За Възродителния процес: Да сведем глава без партийни знамена!

Местан призова да не се партизират трагичните събития
14 дек 2017 22:26,
83
За Възродителния процес: Да сведем глава без партийни знамена!
Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан призова да не се партизира трагедията от Възродителния процес.

На 26 декември се навършват 33 години от събитията, дали началото на последния етап от така наречените майски събития.

"Комунистическата власт на диктатора Тодор Живков разстреля с калашници мирни български граждани заради съпротивата им за светостта на името и вярата. Сред жертвите бе и 17-месечната  Тюркян. Лобното място на Тюркян и площадът на Момчилград са свещени места за неопетнена от партиен егоизъм човешка памет и почит", обяви Местан в позиция, изпратена до медиите.

Още по темата

Според него героизмът на жертвите е гражданският влог на турците и мюсюлманите в българската демокрация.

"През студената декемврийска зима на 1984 г. един срещу друг се изправиха войските на комунистическото МВР и един героичен народ. Тогава беше само БКП и лакеите й стратези на мракобесния асимилационен фронт на Възродителния процес. Нямаше ДПС, нямаше ГЕРБ, нямаше СДС, ДОСТ и прочие", пише още Местан.

Затова според него нито една партия няма право да си присвоява тези дати и да ги включва в партийния си календар.

Лидерът на ДОСТ припомни предложението си те да влязат в историческия календар на страната и да се почитат по държавен протокол.

"Не бях чут, за съжаление. Не беше чут и синът на убитата Айше Моллахасан – Фикри, на 26.12. миналата година, когато призова депесарите: "Махнете партийните си знамена. Това е денят на майка ми, на Тюркян и на другите жертви и герои . . .", пише още Местан.

Той обяви, че партията му ще подкрепи този призив и всички ще сведат глави на гроба на жертвите по човешки и без партийни знамена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ти колко пъти сведе глава на 3ти Март бе Сава!?
23
2
 
4
 
! Отговори
game1 преди 6 години
место место... като не искаш да го партизираш, защо се обаждаш бе тикво ?? То тва ти е целта, ама само дразниш бе - дразнителна ти е и физиономията и гласеца !Ка па нема един да го лупне о тиквето прасно барем му дойде акълеца !
22
2
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Нещо за атентатите по гари, влакове и хотели няма ли да каже този маз.ник га.д.жалски??
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това е - да си Добър пример за продажен политик.
20
0
 
5
 
! Отговори
Тони преди 6 години
Местан много го е яд , че не оправда доверието на Ердоганя
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Сайта за досиетата на агентите на ДС е десебг."Аз мога да те зарина със сайтове, твърдящи, че Христос е изънземен и Земята на 6000 години. Кога ще се научиш, че подобна информация трябва да разполага с доказателства и официално потвърждение? Всеки може да си съчинява каквото си иска и фактът, че го качва в нета не го прави истина.
18
1
 
2
 
! Отговори
Novae1 преди 6 години
Република Турция беше внесла предложение в ООН за Конвенция, според която 700 000 човека може да обявят независима държава. Това стресна много нашите хубавци и те измислиха да преименуват турците с български имена макар че нямаше закон за българските имена и това беше първата им заблуда. Не успяха да прозрят зад това предложение в ООН, чесе целеше да принудят СССР да изтегли войските си от Афганистан.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Познавам доста хора които си останаха с българските имена и още са си с тях без носталгия по миналото а онези които заминаха за Турция нека си останат там и не мътят водата на тези които са решили че тук им е мястото и дома."Има да и това е защото кат ги даваха ги смениха за 2 минути, докато тръгнеш да си го вземеш трябва да отвориш дело! Има доста пoмаци, които са с бг име!
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Познавам доста хора които си останаха с българските имена и още са си с тях без носталгия по миналото а онези които заминаха за Турция нека си останат там и не мътят водата на тези които са решили че тук им е мястото и дома.
15
3
 
5
 
! Отговори
Ердуан кьопеги преди 6 години
А Ердуан кьопеги сам си инсценира държавния преврат!
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С минуси ли ще се борите против Истината?Глупави комунисти.
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сайта за досиетата на агентите на ДС е десебг.Това за комунистите,които се правят, че не знаят къде е информацията за досиетата на агентите им.Вие сте убийци. И тук с лъжите си няма да се оправядаете от Божия Съд.Христос ще ви съди,и Там лъжите ви няма да минат.Вие сте проклети навеки от св. патриарх Тихон през 1918 г. с "Анатема на комунизма".Анатемосани сте.Затова и не сте щастливи и няма и да бъдете.Затова и нищо не ви се получава. Затова сте такива смакани и гнусни.Повръща ми се от вас
12
14
 
8
 
! Отговори
Гнусни лъжци преди 6 години
Комунистите как лъжат.Атентата в гара Буново беше дело на ДС агенти и то след като вече насилствената смяна на имената беше факт, защото започна в 1984 г. А атентатът беше извършен на 9 март 1985 г. за да настрои българите против турците. Разбира се тогава не се знаеше, че това са агнти на ДС.Лъжите ви само показват истинската ви същност.Вие кога ще се извините за атентата в църквата "Света Неделя", гара Буново и много други?Кога ще се извините за десетките хиляди жертви в концлагерите?
11
2
 
8
 
! Отговори
681 преди 6 години
Ама тоя още ли диша?
10
7
 
20
 
! Отговори
Бай Петко преди 6 години
Категорично съм против невинните жертви,особено деца в каквито и да е конфликти.Но за да симпатизирам на Местан ага в излиянията му бих искал той да отдаде почит на следните невинни жертви,точни предхождащи събитията от възродителния процес:1.Пострадалите от взрива във вагона за майки с деца -атентата на гара Буново.2.Абортиралите десетки християнски бременни жени от родилно отделение ,болницата в Търговище след специални инжекции от мюсюлманина доктор Аджаров=1978/1984 г.Хайде,чакам да видя
9
4
 
4
 
! Отговори
Кьопек Ердуан преди 6 години
Ся кой беше агент Павел, кой Сава? Доган ли? Местан ли?
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Има ги в български сайтове с турските им имена и агентурните им имена. Знае се кои са сайтовете. Не се правете на неразбрали."Аз те питам за конкретни доказателства за твърденията ти, че ДС стои зад атентатите, ти ми отговаряш "истината е някъде там".
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунисти пишат против техният агент Павел.Типично за сегашна "България".
6
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ги в български сайтове с турските им имена и агентурните им имена. Знае се кои са сайтовете. Не се правете на неразбрали.КАто не ви изнася и веднага се правите на нищо не знаещи.Комунистическа работа.Защо плюете атентатите на ДС като са ваше сатанистко дело?
5
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е имало турски атентати в България никога. Тези атентати бяха сътворени от хора на ДС. Вече досиетата са отворени, четете.Атентатите са дело на агенти на ДС като този. Те не са турци, а комунисти.