Пореден опит да спрат каруците в София: Без регистрации от 2018 г.

6200 акта за нарушение, но глобите не се знае влизат ли в хазната
Обновена: 12 ное 2017 16:56 | 12 ное 2017 16:30, Петя Славова
42
Пореден опит да спрат каруците в София: Без регистрации от 2018 г.
Снимка: архив, Булфото

Пореден опит за спиране на каруците в София. От 2018 г. Столичната община ще вземе нови мерки срещу конските впрягове.

Според официалните данни в София има регистрирани 400 каруци. Не е ясно колко са нерегистрираните. Правилата биват нарушавани, а само през 2016 г. полицията е съставила над 6200 акта, които отиват в районните администрации. Не се знае обаче дали пари от глобите влизат в хазната.

Конете от спрени от движение каруци в момента остават при собствениците, въпреки че още през 2011 г. Столичната община получава парцел в село Железница, където трябваше да бъде направена общинска конюшна. Проектът все още не е реализиран, съобщава Нова тв.

В София и околностите има регистрирани 955 коня, по неофициални данни обаче животните са много повече.

Окончателната забрана трябва да влезе в сила от началото на следващата година, като при нарушение вече ще се конфискуват и животните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се знае обаче дали пари от глобите влизат в хазната..............знае се,знае се - не влизат !...........само излизат пари за мастило и хартия.
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителката по руски от Белчин баня не си ли дава сметка, че още при преминавате през ж.к. "Дружба" чужденците ще се уверят, че където е имало комунизъм трева не расте. Предлагам да ги разведе наблизо по "булевард Александър Малинов" в ж.к. "Младост", после към "Люлин" и накрая към Докторска градина, да им покаже къде червената *** се е нанесла
10
10
 
11
 
! Отговори
Византийщина преди 6 години
Чужденците много добре знаят, че идват в комунистическа ***.
9
5
 
13
 
! Отговори
Solar Power преди 6 години
Дано стане това.Всякакви бездомни песове, котки и коне да се приберат.Който иска животни да си взема и да си гледа в тях.Ако измислят как да разкарат и гълъбите супер.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предполагам, че за всички е ясно защо се прави това сакън да не би някоя каруца да не мине пред височайшите погледи на евролентяите и да видят истинското ни дередже, като че ли не го знаят.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за глупост е да се глобяват каруците? А нещо за каруцарите, или има Хелзински страх? накрая ще вземете да глобите кончетата, не че сме станали за смях вече...
6
3
 
9
 
! Отговори
Гост преди 6 години
И като ги конфискуват, къде ще ги слагат, като няма конюшня??? Йее, Столична община се предадеее!Вместо да вземат, да обновят петдесет каручки, да изчистят бълхите и кърлежите от тях, пък да ги направят на оригинални впрягове, да ги показваме на чужденците... Хората пари ще дават, да се качват, може и метал да берат с ***...Немат акъл тия от Столична община, ще изпуснат парите от тия впрягове, ама ще изпуснат и парите от регистрациите за 2018, хихи.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като член на ЕС и ние имаме сходни проблеми с Германия примерно-там мислят да забранят МПС с диз. двигатели в столицата, тука също мислиме да забраним ППС с животинска тяга в нашто столицатЪ
4
0
 
20
 
! Отговори
глобен циганин няма преди 6 години
Ами тогава и Хелзинските глоби за държавата да не се плащат!
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дивият Евро-запад/изток... западнал...
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИЩО НЯМА ДА КОНФИСКУВАТЕ, ЧЕ ИДАТ ИЗБОРИ...ПЪК НА ТОЗИ ЕЛЕКТОРАТ РАЗЧИТА ГЕРБ, ВЕЧЕ НЯМА НА КОГО ДРУГИ.
1
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знае се, глобите не влизат в хазната. Има десетки хиляди наказателни постановления срешу ромеи и нито едно не е платено.А каруци е имало, ще има.Добре е да заведете европедер`унгелите в Факултето на разходка.Ще им кажете, че това е ПАРК ЕКЗОТИК и е направен с евросредства.