Соцлидерката убедена: И да подаде оставка – преизбират я

Няма да искам вот на доверие от партията, отсече Нинова
28 окт 2017 13:42, Боряна Павлова
20
Соцлидерката убедена: И да подаде оставка – преизбират я
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Няма да искам вот на доверие от партията, няма да я употребявам - щях да се върна след 2 месеца и отново щях да съм председател, но на партия, в която вътрешнопартийни интриги и лобита са ровили, отсече червената шефка Корнелия Нинова по време на заседанието на 49-ия Конгрес на БСП.

"Уважаеми другарки и другарки, скъпи българи извън тази зала, ако усетите, че вашият партиен или държавен водач го е докарал до там да се скрие отзад зад вас и да ви бута, махайте го веднага - този човек не става.

Нинова посочи, че според нея лидерът седи отпред, лидерът води и поема първия удар, но само ако има зад гърба си силна, единна, смела и обща армия . Тя призова още делегатите да премахнат лидера, ако усетят, че той се бори за личното си спасение.

Още по темата

"Мога да ви обединя около общата ни цел да променим България, около това да бъдем непоколебими в тази цел, да не се огъваме, да не се поддаваме, но не мога да ви обединявам около лични цели за облагодетелстване. Питаха ме ще искам ли вот на доверие, за да се укрепя. Не, разбира се, няма да употребявам партията и да свиквам Конгрес, за да се укрепя. Доказах ви, че не съм за поста", каза Нинова и посочи, че е можела да използва момента и е щяла да подаде оставка, да отиде на пряк избор в партията от всички членове да го спечели.

"Щях да се върна след два месеца и отново щях да съм председател, ако мислех за себе си, но председател на какво? На една партия, в която два месеца вътрешнопартийни интриги и лобита са ровили сред вас - организациите. На кой лидер му е нужна такава партия. Немислейки за себе си, а за партията ви казах - Нямам дребна амбиция за лична облага, за личен пост, но имам голяма амбиция да променим България. Аз мога това да ви дам - самочувствие, че можем да управляваме по-добре България, че вие сте победители, защото сте - вие сте единствените, побеждавали някога партия ГЕРБ в тази държава. Няма да отстъпя от тази битка, че ще ви дам смелост. Ако сме заедно и единни само. Не искам просто власт, искам този свят да се промени", каза Нинова, цитирана от "Фокус".

Лидерът на БСП заяви, че дебатът в партията се дължи на втората фаза - опозицията не може да бъде нахранена, значи трябва да бъде разбита.

"Мислех много, откакто започна тази дискусия в последния месец. Мислех си, че атакувате лидера, защото сте обидени от промените, които направихме. Сега обаче считам, че не е така. Следейки внимателно вашите позиции от телевизиите, вие не атакувате лидера в лично качество, вие атакувате посоката на партията, атакувайки програма, платформи, изразявайки позиции против битката с едрия бизнес, борбата с корупция и това минава през смяната на лидера", каза Нинова.

Тя попита дали са ги упълномощавали публично да говорят пред медиите или те говорят в лично качество. „Публичният дебат беше сведен до вот на доверие на лидера. Ако само това беше въпросът, той е лесен за решаване. Нашата партия има много подготвени хора, които могат да поемат лидерството. Знаете, че винаги, когато сме избирали лидер, има по 20 качествени подготвени хора. Така наречената от медиите вътрешна опозиция и отделни другари имат различно мнение по много по-важни теми. Моля ви да ги чуем и обсъдим", каза Нинова.

"Укорявате лидера, или оспорвате решения на върховния орган на партията, този конгрес, от февруари 2017 г. за промяна в Устава или оспорвате основният документ на партията, в който казвате, че кандидати за народни представители не могат да бъдат социалисти, които са били 12 години депутати“, попита Нинова.

Тя цитира една от критиките, че материалът в парламентарната група е слаб.

"Това с материала много ми заприлича на едно изказване на Борисов за човешкия материал. Даже и изразните средства станаха еднакви“, отбеляза Нинова. "Не посягайте към депутатите от парламентарната група, заставам зад нея, защото знам какво коства на тези хора да понасят всички удари, да работят денонощно, да отстояват позиции на БСП всеки ден и тази работа се изразява в – за четири месеца – 24 закона, 1471 изказвания, 60 часа са говорили от трибуната, три искания до КС, четири предизвикани дебати, 507 въпроси и питания, 33 декларации от името на групата. За четири месеца. Коя парламентарна група досега е постигала това?", попита Нинова.

„Чу се обвинение, че парламентарната група се е напълнила с "младоци", "детишляци", които не са подготвени. Какво оспорвате другари? Оспорвате основно решение на нашите органи на партията да се отворим към младите хора. Как очаквате да са напълно подготвени като 15 години ги държим на резервната скамейки. Някой от самите вас са станали по-рано депутати“, каза Нинова. "Чухме критики, че в Изпълнителното бюро са навлезли млади хора, които нямат опит. Сега тук какво оспорвате - решение на Националния орган, който е избрал това ръководство или оспорвате младежката възраст на Стефан Данаилов, Владимир Москов и т.н.?“, попита Нинова.

"Не обиждайте другарите си, членове на Изпълнителното бюро, защото вие като бяхте негови членове, то беше най-доброто", заяви Нинова.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 1 година
..."УБЕДЕНА " била.....АЗ ПЪК , НЕ СЪМ ТОЛКОВА УБЕДЕН...!!!
16
0
 
6
 
! Отговори
НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ преди 1 година
Корни е пътник.....!
ЗАЩОТО --ОСВЕН ЛЪЖИ, ТЯ НИЩО ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА ПРЕДЛОЖИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!!

