МРРБ оправя пътища и сменя знаци, но парите не достигат

Николай Нанков иска бързо въвеждане на тол системата
13
МРРБ оправя пътища и сменя знаци, но парите не достигат
Снимка: Булфото

Заради безпаричие на места пътната маркировка е нарушена, а знаците са изпочупени или направо липсващи. Това прави рискови родните пътища, но строителният министър Николай Нанков се надява на бързо въвеждане на тол системата, защото с нея бюджетът за стопанисването им ще нарасне в пъти.

Иначе от АПИ преди настъпването на зимния сезон проверявали хоризонталната маркировка и пътните знаци, за да се гарантира безопасността на движението.

За маркировка на републиканската пътна мрежа досега са похарчени 10 459 250 лева, а за производство, доставка и монтаж на пътни знаци – 1 529 010 лв., обяснява Нанков в отговор на депутатски въпрос. До края на годината ще бъдат похарчени още 995 хил. лв. за маркировка и над 10 000 лева за знаци.

Нанков признава, че макар и маркировката и сигнализацията по родните пътища да са ключови за безопасността на движението и заради това да са приоритет за АПИ и МРРБ, ограниченият бюджет не позволява дейностите да бъдат изпълнени в пълен обем.

Всяка година през април – октомври се прави проверка на маркировката и на знаците. Когато времето позволява, както е през тази година, възстановяването им е продължава и през ноември - декември.

Природни бедствия като градушки, наводнения, свлачищни процеси оказват негативно влияние върху състоянието на пътищата. Не по-малка обаче е ролята за лошото състояние на пътищата и на вандалите,  които чупят пътните знаци и трият маркировката.

Възстановяването им се пада основно върху бюджета на АПИ, в който парите никога не са достатъчни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Не стигали парите ....! Ами да ви кажа откъде да вземете: Продайте автопарк на депутатите, намалете им заплатите и безотчетните, съкратете с 50% държавната администрациа и.... готово. Питам още: ако намалим с 50% ПТП, с колко ще се намалят икономическите загуби за БГ. Е, инвестирайте тези пари превантивно....
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да си пълен и завършен наивник,че да повярваш на локума,че тол-системата ще докара нови пътни знаци и безупречна пътна маркировка!!Тя не се вдига да дава,а да взема!!С 20 будки и бариери ще се въртят едни милиони и милиарди,а поддръжката на пътищата ще я прави отново бюджет т.е.отново ние гражданите на държавата!!Ще се окаже после,че пари за знаци отново няма и парите от тол-а само от товарни автомобили не достигат,което налага плащане на тол-такса от всичко което се движи по път!!
9
0
 
8
 
! Отговори
Крадци преди 6 години
Ами няма да има пари като крадете толкова нагло. Когато имате 10 милиона лева за нещо, от тях крадете 9,8 милиона и с останалите 200 хиляди лева имитирате дейност. Следващият път за същото нещо се предвиждат 30 милиона и от тях крадете 29,8 милиона и с същите 200 хиляди пак имитирате дейност . Ако ще 1 милиард да има, пак ще откраднете почти всичко и с останалите 200 хиляди пак ще имитирате, че нещо правите.
8
0
 
4
 
! Отговори
Крадат МИЛИАРДИ преди 6 години
АКо погледнете смешната з а крадците на власт сума от 1 529010 лева Сравнете я с ТАБЕЛИ ЗА НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ ФИНАНСИРАНИ ОТ МРРБ. НА табелтие ще се ужасите от Милиони ограбени от народа прахосани за дребни обекти.Сравнете я и сумите инарисувани около Санирани блокове /над 3 000 000 000 ограбени от народа насочени през партиини фирмички/Министерчето да не ни прави на луди с тези смешни цифрички..с които обосновава терор с тол такси.,
7
1
 
0
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 6 години
Всички водачи на МПС са трайно увредени от тежко терористичните холограмни оръжия разпространявани от доказани престъпници на власт.ЗАКОНА ГИ ЗАБРАНЯВА ИЗРИЧНО..Лепенето на предни стъкла на отвличащи вниманието лепенки вкл тежко терористични холограмни оръжия е ЗАБРАНЕНО.Ползват холограмите вътре в купето за ДМК над водачи вкл с цел убииства
6
0
 
2
 
! Отговори
Ликвидация на МРРБ преди 6 години
НАд три милиона БЪлгари са поразени трайно и нелечимо с холограмни отпадъци разпространявани от това доказано престъпно министерство.Наглите престъпници продават забранени от закона холограмни оръжия които се само разпадат при опит за отлепяне.Цел трайно поразяване на милиони БЪлгари ..с канцерогенни нано сканиращи високо вредни холограмни оръжия.
5
0
 
2
 
! Отговори
ЛИКВИДАЦИЯ НА МРРБ преди 6 години
Напомняме че тези терористи на власт ограбват милиарди за ненужни супер корупционни обекти .Сега искат да ни прецакат БъЛГАРИя И НаРОДА С НАГЛО ВРЕДНА ТЕЖКО ТЕРОРИСТИЧНА ТОЛ СИСТЕМА. Вместо да събират такси от чуждите тирове замърсяващи БЪлгария тези терористи цакат милиони БЪлгари от години с нагло вредни холограмни оръжия маскирани като "винетки" заради тях станаха жестоки убииства по пътищата с много жертви..БЪлгарите не бива да плащат" винетки" и тол такси всички пари за пътищата са техн
4
0
 
10
 
! Отговори
ЛИквидация на МРРБ преди 6 години
Проучваме особен регион и попадаме на нагли табели вс е от това крадливо министерство ..За скромна детска площадка ограбили от народа 3 670 000 живи лева. За ремонт на дограма и ламперия на много скромен обект ограбили над 2 860 000 живи лева АМАН от КРАДЦИ НА ВЛАСТ АМАН>.ЗА заплати ,пенсии и помощи за бедни ПАРИ НЕМА .ОТ ТЯХ НЕ МОГАТ ДА КРАДАТ МИЛИАРДИ
3
0
 
8
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
Няма д а има проблеми ако се ликвидира напълно това нагло престъпно крадливо министерство..Нужна е пълна конфискация на всички милиарди насочени към корупционни обекти.Примерно за ремонт на тясна пешеходна зона имаше нужда от 400 000 живи лева. наглите престъпници от това крадливи министерство са ограбили над 85 000 000 живи лева от народа по този проект..Ням а откъде да се крадат десетки милиарди живи левове годишно за корупция..
2
0
 
9
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Интересно как и кой трие маркировката?
1
0
 
12
 
! Отговори
Пецо преди 6 години
В България пътните знаци и табели са толкова оскъдни , че винаги се чудя как се оправят чужденците .