Оттеглянето на здравния министър – демонстрация на принципност

Политолог: Има ли съмнение, се минава към режим "оставка"
31 окт 2017 11:45,
36

С оставката на министъра на здравеопазването се демонстрира известна принципност. Това коментира политологът Първан Симеонов в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR по повод оттеглянето на министър Николай Петров, чиято оставка бе приета светкавично от премиера Бойко Борисов.
Още по темата

"Демонстрира се известна принципност, защото Борисов така прави. В момента, в който се появи съмнение за някого в ГЕРБ, веднага се преминава към режим "оставка". Партията дори може да представя тези действия като един вид прочистване и да го натяква на БСП, които от своя страна пък упорстват и не изключват хора от редиците си", коментира Симеонов.

Според него позициите на управляващите не са отслабени, просто търпят ударите на опозицията. По думите му няма някакви тежки предпоставки за смяна на правителството, няма и масово обществено желание за това.

"Друг е въпросът дали на фона на предстоящото европредседателство личните и политическите нерви на Борисов ще издържат, тъй като БСП ще продължи с тази игра", продължи Симеонов.

Той допълни, че понякога при него политическите действия са лични, изненадващи, емоционални.

"Не е изключено в някакъв момент да премисли за някаква форма на рестарт. Но няма обективни причини това правителство да си ходи", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонименНай богатите хора на света дърпат конците на политиците, да не очакваш, да излезат извън сянка.
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демек ако мине номера. Това е принципът на тиквите. Честит празник герберски ***!
5
2
 
22
 
! Отговори
принципно в кафеза преди 6 години
"Гузен негонен бяга". В БГ оставката е нещо като амнизтия за затвора..
4
0
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
които е принципен и професионалист не се занимава с политика а работи товакоето умее наи добре кои от списька на наи големите богаташи в света се занимавас политика никои извода остава за вас
3
2
 
33
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Принципност щеше да има ако не се крадеше, тук говорим за оставки след като ги хванат. ГЕРБ веднага се разграничават от крадливите си кадри, а политическа отговорност никаква!
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дададоха му един 1 млн. и го уволниха за да изпусне обществото парата. Дайте ми и на мене 1 млн пък аз ще си подам оставката. Време е на цялото правителство да си ходи, стига лъжи и интриги или оня министър да върне парите в петорен размер.
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно, значи всеки може да си краде на воля, но хванат ли го - оставка. Извод - да се краде повече в най-кратки срокове, докато не са ви хванали.А нещо като съд, глоби, наказания ... или оставката е достатъчно, така де нали трябва да се харчат тия пари.