Българската ограда vs. бежанците – скъпа, неефективна...

Къде са отишли средствата, обърна се Йончева към Симеонов
22 ное 2017 09:52, Петя Славова
23

2329 гледания   |  Още видео

Депутатът от БСП и автор на филма "Граница" Елена Йончева категорично отрече обвиненията на вицепремиера Валери Симеонов, че е провалила акция по залавянето на мигранти на границата с Турция.

"Обвинението е абсурдно, защото в продължение на повече от 25 минути не можеха да установят точно къде се намираме, а ние бяхме близо до "Капитан Андреево" - отсечка, която много активно се използва от бежанците", обясни тя в студиото на "България сутрин".

Във филма тя дава пример с гръцката граница, която струва 250 евро на метър, а всеки гражданин е можел да се запознае с разходите и да види предварително как ще изглежда съоръжението.

"Симеонов да отговори къде са отишли средствата за оградата, защо тя не изпълнява своята функция", настоя Йончева.

Тя бе категорична пред Bulgaria ON AIR, че българската ограда е в пъти по-скъпа и в пъти по-малко ефективна от гръцката. На свой ред Йончева попита дали "Гранична полиция" участва в бежанските канали, както по думите ѝ твърди и БиБиСи.

Още по темата

"Премиерът трябва да отговори на това. Не знам защо Симеонов непрекъснато застават пред преградното съоръжение. Цветанов благодари за този филм, за изнесените факти и каза, че голяма част са известни на съответните служби", каза още Елена Йончева.

Депутатът от БСП отбеляза, че филмът е част от инструментите, с които опозицията разполага, за да потърси отговори от властта какво се случва. Вече се води разследване от ДАНС и Прокуратурата, а Йончева се надява, че ще има политическа воля, за да може корупциионната практика с оградата да излезе на бял свят.

"Притеснява ме, че в България истината няма никакво значение. Това не е скандал, това е гавра, престъпление! Даже няма опит за отговор от страна на правителството", твърди тя и се закани, че ще предостави филма на посланиците на ЕС, които са на визита в България.

Йончева отговори на още едно обвинение на Валери Симеонов, а именно, че уволнен граничен полицай на име Христо Капсъзов, я е возил по границата.

"Всички тези неща не са истина, на мен са ми помагали повече хора. Настоящи служители на "Гранична полиция" не са ми помагали. Този човек също ми е помагал, но той никога не е бил уволняван от "Гранична полиция", обясни тя.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
12
 
! Отговори
vlady преди 10 месеца
Изградилите граничната тараба трябва да бъдат настанени в общежитие Кремиковци Хилтън или друго подобно заведение с далеч по-сериозна ограда, да се научат как се прави. Ограда подобна на тази на Кремиковци Хилтън би свършила повече работа без да се похарчат допълнителни пари.
22
1
 
4
 
! Отговори
Една добра идея преди 1 година
Границата няма как да бъде минирана,поради някакви международни споразумения(които важат за нас,ама за Турция примерно не важат)!Това обаче не пречи да се подходи творчески към проблема.След като има вече една стена(добра-лоша),може да се направи и втора-по-ниска,но здрава и между двете да се пуснат гладни полу-диви прасета(в Странджа имат опит с тях).По-страшни са от вълци!Който иска-да минава!Освен това ще имат и отблъскващ ефект поради религията на мигрантите(хи-хи).
21
3
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 година
За тия пари оградата трябваше да е като израелската-6м висока и с ток,в населените места-бетон...
Освен това,нарушителите не трябва да се залавят(след което остават у нас),а да се отблъскват-т.е. въобще да не преминават,щото иначе полза никаква!
20
1
 
8
 
! Отговори
?! преди 1 година
Има ли нещо нормално в нашата държава?
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А таз огрда коя по ред е от оградите,след граничната бразда дето е разорана и още полосата след това може да се правят по няколко огради за изненади,а на тази не много сполучлива може да се каже предупредителна като първа,е трябва да се възстанови преди това щом са я отнесли на места дето нама снимки,кой влачил часта от оградата той и да плаща материала и труда,че и дето не е сложено също както за повторението с което ще занимава държавата,държавна граница е това,а не селски плет,скороговорката
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бяха дали на гръцката фирма да направи същата като при тях. То се видя, че тука все конкурси и все по-лицензирани фирми и накрая по-скъпо и по-негодно.
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да защо толкова защитава тая ограда. Човек който ходи да бие пред пропускателния пункт. Нямат ли срам тия "патриоти". Гаврят се с народа. Милионите за оградата откраднати, "ашколсун" патриоти - турци.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УжасТ!
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че оградата е нефелна и въпросите около нея са като трън е ясно и на малките деца, но какво стана с наркотрафикантите У дупетатника, че май го заметоха под килима и тиквата отново е чист като сълза .
14
5
 
16
 
! Отговори
Жокер преди 1 година
Елено, пращай филма на посланиците. Не се бави. Началника на Бокоту в Брюксел да види как е "опукал" европейските парици и как пази задника му. Това правителство трябва да пада вече.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нема ли кой да ги за-коля тея крадци бе
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тикви и суджици в Горб
11
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая от едно време си търси колчета, я в Ирак, я на други такива места, зер Станишката не и стигаше. Сега си ги намери на турската граница и час, по час я наобикаля. По съвместителство и клип направи с онези „приятелчета”.
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Терминал 2 е изходът! Не губете време да се гърчите в мафиотската държава, завладяна от пpостаците!
9
3
 
19
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 1 година
Голям праз,че е скъпа оградата,нали парите са усвоени.
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че кое в бойкол@ндия е ефективно? Парламент? Правителство? А после се обиждате на кофти мит'рял и ***!
7
8
 
5
 
! Отговори
Симеон Валериев преди 1 година
българите са гниди
6
25
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Йончева, време е да спреш припева за оградата! Чухме те, пееш фалшиво! Има достатъчно работа в парламента, залавяй се за работа, стига си крякала!
5
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОК другарката Йончева търсела истината - вярвам ти безрезервно, да живее партията майка и червените вождове покрай нея.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1: ами да отговори бре! А който си трябва да отговаря за оградата. ВСЕКИ ЗА ТОВА, КОЕТО Е ДРОБИЛ!!!