Зад действията на Сърбия стои посланието: Не сте желани тук!

Очакваме отговор защо трима лекари бяха арестувани, заяви Михаил Петров от ВМРО
Обновена: 14 ное 2017 21:29 | 14 ное 2017 21:20, Красимир Ангелов
47
Зад действията на Сърбия стои посланието: Не сте желани тук!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Зад действията на сръбската полиция, арестувала тримата български лекари в Босилеград, стои политическото послание: "Не сте желани тук!" Това мнение изрази Михаил Петров от ВМРО в ефира на телевизия Bulgaria On Air.

В студиото на "Денят ON AIR" той коментира случая от 10 ноември в Сърбия, когато български медици са оказвали хуманитарна помощ на местното българско население в Босилеград, когато изведнъж пристига полиция и задържа тримата лекари без видима причина за това.

"Очакваме отговора на сръбската страна защо изобщо се е стигнало дотам, но тя не обича да реагира веднага. От наша страна действия са предприети на момента като външният ни министър е дал указания на посланика ни в Белград да протестира срещу действията от 10 ноември", обясни Петров.

В телефонен разговор за Bulgaria ON AIR от Брюкел се включи и евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който заяви, че е отправил остро изказване в залата на Европейския парламент по случая.

"Изпратен е въпрос до Европейската комисия, разказан е случаят и е попитано нормално ли е да се арестуват лекари по време на хуманитарна мисия. Също така е запитано дали е нормално да няма постоянна здравна служба и защита за здравето на хората в Западните покрайнини", разказа Джамбазки.

Евродепутатът очаква реакциите след тези въпроси да бъдат негативни, но продължи, че "последователната сръбска антибългарска политика ще влезе в годишния доклад за напредъка на Сърбия, която ще се окаже силно негативна".

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари