Цветанов към политиците: Да подкрепяме център нападателя – Борисов!

Президентът търси институционален сблъсък, смята заместник-председателят на ГЕРБ
11 ное 2017 14:16, Елка Василева
259
Цветанов към политиците: Да подкрепяме център нападателя – Борисов!
Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

Моят призив към президента и към всички представители на опозицията, защото парламентарното мнозинство го прави, нека да подкрепяме централния нападател Бойко Борисов. Защото видяхме, че той може и знае как да постига резултати в интерес на държавата. Това коментира зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус“.

Цветанов разкритикува казаното от президента Румен Радев пред БНТ, защото в интервюто нямало абсолютно нищо, което да показва основното за президентската институция – обединение на нацията и човек, който да олицетворява нацията като обединител.

„Това, което ми направи впечатление в това интервю е, че първо въобще не се говореше за европредседателството, за приоритетите, за Западните Балкани, за успехите, които се постигнат днес от страната ни във връзка с европейските фондове, които продължават да решават много от важните, наболели проблеми на българското общество“, каза Цветанов. Той припомни, че само преди два дни след среща на премиера Борисов в Брюксел 739 млн. лв. за автомагистрала „Струма“ вече са факт и парите са преведени.

Още по темата

„Правим всичко възможно да бъдем лидери в Балканския регион и това нещо не го видях да бъде отчетено от президента като най-високата представителна функция в държавата“, коментира Цветанов и уточни, че може би го отдава повече на завист от това, което прави Борисов и това, че всъщност президентът не се чувства комфортно и търси умишлен сблъсък за всичко, което е говорил вчера в интервюто си.

„Наблюдавайте внимателно интервюто и ще видите, че няма изречение, в което да не търси институционален сблъсък с парламента. Това е недопустимо“, каза Цветанов.

По думите му Румен Радев трябва да бъде съпричастен. „И всички ние, политиците да подкрепяме централния нападател в момента – Бойко Борисов. Защото виждаме какво е признанието към премиера Борисов, неговата активна роля в международен план, което определено легитимира много по-добре страната ни в ЕС и извън него“, каза още Цветан Цветанов.

Убеден съм, че новият министър на здравеопазването ще успее да дисциплинира финансово здравната система, заяви още Цветанов.

„Убеден съм, че новият министър ще се справи с програмата и със съответните проблеми, които трябва да бъдат решавани, защото има пълната подкрепа на сегашното правителство и на парламентарното мнозинство. А и с неговия дългогодишен опит в сферата на финансите и като пряк участник в контрола на Здравноосигурителната каса той е запознат с проблемите и ще може много бързо да търси техните решения и да дисциплинира финансово здравната система“, обясни Цветанов.

Той уточни, че Кирил Ананиев е правилният избор, защото е финансист, мениджър и човек, който над 30 г. е участвал в подготвянето на републиканския бюджет на страната. „Така че смятам, че няма да е проблем да се справи и с дисциплинирането в сферата на здравеопазването по начин, по който да отговори на очакването на обществото. Пожелавам му успех“, каза още Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно жената с връзки в съда от чистачка сигорно има големи амбиции честно казано тоя сорт и тоя строи мина отдавна но ко я дадем на прокурор ще я питам с какви връзки е тогава по институции ем виновна ем голяма
153
1
 
5
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
https://dnes.bg/world/2017/11/11/rumyncite-tvyrdo-resheni-krai-na-bezobraziiata.358934Цецоооо, това е мнението на "изостаналите" румънци !!!
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то акъл гузен негонен бяга
151
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте какво се казвв лудс пуснала си козите и влязла да си гледа сериала опасли козите в брестово градините на хората дамата реве имала връзки в съда место да се засрами тя се ежи е политика не ми се занимава с нея да я поставя там където им е мястото опасеш градините и друг виновен е кои спи
150
2
 
6
 
! Отговори
167 преди 6 години
Малко те е бил баща ти като малък
149
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов, тази държава не ти е мачле! Президентът не се избира за да пази Център нападателя, а да стои зад народа си! Не се е родил онзи Божи син, когото всички да пазим, а и сте наели достатъчно гавази да го пазят от народната любов! Що за призив си отправил? Вие май съвсем изтрещяхте! За какви се вземате?
148
1
 
