Токът скачал, но храните нямало да скачат! Дали?

Бизнесът винаги се опитвал да вдигне цените, но не не ставало
47
Токът скачал, но храните нямало да скачат! Дали?
Снимка: Булфото, архив

Не се очаква увеличение на цените на хранителните продукти, заради поскъпването на тока, настоя земеделският министър Румен Порожанов.

Още по темата

"Имаме стабилизирани цени в животновъдството, но драстично увеличение няма да има", обеща той.

По думите му винаги при предпоставки за по-висока цена на тока има и прогнози за по-скъпа продукция и бизнесът винаги заема тази позиция.

"В производството има и много субсидии и предпоставки за повишаване на цената към преработвателите не би следвало да има", категоричен беше министърът пред bTV.

Над 2800 проверки за безопасността на храните са направени по време на празниците каза той.

"Фрапиращите нарушения са стандартни за съжаление - липса на документи за предлаганата храна, изтекъл срок на годност, неправилно съхранение на храни. Възбранени са 4000 тона стоки от животински произход", посочи той.

По повод двойния стандарт при храните Порожанов посочи, че е нужно ЕК да одобри единна методология, по която да се направят масови изследвания на храните. Той добави, че за сега Eврокомисията не е съгласна да се направи единно законодателство.

Порожанов посочи, че е провел разговори с представители на големите вериги у нас по повод цените на продуктите и те са заявили, че това са цени, предложени и м от експертите им по ценообразуване.

По време на европредседателството ни тема на дискусии ще бъде бъдещето на общата селскостопанска политика - ще посветим първите заседания на най-важните теми, по които трябва да се обединим като министри на земеделието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко скача, червените бизнесмени ще бутат Бойко както го бутнаха през първия му мандат.От къде на къде скача тока?Ами нали те държат енергетиката, те решават.Мариците се разбра, че са руски офшорки.Ще бутнат Бойко и ще започнат да ни обясняват как АЕЦ Белене трябва, защото тока от него ще е втин.Тогава понеже ние българите сме много умни на драго сърце ще дадем 20 милиарда на братска Русия , които внуците ни ще изплатят.
21
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"... драстично увеличение няма да има", обеща той.--------------------------------------------------------------Ключовата дума е драстично.Видимо ще има пълзящо и постепенно.Шоковото увеличение на храните боко го извърши миналата есен.
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ще се опитат да вдигнат цените , но няма кой да купува ."Ела да видиш в големите вериги не можеш да се разминеш от купувачи. Вдигнаха цените на маслото и млякото и пак хората го изкупуват всичкото.
19
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По празниците Кауфланд продаваха развалена свинска кайма на 1 лв за килограм. Никакви експерти не са идвали да ги санкционират. Държавата не наказва големите вериги.
18
6
 
27
 
! Отговори
Тиква преди 6 години
Храните за мен със сигурност няма да поскъпнат аз си ям суджук защо се интересувате ?Наерете си и вие своя си държава и ежте суджуци стига сте ми завиждали комунисти.
17
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата мантра за свободен пазар на ел.енергия е въздух под налягане - няма как да има свободен пазар в ЕС където всичко е обвързано с квоти и лимити. А иначе не се притеснявайте - лятото след председателството ще се дигне цената и на регулирания и на промишления ток. Примера който дава банкянския с жабата и полекичко то й сваряване!
16
5
 
20
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
до 11А който скача е национален предател и крадец.
15
3
 
27
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата дърава?
14
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво става с Белене? Китайците избягаха ли от теменужките? Сега герберите пак чакат следващите инвеститори и пак няма инвеститори, които да изгонят за пореден път.
13
5
 
18
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Цените трябва да скачат за да постигнем заветната цел на ЕС от 2% инфлация, нищо че миналата година имахме 3%, повече е по-добре. Както се казва: Колкото повече, толкова повече. Никой не бяга от инфлацията, тя е нещо към което всички се стремят.
12
8
 
24
 
! Отговори
Еврогосподар преди 6 години
Ям скъпи качествени храни на децата в училище една филийка хляб със половин лъжичка лютеница със незнайно какво вътре. Да живее ЕС смърт на Русия.
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой не скача е червен.
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Когато един потребителски сегмент се държи от картели и монополи печалбата е толкова голяма ,че с 50% по-висока цена могат да поемат 10% намалено потребление!Ликвидацията на българските предприемачи от Бойко Борисов е до 80% изпълнена!
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква нечувана демагогия. Преди фирмите плащаха тока на цени като за всички битови потребители. После сключиха индивидуални договори на много по ниски цени. но не свалиха и със стотинка цените на стоките и услугите си. Сега цената на тока ще им се вдигне малко, но пак ще е по-ниска от тази за битовите и всичко ореваха.
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То цените на всичко се вдигнаха в последните месеци на 2017.
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цените ще скочат непоносимо много за голяма част от населението. Никога няма да се оправи тази пропаднала държава с 80% ба лъ ци
6
5
 
20
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 6 години
Когато електромобилите станат 50% тока ще е толква скъп ,че ще пестите осветление.зареждане на телефони и ще купувате по-малки телевизори!Ядрени мощности като публичен актив не ви трябват нали?
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се опитат да вдигнат цените , но няма кой да купува .
4
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те цените на храните,скочиха доволно за последните няколко месеца!!
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що ли не му вярвам? :))