Между траш метъла и Третия Райх: "Вермахт" скандал във властта

Шефът на Агенцията за чужденците с тениска с името на войските на Хитлер
27 ное 2017 07:00,
118
Между траш метъла и Третия Райх: "Вермахт" скандал във властта
Снимка: архив "Булфото"

Нов "нацистки" скандал избухна във властта, главен герой в него отново е кадър на "Обединените патриоти". Този път той е председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев.

Негова снимка, на която той е с тениска с надпис "Вермахт", обиколи медиите.

"Вермахт" е името на въоръжените сили на Третия Райх, но и на американска транш метъл група. След избухването на скандала Харалампиев обясни пред bTV, че той е фен на групата и това е единствената причина да носи тениска с такъв надпис.

Още по темата

Във Facebook председателят на агенцията за българите в чужбина коментира скандала с музикален поздрав (песен на група "Вермахт").

"Аман от неразбиране, глупости и небивалици!?!", пише в профила си Харамампиев и допълва, че по този повод поздравява всички ценители на тежката музика с "това яко, здраво рок парче". Той уточнява, че то е на североамериканската култова, ъндурграунд, тежка рок банда от Орегон – "правеща готина кросоувър музика още от средата на 80-те години на миналия век!". "Да живее готината музика и свободата - правете любов, не война!”, завършва поста си председателят на Агенцията за българите в чужбина.

Наблюдатели обаче припомнят, че логото на американската траш банда е доста по-различно от изписаното на тениската на Харалампиев.

Харалампиев получи подкрепа от своите. Зам.-шефът на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки обясни, че вече стигаме твърде далеч с коментарите кой каква музика слуша и кой какви фланелки носи.

Харалампиев е от ВМРО, а Агенцията за българите в чужбина е на подчинение на вицепремиера Валери Симеонов, който е лидер на друга част от "Обединени патриоти" – НФСБ.

Това не е първият "нацистки" скандал във властта, все предизвикан от представители на ВМРО. Преди няколко месеца шефът на дирекция "Социална политика" в оглавяваното от председателя на ВМРО Красимир Каракачанов ВМРО Министерство на отбраната беше призован да напусне поста си заради снимка пред нацистки танк с протегната за поздрав дясна ръка. В крайна сметка обаче той не се оттегли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите са фашисти и съюзници на Хитлер. Не е вярно, че са си спасили евреите. Борис е пратил много вагони с евреи в крематориумите. Всички българи са нацисти затова от нас се гнусят американци, руснаци и европейци. Всичките ни съседи ни мразат заради анархо-фашисткия режим на кобурзите, който превръща бългрите в безчувствени касапи, избили стотици хиляди сърби, гърци, македонци, румънци, турци и евреи по особенно жесток начин. Срам ме е, че съм българин
25
5
 
10
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Най-добре е да възкресят Адолф Хитлер, или да използват неговата восъчна фигура, и да го назначат за Председател на т.н. "Обединени патриоти"!
24
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е ясно, че така наречените патриоти не са никакви патриоти, а банда неонацисти и комунисти.
23
9
 
7
 
! Отговори
ЗА ЕДИН ПРОБИТ ДОЛАР преди 6 години
Патриотите свалиха гащите. А който си прави т.ъпа реклама с нацистки символи и прославя 3 РАЙХ /независимо дали пряко или с метъл банди/ ШУТ в Г...ЗА
22
11
 
9
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
За деформираната психика на българина е виновен единствено монархо-фашисткия режим на Борис 3. По негово време се изгаряха живи хора и за пари се режеха глави на политически противници. По негово време се разстрелваха поети (Вапцаров), за принадлежност към Антихитлеристката коалиция! Сегашна България не е наследник на НРБ, а е наследник на престъпната царщина!
21
7
 
8
 
! Отговори
антифа преди 6 години
Как ще познаете на улицата, кой е обединен патриот?По това, че се поздравяват с "Хайл Хитлер" и носят фланелки Wehrmacht и Waffen SS.
20
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неукият Хитлер създаде най-великата нация в света, учената Меркел създаде от Германия едно стадо от амеби.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те,в президентството се преобличат като хитлер по празници,какво значение има някаква рок група
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
17
3
 
12
 
! Отговори
Гейчо преди 6 години
Аз пък искам тениска с лика на Меркел.
16
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В крайна сметка депутитьт от вмро не се отегли!-------------То комунист като захапе кокала не пуска докато не му се счупят зьбите.
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво им е на тия тениски къде ги продават и аз ще си купя.
14
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво де. Ами аз например съм голям фен на Фюрера, Моята борба ми е настолно четиво и на дисплея на телефона ми е снимка на Фюрера в мундир. Айде сега са напрайме международен скандал!
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте се занимавали със глупости, вършете си работата какво постоянно гледате в носа на Тамара или тениските на хората. Със какво е полезна тази статия и омраза за държавата.
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпо, злобно и прокажено племе Хитлер е държал речи подозирам,, че всеки който държи речи е Хитлерист гръмнете се бе дюбели.
11
2
 
20
 
! Отговори
мадафака преди 6 години
Е тва е култова група бе. Поздравявам всички метъли с "Shark Attack"
10
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо не ми пука каква тениска носи тоя господин, дори и на самия Хитлер да облече тениска браво Европа има нужда имено от Хитлер или Сталин сега, че се напълни със всякаква смрад.
9
8
 
27
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Посттекезесарите вече ровят дъното! Що не забраните и AC/DC имат есесовски символ в името! Със същата логика не искам да виждам фланелки със сърпове и чукове...и особено на убиеца на бременни Че Гевара!Пфууу...аман от болшевишки провокации!Поздрав на феновете с Back in Black!Бон Скот е трепач!
8
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опит за замазване на поредния гаф: НЕУСПЕШЕН
7
3
 
11
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
редакцеата явно освен да се дуе друго нема да измисли. пийте си кафето по бърже и турете тикче за водеща новина за земетресението, че с тия читалищни текстове колко и минуси да налупкате сте си пак толко за кашмер