6
 
! Отговори
до 160 преди 6 години
Много се впечатли нещо, чак и тръгна да се опитваш да разсъждаваш, ай отивам на шоуто на Brian Regan, ти си гледай Фермата, ахахах
147
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те,бистришките тигри затова са на последно място,с такъв център-нападател на кое друго място да са?Същото е и с държавата.
146
1
 
1
 
! Отговори
Съсльо преди 6 години
Който не е в бугарско да не коментира. А, понеже сме си *** пак ще гласуваме за тях.
145
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас ! Център нападател ? За това трябват вътък ,а не да подтичва като бременна крава ......И да чака да потретят дузпата.
144
1
 
15
 
! Отговори
Е, МАНИ СЕ ЦЕЦО преди 6 години
АКО ЦЕНТРАЛНИТЕ НАПАДАТЕЛИ СА КАТО ПРОСТАТА ТИКВА, ЖАЛНА МУ МАЙКА НА ОТБОРА.АКО ТИКВОНИЙ Е ЦЕНТРАЛНИЯ НАПАДАТЕЛ НА ДЪРЖАВАТА, ЕГА ТИ И ДЪРЖАВАТА, НА КОЯТО Е"ЦЕНТРАЛЕН НАПАДАТЕЛ". ПО-ГОЛЯМА ПОДИГРАВКА С БОКО НАПОСЛЕДЪК- ЗДРАВЕ. СЛЕД ЗАПИСИТЕ С КОКИНОВ И В ТОАЛЕТНАТА НА БОКО, ТОЗИ ПЪТ ЦЕЦО НАПРАВО ГО УТРЕПА. ОПИТВА СЕ ДА НАБЪРКА В ПОМИЯТА СИ И ПРЕЗИДЕНТА, НО ТЯ КАТО ЧЕТА ПОСТОВЕТЕ,СЕ ИЗЛИВА МОЩНО ВЪРХУ НЕГО. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРИБЕРЕ В АПАРТАМЕНТИТЕ СИ И БРЪМ,БРЪМ, БРЪМ ДА СИ ВЪРТИ ПАЛЦИТЕ
143
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов,що ми се струва ,че имаш нарушено равновесие между волята и разума.
142
1
 
8
 
! Отговори
яйо преди 6 години
До От Ню Йорктака, както ти си мислиш, че съм в люлин и аз си мисля, че не си в ню йорк... но, че си комплксиран, това е видно, къде се намираш няма никакво значение за евентуална онлайн дискусия.. иначе от люлин ли си? или си селско момче?
141
4
 
3
 
! Отговори
Old New Yorker преди 6 години
И тук ли дойдоха разни ментално увредени типове? Аман, аз от вас избягах преди 25 години, сега чак до америка стигнахте.
140
5
 
3
 
! Отговори
От Ню Йорк преди 6 години
Бил съм комплексар, щото съм в Ню Йорк, казва ми го некъв алкохолизиран люлински панелен плъх, хахаххаа
139
1
 
6
 
! Отговори
До 152 преди 6 години
Да *** съм и ме е срам от това! Не от това ме съм ***, а от това че не допринасям със нищо за да се противопоставя на шайката престъпници които са подложели народа на геноцид! Срам ме е, че съм наясно, че само ние можем да си помогнем, но не правя нищо освен да пиша това което мисля тук!Има и други неща от които ме е срам, но няма да натоварвам безсрамната ти личност с негативизъм!
138
0
 
9
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Единия се мисли за Императора, а другия до него за Дарт Вейдър!-))))))То бива, г--зо бли---зие, ама чак пък толкова..., направо е из---вра----тено!
137
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагли,прости,самодоволни,самодостатъчни агресивни павиани!Едновремено мутри,милиционери и доносници.
136
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До От Ню Йорк Ближиш ли ,ближиш г...а на Червеният материял от Банкя . ? Ближиии !
135
1
 
10
 
! Отговори
Хе преди 6 години
Ако тия на стената видят кой стои пред тях, ще се обърнат в гробовете.