Пореден опит да спрат каруците в София: Без регистрации от 2018 г.

6200 акта за нарушение, но глобите не се знае влизат ли в хазната
Обновена: 12 ное 2017 16:56 | 12 ное 2017 16:30, Петя Славова
42
Пореден опит да спрат каруците в София: Без регистрации от 2018 г.
Снимка: архив, Булфото

Пореден опит за спиране на каруците в София. От 2018 г. Столичната община ще вземе нови мерки срещу конските впрягове.

Според официалните данни в София има регистрирани 400 каруци. Не е ясно колко са нерегистрираните. Правилата биват нарушавани, а само през 2016 г. полицията е съставила над 6200 акта, които отиват в районните администрации. Не се знае обаче дали пари от глобите влизат в хазната.

Конете от спрени от движение каруци в момента остават при собствениците, въпреки че още през 2011 г. Столичната община получава парцел в село Железница, където трябваше да бъде направена общинска конюшна. Проектът все още не е реализиран, съобщава Нова тв.

В София и околностите има регистрирани 955 коня, по неофициални данни обаче животните са много повече.

Окончателната забрана трябва да влезе в сила от началото на следващата година, като при нарушение вече ще се конфискуват и животните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
qwer преди 6 години
Живея в З.Европа от 19 г. и искам да попитам в коя цивилизована държава има каруци които се мотаят по улиците на градове и особенно пък в столица ? Навсякъде има ***'нгали, но никой не им разрешава да се влачат по улиците с мър'шави коне зад които талига с колела от автомобил ? Всичко се свежда до народа, като е про'ст си избира про'сти политици които нямат хабер какви закони са нужни в цивилизованият свят !
31
8
 
3
 
! Отговори
Греен Пиис Активист преди 6 години
Няма по екологично чист транспорт от коня и каруцата. За да се вдигне Софийският смог, трябва пълна забрана на моторни превозни средства и разрешение само за коне и каруци! Може и магарета но само ако умеят да галопират.
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво значи пореден опит?Абсолютна забрана за коне и каруци в цяла София.Конфискация на съществуващите и техните собственици да се научат да работят,а не да събират *** от кофите с тези каруци.Европейска столица в 21 век,а прилича на катун.
29
0
 
15
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
На механик водача да надуе дрегера. На файтона да се провери дали има зимни гуми, и дали всичките чавета са със колани.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недейте така, сега! Това не са каруци, а луксозни файтони! Важното е да не обидим някой от братята роми!
27
5
 
11
 
! Отговори
БъгАРЕ БАЛЪЦЕ преди 6 години
Трето поколение каруцар сам.Нещо де не е прикачено с катинар е моо.Викат ме наши момчета-товариме,викат и бъгаре-не щат да плащат за контейнер.Зареждам маалата с дръве от Западнио парк,береме жица,шишеета(самосвало го дигнах на 3 етажа)и до тон тегли кончето.Не тегли,тегли кога не дръпа и сака бой.Научил сам кончето на завой за кратко да дига лев или десен заден крак-по-умно е от филосипедист.Скоро Данка ше ни остани само назе-тиа с дизелете и бензинете ше минат на ток...Я с ТОКА я сам приятел
26
2
 
13
 
! Отговори
Глобите да се вземат преди 6 години
Глобите да се вземат от помощите! Просто и ефективно! А и да хвърляме в контейнерите разрязани дрехи и да си бършем задничетата с храната!
25
0
 
25
 
! Отговори
Край преди 6 години
Глоба ром не е платил от 90та година - *** чиновниците си пишат. Имитация на работа.В ЕС принудителния труд е забранен. Затворите са с по-добри условия от кортора в мааалата. ШАХ. България не разполага с никакви ЗАКОННИ средства да принуди ромите към труд и обществено невредно поведение.
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво сте подгонили най-бедните хора и селяните,бе?Дотам ли стигнахме?Имахме една ***,при това скрита *** в нашия блок и град,която така беше подгонила един беден овчар,скъсваха го от гонки и глоби,само защото тя изпитваше удоволствие от издевателствата,а имаше и връзките да го прави.Ние гражданите мълчахме,пак заради връзките и.Аз се смеех на безграничната и тъпота.Наяла се въшката и се качила на челото.
23
0
 
23
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Абе следете за платена "Гражданска" на тези каруци. Също и за технически преглед, платени данъци, винетки. А конете за дълбочината на протектора на зимните подкови.
22
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са защитниците на животните и БХК ,да защитят този вид превоз,които е най-екологичен и няма опасност да прегази някой на пътя.Много развити взехме да го даваме,а сме простаците на Европа,нищо ,че движим със Западни коли втора и трета употреба!
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами какво правим с бездомните кучета? Да не вземем нещо да се изложим пред Европата.....смешно управление в смешната ни държава.....незнам кой беше казал, че България е държавата на абсурдите....
20
5
 
8
 
! Отговори
КЪДЕ СА ЕКОЛОЗИТЕ... преди 6 години
ВЕЧЕ НЕМА КУЧЕТА ЗА ВПРЕГАНЕ ---КОНЕ ,СЪЩО.....ХА,ХА,ХАААААААААААААА
19
2
 
5
 
! Отговори
Я , ПА ТИЯ... преди 6 години
ДА ГИ СПРЕ ,БАТ САЛИ ,БЕ.......НАЛИ Е ПО-ГОЛЕМ ОТ КАТ!!!!
18
2
 
29
 
! Отговори
и точка преди 6 години
Абсолютна забрана в София и останалите градове на каруци теглени от коне.Това е селскостопански превоз и е само за селата.Всеки нарушил забраната да му се конфискува коня и да плати глоба с общестено полезен труд.
17
1
 
15
 
! Отговори
Каруцар преди 6 години
Еколозите да защитят конете по улиците!!! Все пак това е най-екологичния транспорт
16
11
 
12
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Не могат да ни спрат
15
0
 
20
 
! Отговори
Абориген преди 6 години
"В София и околностите има регистрирани 955 коня, по неофициални данни обаче животните са много повече." .... МНОГОО МНОГООО ПОВЕЧЕ !!! За справка: чалготеките !
14
0
 
23
 
! Отговори
kaka goshu преди 6 години
A само да попитам , само в София ли има каруци , ще кажеш , че няма *** с коне в другите по големи градове. Или за там няма проблем ;-)
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ако някой си регистрира каруцата с адрес Народно Събрание, какъв ли номер ще му дадат? Caralaina?