Русия да е спасила българските евреи? Незнание или провокация!

Радев обаче е доволен от адекватната реакция на МВнР
Обновена: 4 ное 2017 12:51 | 4 ное 2017 12:42, Камелия Цветанова
227
Русия да е спасила българските евреи? Незнание или провокация!
Снимка: Булфото, архив

Според президента Румен Радев твърдението, че Червената армия е спасила българките евреи, е дълбоко непознаване на историята или опит за провокация.

Още по темата

Не мога да гадая, но мисля, че България имаше адекватна реакция, отсече той, след като говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че благодарение на съветските воини е предотвратено депортирането на българските евреи, на което външният ни министър Екатерина Захариева отговори: „ Спасяването на българските евреи е един от най-големите успехи на българските депутати, на българската църква, на българската общественост и народ“.

На Архангелова задушница президентът  коментира и състоянието на въоръжените ни сили.

"Армията се мотивира с много неща, най-вече с отношение. Очаквам държавническо отношение към армията, към всички проблеми, най-вече към проблемите на хората в нея и към тяхната подготовка“, каза Румен Радев.

Държавният глава заяви, че бюджетът за отбраната за 2018 г. не може да реши проблемите в сектора.

"Това е все пак едно усилие на правителството и внимание към този сектор, но след толкова години на забвение, мисля, че тези усилия не могат да решат проблемите“, допълни държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още по темата: РусияевреиРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-големите престъпници и убийци са:1.дъртата гадина Сорос2.Барак Обама-при неговото управление бяха финансирани оранжавите революции в Либия, Сирия и Украйна и загинаха хиляди невинни хора3.дъртата вещица Хилъри Клинтън- даже мъжът й Бил Клънтън не можеше да я изтърпиИма ли международен съд за тия тримата?
118
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците са изобретили всичко! Спасили са еврейте докато са си почивли от иобретяването напарната машина и други открития.
117
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважаеми коментиращи..Преди да давате мнение е добре да чуете точно каква казва Захарова и точно какво пише в нотата на руското МвнР.А там няма такова нещо ,което вие тук разпалено коментирате-ще ви помогна.В нотата се казва ,че благодарение героизма на руските войници през Втората световна война става възможно спасението на 50 000 български евреи от сигурна смърт.Това е .Или някой тук си мисли ,че ако Хитлер беше победил щеше да остане жив евреин някъде из Европа
116
1
 
14
 
! Отговори
още сельодка преди 6 години
Мойсей е бил руски мужик спасил евреите от българите като разцепил морето от водка.и на германците им потъналикорабите.
115
4
 
17
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Руснаците са патологични лъжци.Спомняте ли се как отричаха за наличието на зелени човечета в Крим??? Година по по-късно джуджето започна да се хвали, че лично е наредил операцията на спецназ и да раздава награди на ""героите""...
114
3
 
15
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Русия излъга за славянската писменост, за колко журналист Путин е избил, за съвременните лагери на смъртта в Чечня, за българските евреи. Има ли още нещо, което искат да си присвоят? Русия не са ли създали емоджитата, а?
113
6
 
15
 
! Отговори
Путин е Капут преди 6 години
Руснаците са лъжливи човекомразци.
112
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убиецът Путин и лъжливата му министърка трябва изправени пред народния трибунал незабавно за техните престъпления. 39 българи, които са посписали указа за спасяване на българските евреи бяха изпратени в концлагери след септември 1944 г. Ало!
111
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драги "русофили" от днес нататък можете да ходите да полагате венци на паметника на съвеЦката армия за благодарност, че е спасила българските евреи...разрешени са и плакати на Сорос.
110
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кат русия няма втора, тъй нещастна на света, взеха да си присвояват чужди заслуги и история, скоро очаквам да кажат, че цар Самуил е руски цар
109
13
 
6
 
! Отговори
Не Русия, а Захарова преди 6 години
Не се настройвайте срещу Русия. Виновна е Захарова, тя е направила и друга грешка, заради което пишат руските сайтове. Очаквам, че ще си понесе наказанието. Но не обобщавайте за Русия.
108
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 116: "Захарова това иска да ви каже, не цапайте чуждата памет, ще ни уважават тогава.".................А, чий го дири "чуждата памет" по българските земи !?
107
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика, Крим е руска територия ЗАВИНАГИ , свикнаха ли западните лицемери и поддръжниците им в България?
106
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофобите са най-големите национални предатели.Заради интересите на евроатлантическата ***(САЩ , Западна Европа и НАТО) са готови да продадат дори и децата си.Не заслужават да се наричат българи, защото отдавна не са такива.
105
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до шматкаА за съветските войници загинали за свободата на всички народи, победата през 45г. има ли смисъл? Когато *** д.били мислещи си, че са патриоти петнят саможертвата на милиони загинали за свобода войници, това има ли значение?А за този евреин дето го цитираш, ако не бе победата през 45г. дали щеше да има значение?Ако не уважаваш чуждата история, няма да уважават и твоята!Захарова това иска да ви каже, не цапайте чуждата памет, ще ни уважават тогава.
104
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен лъжи и провокации друго не чакайте от рашките, дадохме им четмо и писмо, дадохме им Православие, 45 години ги хранихме и обличахме, те горките чушка не бяха виждали в живота си, затова я нарекоха болгарский перец
103
4
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До114Вчера един ЕВРЕИН каза истината Ако '43г България не беше спасила тези хора за тях победата през '45 нямаше да има никакво значение.Понял
102
10
 
9
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Господа *** не си ли задавате въпроса че ако не бяха съкрушително те победи на Червената армия не царя не Пешев не българския народ Господ Бог нямаше да помогне на келтите евреи от унищожение.Между впрочем моят баща също е взел участие в тези събития.
101
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Госпожа Лъжа Захариева се нареди рамо до рамо със съпартийката си Нинова
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки "русофил" сега знае, че съветската армия ни е освободила от турско робство за да спаси българските евреи и затова комунистите са издигнали паметник.