МВР към столичани: Еврошефството налага ограничения, свикнете

Зоните ще са около НДК, хотел "Маринела", София тех парк
7 ное 2017 14:32, Анисия Иванова
54
МВР към столичани: Еврошефството налага ограничения, свикнете
Архив: Булфото

Очаква се да има известни ограничения за хората в София заради председателството на Съвета на ЕС. Това предупреди министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти в Министерския съвет.

Хората трябва да свикнат, че ще има ограничения, свързани с предстоящото председателство на Съвета на ЕС, каза той. МВР-шефът все пак успокои, че препятствията няма да са много големи.

Още по темата

Тези ограничения основно ще са около НДК, хотел "Маринела" и по трасето, включително около София тех парк.

Миналата седмица министърът поясни, че вече били подготвени планове между столичната полиция, фирмата, която ще охранява НДК, и общината, а ако се наложи, ще бъде включена и жандармерията.

"Центърът, който изграждаме, е обединен с този на Столична община. Всички камери на Столична община са вързани в тази система с камерите, които ние разполагаме. Така ще остане и за след председателството“, поясни министърът днес.

Радев обясни, че тестването на част от системите за сигурност вече е започнало, като за един от компонентите й се очаква това да остане за януари, защото има Закон за обществените поръчки, който трябва да се спази. "Ако е забавено нещо, ще търсим виновен“, категоричен е той.

"Правим всичко възможно да направим системите да работят преди Нова година, защото ни трябва поне месец да ги тестваме“, допълни той.

В отговор на въпрос министърът съобщи, че с решение на правителството са отпуснати малко над 4 млн.лева във връзка със щетите от наводненията в бургаския регион. Каквото може, държава ще направи, но и хората трябва да се грижат за домовете си, допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
28
 
! Отговори
егаси преди 6 години
Ето го новия тоталитаризъм. Ние не сме имали референдум за членство в ЕС, но вече огранчения трябва да търпим.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха ограниченията няма да са много само за половин София и то най-малко два пъти на ден докато ги извозват към и от НДК.
6
3
 
31
 
! Отговори
Симеон преди 6 години
А защо трябва да се налагат ограничения?
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото свикнаха с ограниченията за тютюнопушене !)))))))))))
4
11
 
33
 
! Отговори
помощ преди 6 години
Някой ще ме светне ли к'ъв е келепира от това членство? Единственото което знам, че постигна е да ни затворят напълно безопасните 3 и 4 блок на изграден АЕЦ което ще ни коства в милиарди в дългосрочен план.Кога в България ще има референдум за излизането от ЕС? Толко ли не разбра тиквата, че българите имаме различни морални ценности от толерастията(гей,би емигранти и най-новата мoда трансексуални да се възприемат за нормални) която ни налага ЕС?
3
4
 
26
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Властта да го духа, писна ми от техните тъпотии, като искат да се натягат да си ги канят в Бояна не да блокират целия град.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези как ще се о**рат с организацията...направо не ми се мисли.После ще ни изкарат нас виновни, че сме го извадили на показ или че сме предупреждавали за това.Вече всичко трябваше да е готово и само да се тества и да е започнала вече подготовката.Те, типично по български, ще приключат 2 дни преди началото на председателството...и тепърва ще се обясняват като първолаци.Да погледнат какво направиха естонците с председателството. Невероятни.
1
4
 
37
 
! Отговори
Писна ми преди 6 години
От тия натегачи.Цяло лято и цяла есен се прескачахме заради разкопана Сифия,а сега продължават с неудобствата. Аман от това председателство,заради което пръснаха милиони излишни средства,които можеха да се вложат в по- важни проблеми Тююю..