Здраве, бедност, доходи - проблемите пред БСП за 2018 г.

Социалистите изпращат тази година доволни, свършили добра работа
35
Здраве, бедност, доходи - проблемите пред БСП за 2018 г.
Снимка: БСП

Приоритетите на социалистите за следващата сесия на парламента ще са здравеопазването, ниските доходи и бедността при това на фона на задаващото се ново увеличение за цените на газ и вода. 

Червените са уточнили днес и на последното си за годината заседание на парламентарната си група мотивите на вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за корупция, който ще бъде внесен на 17 януари. Това става ясно от пост на соцлидерката Корнелия Нинова в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
Според нея европредседателството е важно за България, но то не може да бъде спирачка за борбата с корупцията.

Тя заявява, че статията на "Гардиън", в която се посочва, че най-корумпираната държава поема председателството, трябва да притеснява всеки един от политиците, защото става въпрос за образа на България.

"По-притеснени обаче трябва да сме от това, че бедността и корупцията са двете страни на една монета. Няма как да се борим с бедността, ако не се справим с корупцията. Вместо правителството да си затваря очите пред този факт и да призовава шест месеца да си мълчим, за да не се излагаме пред чужденците, по-добре да потърси начин за решаване на тези проблеми и чрез председателството", категорична е Нинова.

Председателят на БСП заявява, че могат да бъдат намерени решения за намаляване на бедността и неравенствата, за общи мерки за борба с корупцията и истинска, а не имитация на съдебна реформа.

Иначе Нинова отчита, че социалистите са доволни от това, което са свършили през отиващата си година.

"Годината беше различна и интересна. Тя започна с встъпването на Румен Радев и Илияна Йотова в президентската институция - една сериозна промяна за България. Премина през удвояване на подкрепата за нас и увеличаване на депутатите от 38 на 80. Завърши с победа в битката ни срещу забраната за лечение с нови лекарства. Между тези събития БСП отстояваше поетите ангажименти в предизборната кампания", посочва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да сложим точка на политическата комедия , която разиграваме с помощта на Запада .
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е от запад са дошли гей движенията , запада е измислил Камората на мафията ,запада е превърнал жената в *** и стока за продан ,запада е наркоманизирал своето население. Запада е създал колонии от които да смуче. Запада разпалва на войни драги. Там 2%от хората притежават 50%от богатството на земята ...другите 98% духат. Запада унищожи Семейството.
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31----------------------------Гадост е комунизмът,драги. Върви на запад да видиш истински капитализъм и после драскай!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Капитализма е ГОЛЯМА гадост. Но е факт че най богатите у нас са от номенклатурата на БКП. Те са КРАДЦИ. Получиха от бандита Луканов 165 куфарчета с пари. Костов е авер на Луканов.Обсъждали са кой да играе син,кой червен. ГЕРБ са на сто процента БКП ,даже с книжки. В Бг. за 1300 г. само при Живков живота е бил хубав. Никога преди и след това. И няма и да бъде
30
0
 
1
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Има грешка. БСП такива проблеми няма.
29
0
 
4
 
! Отговори
Комунистите изпъдиха преди 6 години
За 27 години от България избягаха 2,5 милиона души. Млади,здрави,образовани,знаещи и можещи. За цялата ни 13 вековна история не е имало друг толкова тежък период. Ето как ни управляваха партиите произлезли от БКП - БСП, АБВ и т.н.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До u4enНяма да има нов десен блок, десните от СДС, реформатори, ДСБ трябва да изгният в затворите, защото са предатели, изменници, лъжци, крадци и манипулатори-те изтекоха в канализацията на историята.Време е за затвор за нац.предатели - Иван Костов, Меглена Кунева, д-р Москов и подобна *** - психоседни ***.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В какво е промяната. КАКВО е направил въпросния нов президент за народа,и кой президент е имал някаква власт в България
26
2
 
8
 
! Отговори
Курнелия лицемерка преди 6 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като Георги Гергов, Гуцанов, Мерджанов, Янаки Стоилов,В.Лечева, Красимир Янков и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТИТЕ СА В ГЕРБ, В БСП ДОРИ *** НЕ Е БИЛА КОМУНИСТКА.
24
7
 
5
 
! Отговори
u4en преди 6 години
До Анонимен 16...БСП ще я има не още 100 год....а още 900..и все в опозиция ! А когато в новият парламент Нов Десен Блок - Да Бг + ДСБ + Об. земеделци + зелени ..реално около 500 000 гласа вземат властта а ББ стане 2 мандата президент - тази БСП ще се разпадне - половината в ЗАТВОРА ...половината в Раша... а Корни в САЩ !
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия се готви да ни оправи! Блазе ни!
22
1
 
11
 
! Отговори
u4en преди 6 години
Аз виждам на снимката 4 милионера и 4 кандидат милионера !
21
1
 
5
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
До Анонимен 14 И аз имах съмнение че Сорос е виновен,но след твоя коментар нямам никакви съмнения.Ха , ха..
20
4
 
8
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
Не бяха платени от Сорос, а от твоя любимец Боко Тиквата---той си е лика-прилика с БСП-БКП и сие. Все агенти на ДС...навсякъде.
19
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са "умните и красивите" продажни лекенца да протестират сега, когато ГЕРБ взеха толкова много дългове?Орешарски искаше да вземе само 1 милиард и го свалиха платените гадинки, финансирани от престъпника Сорос.За доларчета и майките и бащите си ще продадат лекенцата, долни, продажни, мръсни!!!
18
6
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Те не искат да видят ЕС, взели да се кахърят за него. Айде ъърр у леево!
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стефан Данаилов-най-големият БГ-артист, не случайно поддържа Корнелия в БСП.
16
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП е партия с над 100 години история, ще я има и след 100 години...............но ГЕРБ след Б.Б.отиват в канализацията на историята-там където сега са НДСВ, реформатори, СДС, ДСБ и други партийки.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия започна да чисти БСП от гадини като милионера-свинар Гергов, има и други за чистене като крадливата кметица на Смолян Дора Янкова...............Но в БСП Корнелия има голяма вътрешна опозиция.