Депутатска аритметика: Главата на Главчев няма да падне!

Какво могат да постигнат социалистите, коментират експерти
Обновена: 17 ное 2017 09:16 | 17 ное 2017 09:00, Петя Славова
49

Главата на председателя на НС Димитър Главчев няма да падне. Най-вече заради простата аритметика. Тя показва, че управляващите контролират 122 гласа, докато опозицията не може да събере дори 118, в най-добрия случай ще изкарат 115 против него.
Още по темата

От друга страна политиката на празния стол, която БСП се опитва да прилага е контрапродуктивна и не виждам какво могат да постигнат социалистите, посочи в студиото на "България сутрин" политическият анализатор проф. Михаил Константинов.

Повод за думите му стана решението на БСП да излезе от парламента. "Червените депутати" заявиха, че ще влизат в пленарната зала само при обсъждането на вече поисканата от тях оставка на председателя Димитър Главчев, вота на недоверие и когато трябва да се гласува държавният бюджет.

Дотук се стигна, след като председателят на Народното събрание изгони от пленарната зала Корнелия Нинова, както и червения депутат Антон Кутев.

Пред Bulgaria ON AIR социологът Андрей Райчев бе категоричен, че кабинетът не може и не бива да взима властта на опозицията, а тя от своя страна пък не бива да пречи на управляващите да работят. По думите му случващото се в парламента е крайно, а председателят му Димитър Главчев трябва да бъде отстранен.

"БСП бяха в правото си да реагират така остро. В нито една европейска държава няма случай, в който председател на опозоцията да е бил изгонен от пленарно заседание", коментира още Райчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари