Нинова отвръща на Доган: Вот ще има! Ясно е – само БСП е опозиция!

ДПС иска да смени Патриотите в кабинета, убедена е червената шефка
22 дек 2017 14:30,
246
Нинова отвръща на Доган: Вот ще има! Ясно е – само БСП е опозиция!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че вот на недоверие ще има въпреки изявлението на Ахмед Доган, че кабинетът на ГЕРБ няма алтернатива.

Вчера почетният председател на ДПС обяви в слово пред актива на партията, че няма партия, която може да вземе властта, ако правителството на Бойко Борисов падне. Доган призова всички политици да се грижат за стабилността в държавата.

Словото му идва седмица след като БСП и ДПС обявиха, че на 17 януари ще внесат вот на недоверие срещу правителството заради корупцията.

Още по темата

Днес Нинова коментира думите на почетния председател в специално изявление, изпратено до медиите. Тя обвини Борисов, че сам е поискал помощ от Доган, притеснен от напрежението в страната и от предстоящия вот на недоверие.

"Помоли г-н Доган за помощ. И я получи. Доган подкрепя Борисов", констатира Нинова.

Тя коментира и друг акцент от словото – че присъствието на Патриотите в кабинета е грешка.

"Разбирайте в подтекст: Махни ги и ние ще те подкрепим. Тоест, няма нужда от нови избори, има нужда от смяна в правителството на едните с другите", анализира Нинова.

Лидерката на БСП обръща внимание и на призива на Доган всички да пазят стабилността.

"Но коя стабилност? Стабилно се закриват болници, стабилно се вдигат цени на вода и ток. Стабилно сме първенци по корупция и най-бедни в Европа, стабилно една прослойка става все по-богата, а народът все по-беден, стабилно расте броят на неграмотните деца и стабилно изчезваме като народ. Стабилно всеки месец има протести срещу това правителство. Благодаря, ние не сме съгласни!", пише в изявлението си тя.

Нинова допълва, че БСП иска промяна на този модел на управление, а не просто смяна на патриотите с ДПС в правителството.

"Вот на недоверие ще има. Конгрес на БСП го реши, парламентарната група ще го внесе. Не сме в предишната ситуация с 38 депутати, която налагаше да търсим гласове от ДПС. Сега сме осемдесет и продължаваме напред. Очевидно оставаме единствената опозиция и алтернатива", заключава тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Я па ти": Брутния национален продукт на глава от населението в Русия е два пъти по-голям от този в България. Ако не бяха албанците ние щяхме да сме най-бедната държава в Европа, а сега сме най-бедната държава в Европейския съюз. Така че не ги оплаквай руснаците. Да видим първо ние къде сме.
186
0
 
2
 
! Отговори
Ausy преди 6 години
Partizani, haiduti, chetnici i iataci v parite ot bulgartabaka i vazdushnite koridori na rbg...
185
3
 
7
 
! Отговори
Друг пенсионер преди 6 години
До пенсионер 200 Браво колега пенсионер. Явно помъдряваме и заслуга за това имат "успехите" на БСП и Корделка.
184
2
 
9
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Епилог 205 Че кой да бяга при мезерията в Русия?Затвор и лудница са разделени с една ограда .Лудия пита затворника: Ти защо си тука? Ами исках да избягам на Запад , но ме хванаха. Затворника: " Ами ти защо си тука? И аз исках да избягам в Русия , но ме хванаха.
183
6
 
10
 
! Отговори
Епилог преди 6 години
Накрая таз интригантка ще избяга в САЩ при синчето, както Хамстеро избяга в Брюксел...Що никой не бяга в масква?!
182
5
 
9
 
! Отговори
Дебилно е преди 6 години
Точно таз червено- синя правитизаторка Нинова да разправя за справедливост е *** на квадрат Тя дае премиер е все едно педофил да е директор на начално училище...
181
9
 
12
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
Прав е бил Р. Овч. като и казал " Не мисли че си най-умната" ! С елянката ще си остане завинаги такава...независимо дали има пари ...или не...
180
8
 
8
 
! Отговори
радев преди 6 години
ИМА САМО БКП, ДРУГИ НЯМА
179
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 2007 да не бяхме най богатака страна
178
3
 
12
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
До Анонимен-190Ти май си от 80% на вашия професор.Да не би преди 9години да не бяхме най-най-най бедната страна в цяла Европа?
177
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
176
2
 
11
 
! Отговори
До 203 преди 6 години
АБЕ СИДЕРОВ НАЛИ БЕШЕ ОТ АТАКА......СЕГА КЪДЕ Е?!
175
8
 
6
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Колко време губят "народните избраници" за един такъв вот на недоверие? Колко лева е надника на един дупетатин, без полагаемите му се "бонуси" -превоз, охрана, квартира и прочие ? А на 240 дуп...., които търкат банките ? Много са мъдри и умни! Няма никакъв тарикатлък !? Само никаква полза и никаква работа, но за това пък гютдюлюка върви... !!
174
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно разбирате политиката , но грешно идеологията , ако има такава . Ако нямате нищо против признаците на днешната стабилност са правилно изредени . Искането на вот на недоверие е част от Европейските ценности , няма нищо нередно . Човек трябва да е мъдър и умен , а не тарикат .
173
14
 
20
 
! Отговори
Танцът със Суджуци преди 6 години
Аритметиката?Корнелия ясно каза че ще поиска вота на недоверие на едикоя си дата и изобщо не е казвала че ще коалира вота с Магарешки, Седларешки или Черноовчарешки, както и с депесе. И тука е нейната сила. явно от бесепе са направили сметките кои ще зарежат ГЕРбите и недоверието ще мине. Така Корнелия вкара Борисов да играе сабления танц с депесе само че в ръцето наместо френгии му набутаха кърджалийски суджуци.
172
1
 
2
 
! Отговори
Нинова отвръща на До преди 6 години
Еди кой си,отвръщал на еди коя си,но без да се знае кой,кой е ? Е ,ето това ако не е конспирация,здраве му кажи.Това ,Партии,Електорати, абе тука е важно кой,кой е,а не за кой е,или от кой е .Хеваси и политиците смешни.Това да те е срам да застанеш зад името си,резили и позори .А дано по-младите ви бият шута.
171
4
 
9
 
! Отговори
не прива, а конфиска преди 6 години
нещо се бъркат количествата, качествата и офшорналите.големите бизнеси бяха в туризма и плажовете, цигарената индустрия, производството на розово масло, санирането, енергетиката, банките... в кое от тях несмърди на крака мити цел живот в минерална вода смърдяща на сяра с темепература на Банкянския комисарлък, бе?що ни си видите гумната в келотите че стахаха зелени от преяздане с кравешки пари
170
17
 
20
 
! Отговори
Действайте преди 6 години
Независимо от изхода, трябва да се действа. Борисов ще използва председателството за да краде още повече. За НДК са изхарчени двойно повече пари, За Дондуков са хвърлени пари на вятъра и т.н. За кое благо да си мълчим?
169
20
 
23
 
! Отговори
Силен спомен преди 6 години
Г-жо "Искам власт" , искаш власт,за да станат бананите по 75 лв. ли ? Спомням си,когато управляваше Българскаа комунистическа партия, ни даваха само по 2 кг. банани за Нова година на цена 2.50 лв. ,при заплата от 75 лв. Сега заплатата е около 1000 лв. и цената на бананите е 1.70 лв. ,и можеш да си купиш тонове и банани ,и портокали , и каквото си искаш. Та ,ето такива спомени ми навяват твоите щения за власт, другарко Нинова.
168
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** знае как да приватизира мащабно и без един лев в джоба.