ЗАЩОТО , "ОСНОВНАТА ТЕМА" НА ТОЗИ КОНГРЕС ---БЕШЕ ГЕРБ ...А , НЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА БСП И ЛИПСАТА НА ВСЯКАКВИ ИДЕИ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЛЕВИЦА!!
15
1
 
6
 
! Отговори
Какви са тези преди 1 година
обръщения "другари и другарки"... съвсем ме отврати... Нагаждачка.. другаде" госпожи и господа", като отиде на латино интернационал ще вика' компанерос"..
Да кара направо на ТОВАРИЩИ!! Най й подхожда! И тъй и тъй е ясно откъде идват парите.
14
1
 
12
 
! Отговори
БСП е обречена преди 1 година
БСП не са нито социалисти, нито комунисти, просто ръководството и е от децата и внуците на олигарсите от полит-бюро, от ЦК, ДКМС, докато симпатизантите и са от бедния българки народ. Така крадените, бедните и онеправданите се надяват на чудо – червените милионери, т.е. техните палачи, да се смилят и да им дадат подаяние. Това няма как да стане никога! Затова тази партия е обречена, поне докато не се пречисти напълно и не стане истински представител на бедните слоеве от населението.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доживях да чуя,че Рада и Пипонестия били истински мъже!Боже,накъде върви този свят?
12
2
 
13
 
! Отговори
жената мъж преди 1 година
Курнелия обеща, че БСП ще победи на парламентарните избори, но не си изпълни обещаниието. Ако жената мъж(Курнелия) е и мъж да подаде оставка сега след тежката загуба на БСП на изборите, така както преди направи Бойко, а сега веднага след изборите направиха Радан и Лукарски и други доблестни мъже. Ако ли пък не го направи, БСП я очаква следващата 13 поредна изборна загуба от ГЕРБ, този път още по-съкрушителна.
11
3
 
14
 
! Отговори
Загубата е победа ? преди 1 година
Курнелия каза: „Въпреки загубата на тези избори БСП е постигнала много голям успех.“ Другарко Нинова(г-жа Лъжа) и симпатизантите на БСП и техните противници ви пожелават все по-големи подобни успехи на следващите избори. Това само г-жа Лъжа(комунист) може да го каже, да превърне лъжата в победа, истината в лъжа…Кого лъжете др. Нинова ? Да са живи и здрави тези, които ви вярват…Колкото повече си я търпите Курнелия, толкова повече изборни загуби ще претърпи БСП.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
естествено че ще преизберат другарката нинова .
единодушно ! като в добрите стари времена !
Под мъдрото ръководство на другарката нинова и вечната дружба със СеСиСеРе - партийната линия е права , дори и когато е крива !
9
4
 
17
 
! Отговори
Г-жа Решетникова преди 1 година
Нещата, дето ги рисува Курнелия(другарката Решетникова) трябваше да ги постигнем още на 10 конгрес на БКП(1968 г.). Пфу не успяхме, защо ли? А сега ще ги постигнем,
„а дано ама надали“! Има ли още хора(освен електората на БСП, предимно възрастни хора жертви на телефонни и политически измами ), които да вярват още на г-жа Лъжа ? Има събрани пари за изхарчване в държавата ,това поне червените го умеят добре. Ще допуснем ли комунистите за пореден път да съсипят държавата ?
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престанете да ни заливате с материали за червената *** и жалките и конгресчета.Смешни напъни на номенклатурчиците за власт.Свърши се.Власт няма да видят.Всички знаем кои са БКП_БСП_ДС.Знаем и помним какво причиниха на българския народ тези интернационалисти.Да се изнасят към Куба и Сев.Корея.
7
4
 
19
 
! Отговори
65 преди 1 година
Нрщо много се омота тая жена.А сутринта Ламбо какво искаше да каже,незнам.Нещо смотана работа.И да не се очудват,че ина предатели.
6
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОБРЕ, ДОБРЕ. Че то ни се втръсна все снимки на комуниста борисов да гледаме.
5
3
 
15
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 1 година
Тя видите ли няма да подава оставка, защото щели да я преизбират. Мъри гледай от Баце и се учи! Подаде оставка и се върна на бял кон. От демокрацията на този етап по-хубаво няма. Ти бъди коректна, а хората като видят, че си добра пак ще те избират. От къде е този страх не знам.
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
еееее,от 4 статии - 3 за нинова,1 за бсп. ..........а стига,де ! нинова катастрофира....нинова я катастрофираха за втори път,нинова на конгрес, нинова кихна, нинова се усмихна, нинова се похвали...........нещо друго не се ли случва в тази държава?
3
5
 
14
 
! Отговори
Получила е преди 1 година
Гаранция от Решетников и инициативния комитет.Те поемат подкрепа и защита; тя само да продължи със злословието и напукправенето за Европредседателството.
2
8
 
25
 
! Отговори
Професор преди 1 година
Мачкай Бойко комунистите!
1
11
 
8
 
! Отговори
Пучдемон преди 1 година
БСП са сепаратисти делят се на червени и на ГРОБ, въпрос на време е БСП да откъснат червените градове и села и да поискат независимост и то чрез референдуми.