Коледният подарък на Доган е за Борисов! Но какво следва?

Сигналите: Патриотите вече не са фактор, БСП - алтернатива, Ердоган - приятел
Обновена: 22 дек 2017 10:56 | 22 дек 2017 10:40,
197

Ахмед Доган поднесе най-добрия коледен подарък на Бойко Борисов, въпросът е какво ще последва от това и как ще отвърне лидерът на ГЕРБ. Почетният председател отправи послание и към всички участници в политиката, каза им, че не са алтернатива на сегашното правителство, но така изключи и себе си.

Това анализират наблюдатели словото на Доган, което той изнесе на традиционна предколедна среща в Сараите с актива на ДПС.

"Безспорно Доган се представи като незаобиколим държавник. Той поднесе най-добрия коледен подарък на премиера Борисов с това, което каза снощи. А именно, че ГЕРБ нямат алтернатива, че едни избори биха поставили политическата стабилност под риск и, че само сегашното правителство може да формира коалиция", обясни журналистът Валерия Велева пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Тя анализира, че посланието на Доган към Борисов е, че е зад гърба му, а към Валери Симеонов е, че вече не е фактор в управлението, защото ако утре реши да напусне, това няма да се отрази на управлението на страната.

"Към опозицията, че не са алтернатива и не са готови да управляват. Към Ердоган - България трябва да развива добросъседски взаимоотношения с Турция. Към отцепилите се от ДПС – който иска да се върне, трябва да се покае", каза Велева.

Според нея Доган е похвалил Мустафа Карадайъ за връщането на ДПС на политическата сцена. "Той нареди пъзела за следващата година – спокойствие и стабилност", обобщи журналистката.

Велева бе категорична, че сега е важно как Борисов ще реагира на подадената ръка от Ахмед Доган, тъй като премиерът не може да остане в същото положение и със същите партньори, които да взривяват обстановката.

"Представете си на Валери Симеонов да му хрумне нещо по време да председателството и да започне да грубиянства отново", каза журналистът.

"Нито реч, нито слово сме чули или прочели. Ние видяхме едно резюме, а то е хлъзгав инструмент в политическия ракурс. В днешно време не сме сигурни до колко езикът на политиката е разбираем от хората. Доган посочи, че трябва да се вразумят политиците, и да разберат, че не са сами – има и народ. Каза и нещо изключително вярно – алтернатива няма. А така изключи и себе си", коментира писателят Димитър Недков.

По повод възможна оставка на вицепремиера Валери Симеонов, писателят обясни, че подобно нещо би било изключително полезно за успокояване на и без това доста сложното положение.

"Национализмът за лична употреба е най-опасната клечка кибрит, която може да ни взриви", обобщи Недков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
6
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
България вече е с Турция и Русия.Друго обяснения няма. Явно скоро няма да има ЕС. На САЩ вече не им дреме за Европа.Жалко за тези които подскачаха по площадите 1989г.
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кукловодът им е общ!
66
9
 
6
 
! Отговори
Трибунала преди 6 години
Затриха Дело Възродителен Процес до 7-*** глуха , от умрял Писмо, като наблюдавам Трибунала в Хага изгърмя всички касапи от бивша Югославия без да им мигне окото , а при нас НИЩО не се случе
65
10
 
7
 
! Отговори
Долу ДПС преди 6 години
Доган ли? Махайте го този! Мечтае си за власт ама скоро няма да види власт. БСП и ДПС са осъдени на 10 мандата в опозиция, народът ги осъди.
64
5
 
22
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Мутрата, Доган и Ердоган= Вечна дружба!
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментарите си текът като от Извор не им се трие и блокира
62
0
 
26
 
! Отговори
Марин преди 6 години
ГЕРБ и ДПС управляват а тъпите патриоти са за камуфлаж. Хората който гласуваха за Патриотите ги е срам да кажат за КОЙ са гласували. Реално тяхния глас отиде за тези който най-много мразят Борисов и Пеевски
61
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма ГЕРБ,няма Патриоти.Управлява ни ДПС.
60
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДС задейства отново Хидроинженера да подлее вода на др Борисов....
59
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички са абсолютно наясно ,че България без ЕС е бъдеща турска провинция!Не че сега не е !
58
0
 
23
 
! Отговори
Мечо преди 6 години
Стига сте го величали този дръндарски полуром полутатарин,още древните мислители са го казали ,не е умен ,този който говори говори сложно, а този който говори разбираемо.90% от слушателите на Доган нему разбират нищо,останалите десет три дена асимилират ,докато извлекат нещо умно.
57
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На следващите избори трябва всички да гласуваме за ДПС ! - да им узаконим най-после властта и всички да мирясат.Между другото Бойко е единственият човек който няколко пъти каза че България се управлява от господин АХМЕД ДОГАН.
56
7
 
13
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
Тоя алкохолик пък кво се пъне?! Я да си пие водката в сараите и да не се прави на много интересен с номера за етническия мир, защото всеки втори българин вече иска гражданска етническа война за да си прочистим държавата от ***.
55
1
 
19
 
! Отговори
КОГОТО ДОГАН ХВАЛИ преди 6 години
е ПЪТНИК за НИКЪДЕ
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарю Доган, ... ти приюти всички политически ***, корумпирани и компрометирани политически трупове станаха почетни членове на ДПС срещу куфарче пари ... и имаш лице да даваш акъл ?Ама българския народ не се състои от уплашени крепостни, като тези във смесените райони, които ти държиш в робство вече 25 години.Искаше да превърнеш цяла България в един подопечен лично на теб смесен район, не стана, примири се !
53
4
 
16
 
! Отговори
ПРИЯТЕЛЯТ ЕРДОГАН преди 6 години
е приятел и на ДОГАН и ТИКВАТА. Да той е свързващото звено в ГЕРБ+ДПС. И ПЕЕВСКИ разбира се
52
0
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Бай Доган кога успя да отрезнее, та и акъл почна да дава? Да си гледа Чивъса и платените уруспии. ДПС са бита карта!
51
0
 
17
 
! Отговори
Пинко преди 6 години
и двамата дърти ДС *** се правят на големи, жалка картинка и нищо ново, а ние си ги траем
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко и Доган са "дупе и ***".В същото време са ПОДЧИНЕНИ на едни и същи кукловоди.
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почетния хидрак във всяка една държващеше да е в затвора тука седнал акъли да ръси май и той си е спестявар от закуските и сии е купир сараи време е сапаите му да ъдат конфискувани и продадени на търг и пърите разделени между бълтари и турци по равно.