МВР към столичани: Еврошефството налага ограничения, свикнете

Зоните ще са около НДК, хотел "Маринела", София тех парк
7 ное 2017 14:32, Анисия Иванова
54
МВР към столичани: Еврошефството налага ограничения, свикнете
Архив: Булфото

Очаква се да има известни ограничения за хората в София заради председателството на Съвета на ЕС. Това предупреди министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти в Министерския съвет.

Хората трябва да свикнат, че ще има ограничения, свързани с предстоящото председателство на Съвета на ЕС, каза той. МВР-шефът все пак успокои, че препятствията няма да са много големи.

Още по темата

Тези ограничения основно ще са около НДК, хотел "Маринела" и по трасето, включително около София тех парк.

Миналата седмица министърът поясни, че вече били подготвени планове между столичната полиция, фирмата, която ще охранява НДК, и общината, а ако се наложи, ще бъде включена и жандармерията.

"Центърът, който изграждаме, е обединен с този на Столична община. Всички камери на Столична община са вързани в тази система с камерите, които ние разполагаме. Така ще остане и за след председателството“, поясни министърът днес.

Радев обясни, че тестването на част от системите за сигурност вече е започнало, като за един от компонентите й се очаква това да остане за януари, защото има Закон за обществените поръчки, който трябва да се спази. "Ако е забавено нещо, ще търсим виновен“, категоричен е той.

"Правим всичко възможно да направим системите да работят преди Нова година, защото ни трябва поне месец да ги тестваме“, допълни той.

В отговор на въпрос министърът съобщи, че с решение на правителството са отпуснати малко над 4 млн.лева във връзка със щетите от наводненията в бургаския регион. Каквото може, държава ще направи, но и хората трябва да се грижат за домовете си, допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
19
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
До АнонименКоментари на открито некомпетентни и необразовани илитерати.Има статистики за родното производство, които говорят повече от вашите глупости.БВП на държавата е в най-високите си стойности. И не ми говорете за "навремето", когато лева беше надценен и коммунистите си лъжеха в статистиките.Но, на платени плювачи...колкото и да се обяснява...те не поемат.
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Брюксел няма ограничения, и след атентатите се минава свободно около сградите на ЕС, няма блокирани пътища, защо тук ще има ?
26
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кольо ГилънаДали сме повече, отколкото сме взели.Покажи ми цифрите и дай факти. Иначе, думите ти са просто едни мурзилажки брътвежи.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този ръбест чичка, за да угоди на мрките китки от Брюксел, ще задръсти града. Ако прекали, а той ще прекали, при спиране на движението ще трябва са го награждаване с клаксони, протести, всичко за да има отношение към софиянци. Иначе, каквито са блюдолизци, ще се одрискат отвсякъде!
24
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блокират собствената ни държава, за да я предоставят на чужденците. Чужденец ще може да преминава свободно, а българите - с ограничения. Голямо навеждане ще направим заради белите господари от запад.
23
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тия нормални ли са, да блокират София за половин година!?! Аман! то не бяха ремонти, ремонти на ремонтите и ремонт на новите ремонти, то не бяха посещение на тоя, концерт на оня, мач между тия, срещи между ония.....АМАН! Аз съм против!
22
2
 
29
 
! Отговори
овце, преди 6 години
МЕЖДУ ДРУГОТО СЕГА Е МОМЕНТЪТ ЗА ПРОТЕСТИ - ВДИГНЕТЕ СИ ЗАПАЛТИТЕ! НЕГОДНИЦИТЕ СЕГА СА ПРИТИСНАТИ ОТ ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО И ЩШЕ ГЛЕДАТ ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ ПРЕД ЕВРОПА, ВСИЧКО ЩЕ ВИ ИЗПЪЛНЯТ!
21
3
 
21
 
! Отговори
Х преди 6 години
Там е пълно с офис сгради. Интересно ми е как ще блокират всичко и накрая фирмите ще забуксуват. Да не си въобразява някой, че ние, квалифицираният персонал, ще клякаме на някой. Тръгваме си по същото време за работа и когато стигнем, ако въобще ни допуснат, тогава. Като не му харесва нещо на работодателя, да си търси нови хора. Да го видим дали ще намери. Вече ние сме в силната позиция заради демографската картинка и положението в България.
20
4
 
18
 
! Отговори
Кольо Гилъна преди 6 години
Повече сме внесли в ЕС пари, отколкото са ни "дали"дали били ареее
19
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврошефство...хахах. Ей големи баламурници сте, бе. Какво еврошефство, просто ще храним и поим за наша сметка няколко стотин тлъсти чиновника, нищо повече.Я питайте Естония какво спечели от прецедателството? Нищо, кръгла 0! Само, че те дадоха 2 пъти помалко пари от нас и поне не се прецахаха чак толкова.
18
1
 
23
 
! Отговори
Учуден преди 6 години
- Вальо бре, чу ли, че ограбили апартамента на 3-я етаж? - Кой бе, на Ванко полицайчето? - Аха! - Еййййййй, озверяха и на СВОИТЕ почнаха да налитат!
17
1
 
17
 
! Отговори
Емко Ку-Ку преди 6 години
Ще минаваме на карти за градската мрежа и метрото за да не им нарушаваме спокойствието на Евродепутатите ! С Данчето Фандъчето ще организираме трафика през Перник и Самоков !
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас! Пак ще има прецакване. Господ да ги прости баба и дядо, ама като са го купили тоя апартамент до НДК от къде да знаят, че ще ни управляват м...ци. То не бяха сини и зелени зони, то не беше чудо, а сега и това. Голямо забавление е да те проверяват през ден през два къде отиваш и защо си тръгнал натам.
15
1
 
33
 
! Отговори
Гадател преди 6 години
Нека познаем: няма да се допускат леки автомобили в зоните, метрото и ГТ ще подминават въпросните спирки, а пешеходците ще избикалят от километър ВИП зоната.Така ли го измислихте?
14
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега ви псуваме, след Нова година ще ви псуваме двойно!
13
2
 
30
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
То хубаво се налагат ограничения, ама този господин да види на запад и какво друго се прави - отпушват се затворени за ремонт улици, пуска се допълнителен градски транспорт по обходни маршрути. То е лесно да затвориш всичко с ленти и да парализираш половината град.
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох какво лапане ще падне, всички Маринели са дълбоко в играта!
11
18
 
8
 
! Отговори
DO 11 преди 6 години
До АнонименТези евробюрократи са сни дали за 10г. милиарди.Но...теб това не те интересува. Гледаш само пред носа си.И въпреки окраденото от ГЕРБ/БСП/ДПС...пак упражняват някакъв контрол върху държавата. Иначе, до сега корумпетата да са ни фалирали, поне още 3 пъти.
10
2
 
10
 
! Отговори
Красчи педерасчи ! преди 6 години
Ако искат да блокират и банята ...аз си гледам за самолетите и влаковете разписанието !
9
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София под обсада на евробюрократите. Полза за страната - НУЛА!Честито