летците не летят..........Не летят защото това е скъпо удоволствие.Няма пари за гориво.
102
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин Зелени чорапи да си гледа работата.Полвината армия са със заплата и пенсия.
101
2
 
2
 
! Отговори
решетников преди 6 години
До :)). Е, явно не си достатъчно интелигентен, щом не си разбрал. Аре, чао.
100
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""Кадровата криза в Българската армия се изостря. Полицаите и пожарникарите стачкуват, военните пилоти прекратиха плановите полети. Недоволството на хората с пагони е обяснимо..."С това си изказване Радев не само че подстрекава, но и открито назовава евентуалните изпълнители на един военен преврат в България.
99
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев с признанието си че е "ръчкал" летците към неподчинение доказва не само, че не си знае задълженията си по Конституция, но и Устава на БНА не е чел !
98
0
 
6
 
! Отговори
:)) преди 6 години
До решетниковКой ги подстрекава?
97
7
 
8
 
! Отговори
решетников преди 6 години
Е, поне стана ясно кой ги подстрекава.
96
7
 
8
 
! Отговори
:)) преди 6 години
Нападението виша степен на защита! - така казват. Търговииката с амфетки ли защитават, лаещите търговци на смърт- ГЕРБ- по Президента Радев, м?
95
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първите месеци доказаха, че Радев не е дорасъл за Президент обединяващ българската нация, а като Главнокомандващ въоръжените ни сили сам да признание, че е подстрекател на летците ни в неизпълнение на задълженията им е връх на безотговорност и равно на предателство.
94
7
 
14
 
! Отговори
ДГД преди 6 години
ПИЯНИТЕ И НАДРУСАНИ С ПРЕМИЕРСКАТА ДРОГА ФЕНОВЕ НА БОРИСОВ, ЗАМЪРСЯВАТ СЪС ЗЛОВОНИЯТА СИ НОВИНАРСКИТЕ САЙТОВЕ. ПФУУУ, ОСМЪРДЯВАТ !
93
5
 
8
 
! Отговори
да бе да преди 6 години
През 1987-*** година Матиас Руст с малък самолет кацна на Червеният площад.И тогава руснаците са имали такива високообразовани,интелигентни летци,все"отличници" по математика.Все "първенци" на випуска.И в поделението дето служех имаше все едни такива "интелигентни".офицери дето не можеха да решат задача за 7 ми клас.А имахме 2-*** войника радиолюбители които ги правеха смешни.Също както Руст направи руските летци за посмешище!
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА, ЧИСТИТО Сиереч се вози ,не лети .И като не се отвори колесника на Фалкона не могат да го изкарат от тоалетната .
91
7
 
14
 
! Отговори
НА ХОД Е ПРЕЗИДЕНТА преди 6 години
ДАВАЙТЕ, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ. СМАЧКАЙТЕ ГО ТОЗИ НИЗЪК ЧЕРВЕЙ, ИЗПЪЛЗЯЛ ОТ КЛОАКАТА НА СОФИЙСКИТЕ ПОТАЙНОСТИ. А НАРОДЪТ ДА СИ РАЗМЪРДА ПЛЕСЕНЯСАЛИЯ МОЗЪК И ДА ПРОУМЕЕ, КОЙ, КОЙ И ЗА КАКВО ТУРЯТ НАЧЕЛО НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И ЗАЩО НА БАШ КРАДЕЦА ПОВЕРЯВАТ ПАРИТЕ СИ, А ДЪРЖАВАТА И БОГАТСТВАТА СИ. МИСЛЕЩИТЕ И ЧЕСТНИ ХОРА СА ЗАД ПРЕЗИДЕНТА!
90
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От три години летците отказват да летят на парада на 6 май заради сигурността на гражданите Проблема е от тогава . И три години локуми и балончета в стил Гарантирано от ГРАБ.
89
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До малко истории"10 години сърбите воюваха с НАТО и пак са по добре от нас."Ауууу, по-полекааа... 90 години са воювали... Ахахахха
88
9
 
9
 
! Отговори
ХА, ЧИСТИТО преди 6 години
ГЛУПАЦИТЕ НА БОРИСОВ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ИЗХОЖДАТ ПО ВЪПРОСИ НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ДАЛЕЧ ОТ КАКВИТО И ДА БИЛО ТЕХНИ КОМПЕТЕНТНОСТИ. ДОСУЩ КАТО ГЛАВАТАРЯ СИ БОКО,СА СПЕЦИАЛИСТИ ПО ВСИЧКО. А КОГАТО НЯКОЙ РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО, НЕ РАЗБИРА ОТ НИЩО. ТА И ТЕ. КОЛКОТО ДО ПРОСТАЩИНИТЕ ПО АДРЕС НА ПРЕЗИДЕНТА, ТЕ СА КОМПЛИМЕНТ,КОГАТО СА ИЗРЕЧЕНИ ОТ ПОДОБНИ ПРОСТИ ПРОСТАЦИ.ТОЧКА ПО ВЪПРОСА. "АЗ СЪМ *** И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ И ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ" "И МЕНЕ МЕ Е СТРАХ ДА ЛЕТЯ, АМА ЛЕТЯ"-ДУМИ НА СТРАХЛИВИЯ ПОДЛЕЦ БОРИСОВ