Ремонти на МиГ ще има! Кабинетът отпусна 20 млн.

Това е вторият транш към руската компания РСК МиГ
Обновена: 13 дек 2017 15:23 | 13 дек 2017 15:15, Веселина Йорданова
78
Ремонти на МиГ ще има! Кабинетът отпусна 20 млн.
Снимка: архив Reuters

Близо 20 млн. лв. одобри правителството за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29. Това е вторият транш за тази година по проекта. По него в централния бюджет за 2017 г. са заложени 30,52 млн. лева.

Първият транш в размер на 9 630 000 лв. беше отпуснат през януари.

Още по темата

Ремонтът на МиГ-овете е наложителен за гарантиране на въздушния суверенитет. Както е известно, процедурата за избор на нов боен самолет бе върната от депутатите.

Вчера стана ясно, че България ще даде 81 млн. лв. за ремонт на 15-те български изтребителя МиГ-29. Руската компания РСК МиГ е единствената, която е поканена в процедурата, обявена от МО.

Преди време военният министър Красимир Каракачанов обяви, че изтребителите ни МиГ 29 са все още годни за летене и затова държавата ще предприеме стъпки към ремонтирането им докато текат процедурите за закупуване на нови изтребители.

От обществената поръчка за ремонта, публикувана от МО, става ясно още, че първоначалната цена на всички договори по споразумението е 41 млн. лв. (без ДДС), но към него е предвидена възможност за конкретни допълнителни договори, без общата цена да надвишава 81,290 млн. лв.

Специалисти от РСК МиГ извършват в момента технически прегледи на всеки от българските изтребители.

Самолетите имат летателен ресурс до 2029 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
4
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Мааалииииииййй ! Ми кво ще прават сга до то до и ди те. ?
50
9
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
49,ЕС знаят, че заради загробването от БСП, с редица мегаломански и НЕНУЖНИ прАекти останахме на нула с бюджета. И за това трябва да се задоволим с това което имаме.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сйде бе, нема ли да иьлезат на протест гдй-протестарете та да еспериментирам с уред за увреждане на мозъка и дтугите органе.
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ПРАВИТЕЛСТВОТО ВЗЕ ЛИ РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ул. "КОЗЯК" ЗА РЕМОНТА?
47
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската икономика се крепи на ГЕРБ. Къде дремят евроатлантици?
46
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до Анонименполяците нямат лиценз за ремонт на Миговете, с тяхните да правят каквото си искат!--------------Какъв лиценз бе, мало умник?Това да не е граждански самолет?Това е боен самолет за вътрешна употреба, можеш да си го ремонтираш безвсякакви лицензи. Какви са тия глупости, руснаците нямало да дадат разрешение да летим с нашите си самолети! Баси глупостите...
45
0
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 42,трябва да съм ***, за да твърдя, че гаранция за руски самальоти може да се издаде от американските самолето-строители!!
44
1
 
15
 
! Отговори
позор преди 6 години
Спомняте ли си преди месец когато нашите пилоти не искаха да летят,това беше защото полска фирма без лиценз ремонтира двигателите на Миг-29 за което получи не малко пари и сега става ясно че двигателите са некачествени и са дадени пари на вятъра.
43
5
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Аз да питам: този ЕДИН Грипен или F-16, какво щяхме да го правим..? - военен експонат! С него от кого щяхме да се браним? Или да бяхме взели Грипен на Радев за играчка!
42
4
 
21
 
! Отговори
факт преди 6 години
Миг-29 са отлични самолети,и сега когато ще ги ремонтира точната фирма ще ни служат вярно и дълго за славата на нашите ВВС.
41
2
 
18
 
! Отговори
кой преди 6 години
А кой ще поне се отговорността за парите дадени на Полша за ремонта на двигателите на няколко самолета миналата година?!а те дори нямаха лиценз за ремонт?
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО Hafen die WahrheitМи нали това правят руснаците. Прочети предпоследното изречение от статията.
39
4
 
5
 
! Отговори
СИМИТЛИЙСКИ МЕРАЦИ преди 6 години
Ми това е положението!БОКО МНОГО ИСКА И В МОСКВА ДА ОТИДЕ НА ЕКСКУРЗИЯ, АМА ПУТИН НЕ ГО ИСКА, ЩОТО НЕ Е СВИКНАЛ ДА СЕ ПРЕГРЪЩА И ЦЕЛУВА С МЪЖЕ.
38
0
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 9,Поляците са отремонттирали само двигателите. Един самолет не лети само с двигатели!? Трябва да се извърши преглед (ако е необходимо и ремонт) на цялостната апаратура и корпус на самолетите, за да се гарантира продължаване на тяхната експлоатация!
37
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С подкрепата на Борисов, Путин ще спечели изборите. Американците толкова ли нямат ключове и отвертки да ремонтират два самолета!
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как, данък русия трябва да си се плаща.
35
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ни е честито....Предлагам още толкова хуманитарна помощ да отпунсме на жалка Русия.
34
0
 
12
 
! Отговори
ПОЛЯЦИТЕ преди 6 години
ПИЯТ, ПИЯТ, КАТО СМУКАТЕЛНИ ПОМПИ СА! РУСНАЦИТЕ , КОЛКОТО И ДА СЕ МЪЧАТ, НЕ МОГАТ ДА ГИ СТИГНАТ.
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След една година спираме руския газ. Ще лишим руснаците от стотици милиони.А и ние ще спестим, щото от Турциа ще ни излезе почти без пари. Боко като удари две-три прегръдки с Ердоган, може и без пари да го получаваме, както беше при БРЕЖНЕВ.
32
6
 
8
 
! Отговори
до Анонимен преди 6 години
Поляците пият по-малко от братушките, предпочитам да ремонтират миговете в Полша------Първо - поляците вече "ремонтираха" едни двигатели за нашите мигове с части - втора употреба - оказа се че сме дали на вятъра!Второ - поляците нямат лиценз за ремонт на Миговете, с тяхните да правят каквото си искат!Поляците се биеха в гърдите че ще се откават от Миговете след като купиха пФу-16, но като полетяха малко на тях решиха да ремонтират своите Миг-29.псНе си виждал поляците що за алкохолици са