Властта се готви да открехне вратичка за гей браковете

Скандалната точка в влиза в дневния ред на правителството
154
Властта се готви да открехне вратичка за гей браковете
Снимка: Булфото, архив

На първото за годината редовно заседание на правителството кабинетът ще разгледа Истанбулската конвенция, която съдържа разпоредби, които на практика биха могли да отворят възможност за легализирането на гей браковете.

Още по темата

Проектът на решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, подписана на 24 април 2016 г. е шестата точка в дневния ред на МС.

Предложението се внася от министъра на правосъдието Цецка Цачева.

От ВМРО вече остро скочиха срещу разглеждането на документа от Министерския съвет и успяха да отложат този въпрос през миналата година, но явно правителството все пак ще се занимае с Конвенцията през настоящата 2018 г.

Воеводите оспориха текстовете в края на 2017 г, обяснявайки, че лобита натискат България да узакони трия пол. От ВМРО категорично са против ратифицирането на този документ. Според партията, под заглавие: "За домашното насилие" Конвенцията налага учебни програми за изучаване на нестереотипни роли на пола като хомосексуализъм и травестизъм.

Освен това, според ВМРО, конвенцията съдържа редица скандални текстове, атакуващи основополагащи категории за българите като мъжки и женски пол, семейство от мъж и жена, правата на родителите, правото на свободно вероизповедание и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
15
 
5
 
! Отговори
Баба Гуси преди 6 години
Неслучайно нашият Бог е казал аз съм любов и дванадесетте първоапостоли са разпространявали тази истина по земята. Забележете, първоапостоли, а не първоапостолки. Нямало е нито една жена между тях, а са разпространявали любов.
66
0
 
16
 
! Отговори
Дъщеря на Царя преди 6 години
До Морски_На църква бях онзи ден в неделя, както и миналата неделя и по-миналата и така нататък. И в интерес на истината за ратифицирането едва сега две - три медии го споменават, а по телевизията изобщо не се е отваряло дума. Така че, никой не бие тъпана, напротив опитват се да го прекарат без много шум!
65
17
 
4
 
! Отговори
гей преди 6 години
До Хаховсеки гей може да има колкото си деца иска.От собствен генетичен материал. И да си ги узакони в брак /гей брак/.Деца не узаконяват и не правят и раждат хетеродвойки,защото станаха егоисти и страхливци .Гледат по 3 кучета,но и 1 дете не искат да отгледат.
64
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроатлатнически ценности. Те вървят с евроатлантическата мизерия, ще ви се наложи и тях да преглътнете, стига сте подскачали.
63
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До гейАко този пишман бог не искаше гейове нямаше да позволи да се родят и то хетеродвойки.Точка.
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига сте коментирали, ***. Всичко се решава в Брюксел и Вашингтон, от вас не зависи нищо. Яжте банани и ползвайте тоалетна хартия след изхождане по голяма нужда, а решенията за хомосексуалните бракове и третия пол се вземат по-старшите партньори.
61
1
 
15
 
! Отговори
До гей преди 6 години
Никое беззаконие няма да остане безнаказано от Бог.https://dveri.bg/wchxa
60
1
 
15
 
! Отговори
Хахо преди 6 години
Ако трябваше да има "трети" пол, Господ щеше направо да ни създаде като еднополови ***, а не двуполови! Целта му явно е човекът да не е самотен и фригиден, а да чувства любовта в най-висшето преживяване! Господа управляващи, ето от къде идва заплахата за ниската раждаемост и стопяване на западните цивилизации! С това Господ ни наказва за извратеността в нашите страни и ни предупреждава, като ни праща по примитивния жизнено устойчив живот в лицето на емигрантите от мюсюлманския свят!!
59
11
 
3
 
! Отговори
гей преди 6 години
До Dies Iraeкогато двама живеят без брак доходите на мъжа не участват при определянето на детските надбавки.Отделно жената може да взема и социални помощи като доходите на член семейство се определят само от нейната заплата разделена на брой член семейство /т.е. тя и деца/,а бащата на тези деца не влиза в тази игра. Затова държавата губи.
58
0
 
14
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До кога ще ни занимавате с НЕНОРМАЛНИ неща.
57
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То пък ние като се женим за жени -голяма файда
56
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв патриот си ако не подкрепиш еднополовата любов????
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който иска гейбракове да заминава за Германия! Ей на, там първият гейбрак се сключи от българин. Говори се, че е бременен вече.
54
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой знае какво станало,ами да се женят като искат .
53
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 6 години
Явно ще трябва да се реже до кокал. И без милост.
52
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господи Иисусе Христе, молим те помилуй ни и ни опази от това кощунство!
51
4
 
23
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ ХОМОСЕКСУАЛИСТИ, НАЧЕЛО С ГРОБОКОПАЧИТЕ ОТ ГЕРБ, КОИТО НАД 10 ГОДИНИ ВЕЧЕ СЕ НАГЪЗВАТ НА КОГО ЛИ НЕ ОТ ЕВРОПА И САЩ!
50
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Извадиха нова дъвка, която да разтягат, за да замажат положението с Офшорните Патриоти, които защитават яростно интересите на Пеев-ски и Юлен-ска-та банка
49
1
 
13
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
До гейНе се женим защото няма смисъл да харчим една шапка с пари за да храним 200 гладни. Явно не знаеш, но когато се роди едно дете и ти го признаеш за твое то тогава пред закона ти имаш същите задължения каквито би имал и ако имаш брак. И на помощи са само вашите приятели от тъмния контингент. Другите имаме по 1, 2 деца защото си правим сметка колко можем да отгледаме и издържаме в сегашното си материално състояние. Когато ти имаш дете от гей другарчето тогава може да викаш на нас безполезни
48
1
 
15
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
До всички хомосексуалисти: Ходете си в ТУРЦИЯ! Този, коментирал под мен също да си събира багажа и да се изнася!