Борисов изпрати линейки от София за ранените край Микре

Здравният министър Кирил Ананиев пътува към мястото на ПТП-то
Обновена: 17 ное 2017 16:19 | 17 ное 2017 16:10, Веселина Йорданова
228
Борисов изпрати линейки от София за ранените край Микре
Снимка: БТА, архив

Четири реаномобилa от ВМА и болница Лозенец са изпратени към мястото на тежката катастрофа край с. Микре по разпореждане на премиера Бойко Борисов.

Още по темата
До този момент данните са за 7 загинали и 21 ранени при сблъсък между пътнически микробус и товарен камион, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев също пътува към мястото на инцидента. Осигурени са допълнителни консумативи за болницата в Ловеч, където са настанени пострадалите.

В момента се извършват прегледи на ранените и болниците от Плевен, София и Велико Търново имат готовност да ги приемат при необходимост.

Министър-председателят е разпоредил Министерството на транспорта да извърши пълна проверка на микробуса, участник в катастрофата. Екип на ИА "Автомобилна администрация" вече е на мястото на инцидента. Ще бъде проверена и фирмата превозвач "ВИ-ЕМ" ЕООД, съобщиха от транспортното министерство.

На мястото на катастрофата са областният управител на Ловеч Георги Терзийски, представители на Пътна полиция, пожарна безопасност.

МВР, МЗ и МТИТС са в непрекъсната координация и работят по случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А цялото Политбюро на ГРОБ няма ли да се натовари на автомобилите, които им плащаме и да отиде да инспектира ПТП-то.Иначе този така и не разбра, че си има някакви неписани граници за ПР-а.Смъртта на поне 6 българи не е повод за подобно нещо.Бог да прости нелепо загиналите в стабилния иначе Тиквостан.
14
5
 
5
 
! Отговори
ДО 5 преди 6 години
Не си прав - Организацията за Спешна Помощ в България не е Централизирана , пожарната също . Делим се на Анклави . БЧК хич я няма и чака Трагедия за да си напълни сметките и да си вземе Заплатите чрез % удръжка за СМС . Гражданска Защита е Бутафорна . Телефон 112 е КОЛ Център - приемат обаждания и нищо не правят .Но - ако извадите Пари ... България НЯМА ЦЕНТРАЛНО УПРАВЛЕНИЕ .
13
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми закриите 112 тогава и публикувайте телефона на ББ, ако успеем да се свържем ще живеем, ако не
12
2
 
31
 
! Отговори
Траги-държавата преди 6 години
Олеле.. трагикомедия просто... С тия пътища в Ловечко, линейките от София ще пристигнат след 2-3 дена ..ако не катастрофират и те.. нали... Няма такъв случай като България просто !
11
5
 
3
 
! Отговори
hasan agata преди 6 години
bravu buyko izpratil syala jandarmeriakakva pruverka sled tulkova zaginali nevinni huraSEGA LI E NUJNU PRUVERKA ZASTU PREDI TUVA NE SE KUNTRULIRAT STARITE PREZVOZNI SREDSTVA ZASTU VINAGI SLED TRAGEDIYA DANU NEMA POVECE JERTVIALLAH DA IM E NA PUMOST NA RANENITE DANO NE SA SEIOZNI POSTRADALITE
10
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво сега, ако Бойко лично не нареди да пратят линейки, тия от Спешната помощ или каквито са там ще стоят с ръце в джобовете и ще се ослушват, така ли ?Наистина няма такава държава.
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така и не разбрах защо Премиерът трябва да асфалтира улиците, да инспектира магистралите и да праща линейки.Няма ли ги съответните служби, на които плащгаме от данъците си.Ама сигурно за 80-те процента това е нормално.
8
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мама му стара, при такава тежка катастрофа, Тиквара ли трябва да разреши повече линейки? Този Тъпоглавец, бавно но сигурно ни превръща в Северна Корея! Един вожд, една партия, един народ!! Що за държава сме ние, за събития които изискват бърза оперативна намеса, трябва да се изисква разрешение от Падишаха ли????? Тогава да закрием Бърза помощ и Пожарната. При необходимост да му се звъни в Банкя и той да разрешава, кой ще спасява и кой ще живее. Нема такава държава, честно!!
7
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че е великият вожд, да организира ефективното използвне на линейките. Те като знаем колко са много, сигурно са седяли без работа.Този безсрамник и живота на хората застрашава, без да се замисли, за жалка PR акция. Явно се смята за по-компетентен от диспечерите.
6
2
 
30
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Всеки път като Бойко се изкаже как ще намалява жертвите по пътищата като вчера по случай камерата на Казичане и до няколко дни става касапница.А истината е, че трябват:1. Реални технически прегледи2. Около 1000-2000 камери по пътищата на България, а не 3 за София, в която има над милион колии така нататък
5
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ТОЙ - не спря да си прави ПР този Суджук.Няма страх нито от Бога, нито срам от трагедията на хората.Най-важното в празния му живот е безсмисленият му рейтинг.
4
28
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Като прочетох линейки и веднага се сетих за Нинова...
3
43
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Бойко мачкай комунистите.
2
31
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Бог да прости загиналите и да възстанови пострадалите по- бързо! А Баце си знае работата, защото мисли за хората.
1
5
 
51
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Супер Бойко пак се прояви, чудя се ако не беше той как щеше изобщо да функционира държавата. Между другото е кофти да си правиш PR от подобна трагедия.