Светослав Малинов: Brexit ще тегне над еврошефството ни!

Има известна неподготвеност, каза той пред Bulgaria ON AIR
4 дек 2017 09:45, Елка Василева
4

По-малко от месец остава до Председателството на страната ни на Съвета на ЕС. Дали сме готови обаче ще покаже самото Европредседателство. То не би могло да бъде определено като успешно или неуспешно от един-два гафа. По-важно е при него да бъдат постигнати политически цели, посочи в студиото на "България сутрин"  евродепутатът Светослав Малинов.

"Не бива да забравяме, че председателството ни бе изтеглено с цели шест месеца. Brexit несъмнено ще тегне като сянка над него. Самият факт обаче, че не можахме да формираме приоритети, които да отличат страната ни, означава, че има известна доза неподготвеност", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR Светослав Малинов заяви, че темата за кохезионната политика е задължителна за обсъждане по време на Европредседателството, тъй като тя е една от най-видимите политики на ЕС, а за България на дневен ред стои въпросът за намаляване на разликите в стандартите на живот между отделните държави.

"Най-бедните региони са именно у нас. А България е първата държава, която ще председателства под мониторинг. Затова трябва да благодарим на изключително добронамерените хора в Европейската комисия, които извадиха доклада ни сега, а не както трябваше да се случи - през месец януари догодина", допълни още евродепутатът.

Повече вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Иван Митев преди 6 години
Българското председателство на Европейския съюз се подготвя без да се зачита създаващото щети прилагане на еврото.Допусканата грешка създава нови вреди.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко му плащат за дрънкане на глуппости? Репертоарът му е без промяна.
2
0
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Не Брекзит,а кражбите Ви ще тегнат !!!
1
3
 
4
 
! Отговори
КОстовистки тъпотии преди 6 години
И този костовистки у.род хукна да се изказва, че скоро ще остане безработен и се чуди как да напомни за себе си