След кроежите на Ердоган: Външно извика посланика на Турция

Дискусията по съществуващи граници не е от полза, обяви МВнР
8 дек 2017 14:23,
84
След кроежите на Ердоган: Външно извика посланика на Турция
Снимка: архив "Булфото"

Българското външно министерство извика на разговор посланика на Турция у нас Хасан Улусой ден след като турския президент Реджеп Ердоган заговори за нови граници на Балканите.

Вчера държавният глава на Турция бе на историческо посещение в Атина. По време на него той поиска ревизия на Лозанския договор от 1923 година, който определя границите с Гърция.

Още по темата

"България смята, че дискусия по мирни договори и съществуващи граници не е от полза за международната общност и стабилността в региона", се казва в позицията на МВнР по изявлението на Ердоган.

От Външно са категорични, че всяка ревизия на международни договори може да се извършава само по взаимно съгласие между страните.

"Надяваме се, че нашите съседи ще продължат по пътя на диалога, основан на европейските ценности и принципи в интерес на мира и сигурността в региона, което бе обсъдено днес на среща с посланика на Република Турция в МВнР", допълват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
15
 
! Отговори
Хъша преди 6 години
стягаси си багажа...и се омитаи при маика си ...пезевенг!!
51
5
 
17
 
! Отговори
Побързай преди 6 години
Като ти става лошо от продажници, отиди си в Турция и ни отърви от един продажник.Но нямаш никакво право да приканваш ние да се присъединяваме към нея.
50
24
 
9
 
! Отговори
Кърджалия преди 6 години
Ще се отървемот продажните българи като се присъединим пак към майка Турция. Напсоледък гледам по телевеизията много мазни продажни българи - полицаи крадат безнин, друг мазньо продавал дипломи на митничари, трети технически ръководител на необезопасен строеж твърдящ че всичко е наред и след два дена пострада човек. Гнусна продажана *** - лошо ми става като я гледам. По добре при майка Турция - там хората са по ачик.
49
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено че и Лозанския и Ньойския договор трябва да се ревизират, невиждам какво толкова подрипате, Ердоган не ми е симпатичен но позицията му конкретно по този въпрос е правилна, а тоя дето е писал че договора изтича през 2023 е абсолютен невежа
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе тея нямат ли общ хъб и някой ж.п. прелез за правене, та са тръгнали да рушкат историята?
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много неадекватна реакция на всички в България по този въпрос, от тая та до Корнелия и Каракачанов. Лозанския договор по принцип е договор част от системата на Версакските договори, както и Ньойския, конкретно Лозанския нас с нищо не ни засяга, но България като страна пострадала от тази система на договори би следвало да поддържа позиция на тяхно ревизиране
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж ти как се разговарят натовски даржави! Те не знаят ли, че има чл. 5?!!
45
1
 
2
 
! Отговори
negramotniq преди 6 години
o6te malko i atina e nilo balgarsko selo kakvi tapi izkazvaniq
44
14
 
9
 
! Отговори
Анадолец преди 6 години
Аз не разбирам... Гърците не казаха нищо, на вас какво ви става... Да не сте адвокати на гърците!
43
3
 
16
 
! Отговори
!!! преди 6 години
"Тракия живеели турци, помаци и забележете - роми!"Какви роми, чух само турци, помаци!
42
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименАми нали заради гръцко-турската война загубихме южните територии на България,Солун,беломорска Тракия и излаза си на Бяло море,Одринска Тракия.Те се биха помежду си,а накрая взеха български територии, с българско население,което беше изклано,ограбено,прогонено,с което ние платихме цената на тази война.Но в момента щатите съдят Ердоган,така че няма да стане това и той го знае.Излишно налива масло в огъня.
41
15
 
1
 
! Отговори
lili преди 6 години
bili ste robi i 6te si ostanete robi
40
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък си пуснах в ютуб пресконференцията между Ердоган и Ципрас и гърците бяха го сложили Ердоган да говори и пред него имаше знакът на гръцките въоръжени сили, който е КРЪСТУмни са гърците.
39
0
 
28
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Не ме е страх от Ердоганя, страх ме е от наще некадърни политици до един! С тях държавата и без това си заминава!
38
3
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Турския плух има психоза.Нужно му е незабавно лечение.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диалога на гърците с Ердоган хич не прилича на този който ние имаме! Там директно цепят. Единия направо говори за ревизия на договор, че в Западна Тракия живеели турци, помаци и забележете - роми! Простира скиптъра си и над тях.Гърците твърдо казват не може и поставят въпроса за Кипър.Поиска им 9 избягали военни - Охи!. Йок!
36
2
 
7
 
! Отговори
Дивия изток преди 6 години
До 13 кое му е неграмотното на поста ми, че нещо не разбрах... Какви топки има тая ***, че нещо не разбрах? Това са същите ***, които ежедневно продават родината ни за потупване по рамото и някое апартаментче и нова чанта... Ходи се скрий някъде, политиката е за сериозни хора, не за пубертети.
35
4
 
14
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
Как е възможно тази проста кукумявка да е външен министър! А преди това беше и министър на правосъдието! ахахахаааа.....с такива пишман министрЕ най добре да закриваме държавата! Ахахах...а вас от ЕрдоганЯ ви е страх...ахахахааааа
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лозанския договор ни касае нас! Защото по него Гърция трябва да ни осигури свободен достъп до Бяло море и българско пристанище в близост до Кавала.А след лошата 1 национална катастрофа до края на 1 св. война Западна Тракия е била наша.
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За първи път добра реакция на български политици, но всякакви се изказали неподготвени.И двете държави са граничещи с България, значи засяга и България.