ДПС срещу ОП за факелното шествие срещу Ньойския договор

Според тях това е нарушаване на мира и провокиране на напрежение
29 ное 2017 12:15,
18
ДПС срещу ОП за факелното шествие срещу Ньойския договор
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ДПС за пореден път скочи на "Обединени патриоти", като този път повод бе факелното шествие "Български марш", организирано от ВМРО, по повод 98 години от подписването на Ньойския договор.

Още по темата

"На 26 ноември 2017 г. с поредица от факелни шествия, организирани от ВМРО и други националистически организации, се афишира напиращият реваншизъм, като този път се използват исторически факти като договори", каза лидерът на движението Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група.

По думите му тези актове са опасен опит за прекрояване на държавните граници и подкопават остро мира в страната, региона и Европа.

От движението настояват президентът, председателят на Народното събрание и премиерът да вземат позиция по случая и да осъдят тези "антидържавни прояви на националистите".

"ДПС остро осъжда тези действия и категорично настоява Народното събрание и правителството да се разграничат от антидържавните прояви на националистите и да потвърдят категоричната позиция на държавата ни, за която основен приоритет е установяването на траен мир в региона и в Европа", продължи Карадайъ.

От движението нападнаха и управляващите от ГЕРБ, че адвокатстват на коалиционния си партньор и така поставят под риск мира в региона.

"Участието на националистите във властта превръщат страната в държава на периферията. Не може да говориш за етнически мир, а после се правиш, че не виждаш как коалиционните партньори рушат държавата и в същото време провокираш напрежението", критикува Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Участието на ДПС в парламента е срам за България .Докога. Българи съберете се Изгонете врага български , заличете ги завинаги от Българската земя
14
2
 
4
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Какво толко се плашат от ДПС. Ще повикат малко момчетата, ще пият по бира доволни от това, че са голЕми патриоте и толкоз. Щото армия нямаме да ревизира решенията на този договор, а и да имаме няма как да се случи. Ами да въведат една доброволна военна повинност от 6 месеца па да видим дали ще се отзоват. Не е като да маршируваш с факла по паветата и да се правиш на интересен. Като служех некога София гледах на снимка 23 месеца до полагаем отпуск.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** турчин шестакЕдинственото, което вълнува и дпс, и "патриотите" е да се нагнетява напрежение. Само по този начин тези партии могат да оправдаят съществуването си. Като посочат врага и насъскват де_илн_я си електорат.
12
2
 
10
 
! Отговори
тъп турчин шестак преди 6 години
ДПС не знае ли че през ПСВ сме съюзници с Турция и Турция ни праща воена помощ(войска и техника) в защитата на Добруджа от руснаци и румънци? И Турция търпи санкции след ПСВ..
11
1
 
5
 
! Отговори
лицемери преди 6 години
Всички от т.нар. БГ "елит" са една дружина от харсъзи и негодяи. Позите на т. нар. "патриоти" са големи, когато стане въпрос за нещо което никой не може да пормени/ пр. Ньойският договор/, но мълчат повече и от рибата в морето, когато стане въпрос за привилегиите им, вкл. така обещаното намаляне на субсидията за партиите. Защо, бе джанъм? Защо тогава сте единни с ДПС, ГЕРБ, БСП... Ашколсун аферим маскари .....
10
0
 
4
 
! Отговори
руското ДПС не знае преди 6 години
След Мурдоското примирие започва фактическото разчленяване на империята.Съглашенските войски влизат в проливите и Цариград,като установяват свой контрол над укрепления,пристанища ,съобщителни средства.Освен това Англия и Франция окупират арабските територии Мосул,Александрета,Югоизточен Анадол,а Италия се настанява в средиземноморските турски пристанища.Към участниците в подялбата на султансските владения се присъединява и Гърция-нейните претенции се насочват към Източна Тракия,Цариград и Смирненска област,а мотивът й е наличието на гръцко население там.През 1919г.съглашенскит
9
0
 
12
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
"По думите му тези актове са опасен опит за прекрояване на държавните граници и подкопават остро мира в страната, региона и Европа.""Опасен опит" - дрън-дрън, гади ми се вече не само от Карадайъ, но и от всички Курнелии, Тикви, Шишковци и т.н. Демагогия и облъчване от сутрин до вечер, свършена работа - кръгла нула, кражби и далавери - колкото си искат.
8
4
 
6
 
! Отговори
тъй тъй преди 6 години
И ако смятат,че с тоя "протест" някой ще ги признае за големи родолюбци,определено са в грешка!Родолюбие не се демонстрира с манифестации!То се прави с ДЕЙСТВИЯ!А действия при тях няма!И кой знае защо срещу антибългарската партия на доносчика сава няма протести!?
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Не казвам, че Ньойският договор има нещо общо с Турция, а че съдбата и на България, и на Турция се обсъжда по едно и също време - след Първата световна война.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Тогава турците да си гледат в собствения двор, защото тях може да не ги засяга Ньойския договор ни ни засяга.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2 Много добре знае,но ти не знаеш ,че Ньойския договор от 1919г.няма нищо общо с Турция.Тя подписва Севърския през 1920г.,но след войната им с Гърция е анулиран от Лозанския 1923г.
4
3
 
30
 
! Отговори
акуд преди 6 години
от ДПС знаят ли фактически какво е ньойския договор или изпълняват чужди заръки
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не знае ли, че Ньойският договор прати в Гърция и население с българомохамедани и турци от Беломорието?
2
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС не знае ли, че по онова време, когато е подписан гнусният и несправедлив Ньойски договор, е ставало въпрос не само за заличаването на България като държава (чрез разкъсване на три части, които да бъдат подарени на Гърция, Сърбия и Румъния), но и за третирането по същия начин и на Турция - да бъде разпокъсана на части и да престане да съществува?Четете бе, аги и ханъми, полезно е!
1
6
 
29
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Така ли !!! Нарушение ,а ? А техните зулуми всяка година от годишнината от т.н. ,,Възродителен процес,, обединяват нацията ли ???!!!