Българската ограда vs. бежанците – скъпа, неефективна...

Къде са отишли средствата, обърна се Йончева към Симеонов
22 ное 2017 09:52, Петя Славова
23

Депутатът от БСП и автор на филма "Граница" Елена Йончева категорично отрече обвиненията на вицепремиера Валери Симеонов, че е провалила акция по залавянето на мигранти на границата с Турция.

"Обвинението е абсурдно, защото в продължение на повече от 25 минути не можеха да установят точно къде се намираме, а ние бяхме близо до "Капитан Андреево" - отсечка, която много активно се използва от бежанците", обясни тя в студиото на "България сутрин".

Във филма тя дава пример с гръцката граница, която струва 250 евро на метър, а всеки гражданин е можел да се запознае с разходите и да види предварително как ще изглежда съоръжението.

"Симеонов да отговори къде са отишли средствата за оградата, защо тя не изпълнява своята функция", настоя Йончева.

Тя бе категорична пред Bulgaria ON AIR, че българската ограда е в пъти по-скъпа и в пъти по-малко ефективна от гръцката. На свой ред Йончева попита дали "Гранична полиция" участва в бежанските канали, както по думите ѝ твърди и БиБиСи.

Още по темата

"Премиерът трябва да отговори на това. Не знам защо Симеонов непрекъснато застават пред преградното съоръжение. Цветанов благодари за този филм, за изнесените факти и каза, че голяма част са известни на съответните служби", каза още Елена Йончева.

Депутатът от БСП отбеляза, че филмът е част от инструментите, с които опозицията разполага, за да потърси отговори от властта какво се случва. Вече се води разследване от ДАНС и Прокуратурата, а Йончева се надява, че ще има политическа воля, за да може корупциионната практика с оградата да излезе на бял свят.

"Притеснява ме, че в България истината няма никакво значение. Това не е скандал, това е гавра, престъпление! Даже няма опит за отговор от страна на правителството", твърди тя и се закани, че ще предостави филма на посланиците на ЕС, които са на визита в България.

Йончева отговори на още едно обвинение на Валери Симеонов, а именно, че уволнен граничен полицай на име Христо Капсъзов, я е возил по границата.

"Всички тези неща не са истина, на мен са ми помагали повече хора. Настоящи служители на "Гранична полиция" не са ми помагали. Този човек също ми е помагал, но той никога не е бил уволняван от "Гранична полиция", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
14
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Изградилите граничната тараба трябва да бъдат настанени в общежитие Кремиковци Хилтън или друго подобно заведение с далеч по-сериозна ограда, да се научат как се прави. Ограда подобна на тази на Кремиковци Хилтън би свършила повече работа без да се похарчат допълнителни пари.
22
1
 
4
 
! Отговори
Една добра идея преди 6 години
Границата няма как да бъде минирана,поради някакви международни споразумения(които важат за нас,ама за Турция примерно не важат)!Това обаче не пречи да се подходи творчески към проблема.След като има вече една стена(добра-лоша),може да се направи и втора-по-ниска,но здрава и между двете да се пуснат гладни полу-диви прасета(в Странджа имат опит с тях).По-страшни са от вълци!Който иска-да минава!Освен това ще имат и отблъскващ ефект поради религията на мигрантите(хи-хи).
21
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 6 години
За тия пари оградата трябваше да е като израелската-6м висока и с ток,в населените места-бетон...Освен това,нарушителите не трябва да се залавят(след което остават у нас),а да се отблъскват-т.е. въобще да не преминават,щото иначе полза никаква!
20
1
 
8
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А таз огрда коя по ред е от оградите,след граничната бразда дето е разорана и още полосата след това може да се правят по няколко огради за изненади,а на тази не много сполучлива може да се каже предупредителна като първа,е трябва да се възстанови преди това щом са я отнесли на места дето нама снимки,кой влачил часта от оградата той и да плаща материала и труда,че и дето не е сложено също както за повторението с което ще занимава държавата,държавна граница е това,а не селски плет,скороговорката
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бяха дали на гръцката фирма да направи същата като при тях. То се видя, че тука все конкурси и все по-лицензирани фирми и накрая по-скъпо и по-негодно.
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да защо толкова защитава тая ограда. Човек който ходи да бие пред пропускателния пункт. Нямат ли срам тия "патриоти". Гаврят се с народа. Милионите за оградата откраднати, "ашколсун" патриоти - турци.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че оградата е нефелна и въпросите около нея са като трън е ясно и на малките деца, но какво стана с наркотрафикантите У дупетатника, че май го заметоха под килима и тиквата отново е чист като сълза .
14
5
 
16
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Елено, пращай филма на посланиците. Не се бави. Началника на Бокоту в Брюксел да види как е "опукал" европейските парици и как пази *** му. Това правителство трябва да пада вече.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нема ли кой да ги за-коля тея крадци бе
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тикви и суджици в Горб
11
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая от едно време си търси колчета, я в Ирак, я на други такива места, зер Станишката не и стигаше. Сега си ги намери на турската граница и час, по час я наобикаля. По съвместителство и клип направи с онези приятелчета.
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Терминал 2 е изходът! Не губете време да се гърчите в мафиотската държава, завладяна от пpостаците!
9
3
 
19
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Голям праз,че е скъпа оградата,нали парите са усвоени.
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кое в бойкол***ндия е ефективно? Парламент? Правителство? А после се обиждате на кофти мит'рял и ***!
7
8
 
5
 
! Отговори
Симеон Валериев преди 6 години
българите са ***
6
25
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Йончева, време е да спреш припева за оградата! Чухме те, пееш фалшиво! Има достатъчно работа в парламента, залавяй се за работа, стига си крякала!
5
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОК другарката Йончева търсела истината - вярвам ти безрезервно, да живее партията майка и червените вождове покрай нея.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1: ами да отговори бре! А който си трябва да отговаря за оградата. ВСЕКИ ЗА ТОВА, КОЕТО Е ДРОБИЛ!!!