Радев след "Рафал"-а с носталгия: Беше невероятно, пилотирах!

Президентът обаче не е разговарял с Макрон за оферта за такъв самолет
217

Снимка: Мария Папазова/Bulgaria ON AIR

Президентът Румен Радев е управлявал френския изтребител "Рафал" през по-голяма част от полета, който извърши по покана на френския си колега Еманюел Макрон.

Като част от полета, самолетът на Радев е влязал във въздушен бой с друг, обясни той пред журналисти във френската военна база "Сент Дизие".

Още по темата

"Невероятен самолет, който може да изпълни в един полет широк спектър от мисии. Самолет, който се отличава с много мощ, невероятна маневреност, добро оборудване", оцени президентът ни, който бе шеф на ВВС преди да стане държавен глава.

"Летците се разбираме много лесно, с кратки фрази, няма време за повече", обясни още Румен Радев.

По думите му не самото пилотиране на "Рафал"-а е било предизвикателство, а многото техническа информация на борда на самолета.

Франция разполага с невероятни летци, похвали ги Радев. На въпрос дали този самолет може да бъде включен в избора за нов за родните ВВС, президентът каза, че е много важно каква би била цената на придобиване и на поддръжката. Според него е нормално "Рафал" също да участва в процедурата, за да имаме по-голям избор.

Радев обаче уточни, че не е разговарял с френския президент Еманюел Макрон по темата.

Президентът призна, че се е чувствал носталгично по време на полета.

"Това е една невероятна професия", каза той и добави, че като летец работиш на ръба на възможностите си - и физически, и психически.

За мен това беше прекрасен подарък, обобщи държавният глава, който е на тридневно посещение във Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари