Между траш метъла и Третия Райх: "Вермахт" скандал във властта

Шефът на Агенцията за чужденците с тениска с името на войските на Хитлер
27 ное 2017 07:00,
118
Между траш метъла и Третия Райх: "Вермахт" скандал във властта
Снимка: архив "Булфото"

Нов "нацистки" скандал избухна във властта, главен герой в него отново е кадър на "Обединените патриоти". Този път той е председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев.

Негова снимка, на която той е с тениска с надпис "Вермахт", обиколи медиите.

"Вермахт" е името на въоръжените сили на Третия Райх, но и на американска транш метъл група. След избухването на скандала Харалампиев обясни пред bTV, че той е фен на групата и това е единствената причина да носи тениска с такъв надпис.

Още по темата

Във Facebook председателят на агенцията за българите в чужбина коментира скандала с музикален поздрав (песен на група "Вермахт").

"Аман от неразбиране, глупости и небивалици!?!", пише в профила си Харамампиев и допълва, че по този повод поздравява всички ценители на тежката музика с "това яко, здраво рок парче". Той уточнява, че то е на североамериканската култова, ъндурграунд, тежка рок банда от Орегон – "правеща готина кросоувър музика още от средата на 80-те години на миналия век!". "Да живее готината музика и свободата - правете любов, не война!”, завършва поста си председателят на Агенцията за българите в чужбина.

Наблюдатели обаче припомнят, че логото на американската траш банда е доста по-различно от изписаното на тениската на Харалампиев.

Харалампиев получи подкрепа от своите. Зам.-шефът на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки обясни, че вече стигаме твърде далеч с коментарите кой каква музика слуша и кой какви фланелки носи.

Харалампиев е от ВМРО, а Агенцията за българите в чужбина е на подчинение на вицепремиера Валери Симеонов, който е лидер на друга част от "Обединени патриоти" – НФСБ.

Това не е първият "нацистки" скандал във властта, все предизвикан от представители на ВМРО. Преди няколко месеца шефът на дирекция "Социална политика" в оглавяваното от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов ВМРО Министерство на отбраната беше призован да напусне поста си заради снимка пред нацистки танк с протегната за поздрав дясна ръка. В крайна сметка обаче той не се оттегли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо говорите с езика на омразата срещу тениската на човека, живеем в свободна държава ще се обличаме както си искаме. Който не му харесва тениски на вермахта да заминава за Саудитска Aрабия там не ходят по тениски.
5
8
 
10
 
! Отговори
А.Шикългрубер преди 6 години
До Анонимен3кога си расъл у саксия а дядо ти и баща ти са носили само ватенка и каскет е очен сложна да разбереш че вселената продължава и две педи след носа ти.
4
11
 
14
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
...само да вметна, че слеър в българия сбраха повече хора от електората на БСП и Да, българия, накуп. тоя дето е измислил пениза с фланелката е добре да се замисли кво ше стане с ал бънди ако некой викне чилийския зъбар на следващите президентски избори.
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демокрация е, всеки облича каквото иска и е нетолерантно да казвате на другите кой как да се облича. Гледайте си вашата си работа и вашите си дрехи.
2
9
 
18
 
! Отговори
А.Шикългрубер преди 6 години
нач е добре да се снимаме като "опълченци" и да метаме налево надесно знамената на некви сепаратисти, а да носиме хеви метъл фланелки не бива. а дали ше почнете да ни връщате от училище за без емблема на техникума и за дълга коса , а?
1
10
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
йотюб нещо ми не показва група вермахт. дали иде реч за песен на сабатон или за оная фланелка на слеър дето навежда на аналогии между сатаната и райха като цяло? ако това е така, май е добре на кадри от АОНСУ да им се не дава много достъп до редкациите...