Борисов готов да премисли за мораториума: Майка ми умря от рак!

Премиерът призова БСП и ДПС да не провалят председателството
199
Борисов готов да премисли за мораториума: Майка ми умря от рак!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е готов да преразгледа мораториума за лекарствата, ако трябва и след среща с президента Румен Радев. Борисов обяви това пред български журналисти в Брюксел.

"Майка ми, Бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме тогава, за да й купуваме 8 хил. долара молекула, някакво свръхново лекарство и на втората седмица жената си умря", каза премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

"Не искам да си играят със страховете на хората. Ще го вкараме пак в парламента и ще го решим", коментира той. По думите му, ако дадено ново лекарство го има в 1/3 от страните от ЕС, ще го купим и ние.

Борисов заяви, че изобщо не обръща внимание на лидера на социалистите Корнелия Нинова.

"Имаше избори със служебно правителство от президента Радев. На всеки 6 месеца, като на някой нещо не му харесва, да правим избори ли?! И то точно по време на председателството ни, когато полагаме толкова усилия", коментира премиерът.

Борисов смята, че БСП и ДПС искат провал на председателството и ги призова да проявят разум.

"Само вижте как са подбрали датата на вота на недоверие. Това ли е градивната опозиция? Те умират да се сринем и в руините те да се опитват отново да крадат. Ще се съпротивляваме този път много", категоричен бе премиерът.

Според Борисов Естония се е справила добре с председателството си, особено в сферата на киберсигурността.

"Техният екип ще продължи да работи с нашия, а после и с австрийския, за да може да не се прекъсне процесът и нещата да се продължат", добави той.

"Аз знам какво говорят Юнкер, Меркел, Макрон, Ципрас. Всички са категорични, че трябва да запазим моста с Турция, защото иначе всички тези бежанци, които са там, ще дойдат в Европа през България и Гърция", обясни премиерът.

По думите му темата за Brexit е много сложна. "Аз тайно се надявам, че един ден Великобритания ще се върне в ЕС след всичките мъки, които ще преживеем и те, и ние", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
19
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
А съществува твърдение на лекарите, че ако родителите са били онкоболни..................
82
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За дядо му знаехме.Сега научаваме и за майка му. Редно е да опише съдбата на всичките си близки роднини, за да може Парламента навреме да се ориентира как да гласува.
81
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали на Бойко Борисов майка му е умряла от рак, но знам че моята майка умря от рак и то при неговото управление, на ГЕРБ. Точно тогава преди да я оперират за последно, понеже на томографията не можеше да се види ясно, трябваше да и направят ПЕТ скенер. Тогава точно Бойко Борисов с усмивка на лицето резна лентичката на новия скенер в Александровска за който... трябваше да чакаме 6 месеца ред по Здравна Каса. Щото нямало консумативи. Едва сега строят съоръжение за производството му.
80
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балет майстора - Кралят на пируетите
79
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще стане популярно:#ИМойтаМайкаСъщо
78
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рака е дегенерация .. следователно Борисов е ***
77
0
 
32
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Готов да "преосмисли"! Какво означава това?Че е ЦАР-ГОСПОДАР,че е Д И К Т А Т О Р !А онези в народното събрание,кухи кратуничакащи,какво ще им нареди господарят.Ами да си вървят щом нищо не зависи от тях.Ще спестим всичките разходи за НС. Щомедин решава в дъжавата,НС е напълно излишно!
76
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов казва - "готов съм да преразгледам...", а не "готови сме да преразгледаме...", не ви бръсне за слива, Той е Партията, Той е всичко. Колкото и крадлива партия да е ГЕРБ, все пак в нея има и кадърни и достойни хора. Може би ти си един от тях? Не ти ли е неприятно, че ГЕРБ и ДПС са единствените партии които на своите конгреси имат само по един кандидат за шеф? Няма дискусии, няма критики, няма свободно изразени мнения...
75
1
 
23
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Планетата на маймуните. ...Урко на бял кон носи живот и благоденствие на макаците....
74
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мернах вчера изказването на някакъв гербер, че мораториума касаел само около 1000 човека. Да оставим настрана факта, че със сигурност е излъгал за да намали бройката, просто изумява цинизма на тези които им раздават опорките. Щото е ясно, че тези без опорки са заникъде, една Десислава Атанасова без опорки не може кръстовище да пресече, камо ли да коментира специфични теми.Както и да е, тези 25 млн на година дори и за 10 болни човека да се харчат, пак има огромен смисъл. Все пак сме държава, а не бащиния на Баце, Цецо и крадливата им партия.
73
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце се усети как настрои хората срещу себе си и започна да се върти по неговия си мазен начин. Герберугите пак тичат за опорки..
72
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да готвят ОСТАВКАТА ( по примера на Главоча) - оная неграмотната Дариткова и оня объркан пенсионер - тъста на Горанов (май се казваше Ананиев) и да изпълняват нарежданията на предводителя на шайката СУДЖУЦИТЕ 3 - Бай СУДЖУК!!! Ега ти и Парламентарната Република, където един неграмотен шебек командва 95 голи охлюви - депутати!!!! ОСТАВКАТА 3 е спасението за България
71
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С постоянното говорене в първо лице, единствено число, Борисов обижда всички нормални българи.Все пак сме Република при това би трябвало да сме Парламентарна такава, а не някаква Абсолютна монархия с един нарцистичен полуграмотен парапитек начело.
70
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той бил готов да преразгледа! Той!К'ъв си ти бе, бай Х*йо, няк'ъв абсолютен монарх ли си? А ние крепостни ли сме?
69
21
 
1
 
! Отговори
Кой управлява? преди 6 години
Кой ще ви спаси? На кого е ред? БСП и ДПС или ГЕРБ и ПФ? Аз залагам на ГЕРБ и ПФ, защото са българи. Турци не искам да виждам във властта!!! Затова ще гласувам за ГЕРБ, за да не се върнат БСП и ДПС на власт, защото тогава ни се пише лошо на всички. Всички ще духат на Доган.
68
0
 
20
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
И какво се получи? Автогол на Премиера. Болните трябва да са много доволни, че майката на Бойко е умряла от рак. По същата логика, нека и други майки на властимащите да помогнат в същата насока. Щом това е аргумент...
67
0
 
18
 
! Отговори
пфу преди 6 години
То и пинокио се сети нещо за баща си, но явно не смее да се прави на доброто ченге тази роля е запазена марка за Винету.
66
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българин1"Май за доста неща трябва да ПРЕМИСЛИТЕ г-н Премиер,а още по-добре ще бъде да МИСЛИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО за да няма премисляне!!!"---Много изисквате от това нещо, дето се води премиер. То не може да мисли, камо ли предварително, пък и да премисли. 'Що му викате "г-н"? :)
65
0
 
26
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Такъв гьонсуратлък до сега бях виждал само при един определен етнос,да ровиш костите на майка си за да си правиш ПР!!!Пфу....
64
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ъм ся?Герберастиятааа, строй се! Кръгооом - марш!По новата витка на най-правата линия на опашката на тиквата - ходооом, марш!