Как се оцелява 100 г.? Със саботажи и деградивна мисъл, рече Борисов

Премиерът видя конспирация в разровения "Дондуков"
Обновена: 28 ное 2017 13:08 | 28 ное 2017 13:07, Веселина Йорданова
309
Как се оцелява 100 г.? Със саботажи и деградивна мисъл, рече Борисов
Снимка: архив, БТА

"Каква деградивна мисъл трябва да имаш – сега да седнем да мислим и да отидем да разровим нещо, да го направим така, че да уязвим на другия ден". Така премиерът Бойко Борисов коментира на днешното правителствено заседание видеозаписи, на които се вижда умишлено разрушаване на новата пътна настилка на столичния булевард "Дондуков".

Още по темата

Премиерът казва, че е гледал клипа и обяснява на министрите си какво е видял. "Облечен с жилетка като на работниците, за да не би някой, ако го види, да каже, че… Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести. Смятайте какъв противник имаме срещу нас!", коментира той, според стенограмата.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, на която бе поискана оставката заради ремонта на булеварда, допълва, че това е престъпление.

Регионалният министър Николай Нанков информира, че само през вчерашния ден са подадени над 20 фалшиви сигнала за закъсали автомобили и ТИР-ове.

"Пращаме екипи да помагат, да се отпуши движението, оказва се, че само ги разкарваме. Това не ни е създало трудности в почистването, защото, както всички виждат, беше създадена добра организация и нямаме затворени пътища… Но фалшивите сигнали, първо, че хабят ценен ресурс, отнема се време на екипите, мести се техника, която е нужна за критични участъци – демотивират се хората, които се занимават със снегопочистване", заявява министърът.

По думите му придвижването е при зимни условия, но не е трудно.

"Няма бедстващи, нито закъсали в снега – проблеми създадоха недобросъвестни водачи, особено на тежкотоварни превозни средства, а не снегът", информира Нанков.

Борисов пък заявява, че това са саботажи и конспиративна дейност.

"Това е същността на оцеляването им над сто години. Това е същността на действието – конспиративна, взривяват влакове, линии, мандри…", обобщава министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари