Оттеглянето на здравния министър – демонстрация на принципност

Политолог: Има ли съмнение, се минава към режим "оставка"
31 окт 2017 11:45,
36

С оставката на министъра на здравеопазването се демонстрира известна принципност. Това коментира политологът Първан Симеонов в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR по повод оттеглянето на министър Николай Петров, чиято оставка бе приета светкавично от премиера Бойко Борисов.
Още по темата

"Демонстрира се известна принципност, защото Борисов така прави. В момента, в който се появи съмнение за някого в ГЕРБ, веднага се преминава към режим "оставка". Партията дори може да представя тези действия като един вид прочистване и да го натяква на БСП, които от своя страна пък упорстват и не изключват хора от редиците си", коментира Симеонов.

Според него позициите на управляващите не са отслабени, просто търпят ударите на опозицията. По думите му няма някакви тежки предпоставки за смяна на правителството, няма и масово обществено желание за това.

"Друг е въпросът дали на фона на предстоящото европредседателство личните и политическите нерви на Борисов ще издържат, тъй като БСП ще продължи с тази игра", продължи Симеонов.

Той допълни, че понякога при него политическите действия са лични, изненадващи, емоционални.

"Не е изключено в някакъв момент да премисли за някаква форма на рестарт. Но няма обективни причини това правителство да си ходи", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.