Нинова отчита: Корупция, бедност, изчезваща нация

Червената шефка започна годината с критики към управляващите
98
Нинова отчита: Корупция, бедност, изчезваща нация
Снимка: архив, Булфото

Корупция, бедност, изчезваща нация и сбъркани политики във всички сфери. Така обобщи ситуацията в страната червената шефка Корнелия Нинова в първия работен ден на парламента, от който официално започва и българското евфошефство.

Макар че пожела 2018 г. да е мирна, здрава и по-добра за Европа и за българите, тя не си спести острите критики към властта.

Според нея още в първите десет дни от началото на новата година проблемите са се открили много ясно.

"Народът ни продължава да изчезва – едва 57 хиляди бебета са се родили, никакви фанфари и дюдюкане и хвалби за висок стандарт не могат да отменят този факт", посочи тя.

Другият наболял проблем според нея е протестът на общинските болници заради недостатъчното финансиране.

"Беше обявено, че ще поскъпне токът за бизнеса, а оттам и храните. Оценките на чуждите медии за европредседателството са - най - корумпираната страна поема Европа, но пък била удобна, защото е послушна, три области поискаха референдум, за да се присъединят към Румъния, защото там се борила корупцията, а тук не, 8 дни - 8 трупа – цяло семейството беше убито, стрелба по данъчен, по крупен бизнесмен, народът е на улицата, на протести", продължи с критиките соцлидерката.

Според нея всички проблеми се дължат на сбърканата политика на управляващите и на корупцията във всички системи.

"Не може да решаване проблемите на парче, трябва да промени модели и цели системи в обществото",обърна се тя към мнозинствотои призова: "Нека европредседателството да е шанс България да реши два проблеми -първата цел е накрая народът и партньорите ни да кажат, че корупцията намаля и второто е народът да каже, че за тези 6 месеца стандартът му на живот се е доближил до този на останалите от ЕС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Ей така от любопитство ми се иска да видя правителство на съглашателството БСП+ГЕРБ+ДПС, какви реформи ще направи за независимост на съдебната система, отчетност на главния прокурор и борба с корупцията по високите етажи на властта - министри, депутати, кметове,общински съветници.Верният отговор е НИКАКВИ !Е добре, харесвали ви как живеете ? Тогава защо гласувате за тях ?
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте какви коли спират пред централата на "социалната и лява" БСП/БКП/ДС по време на пленуми и конгреси и ще видите кой е основателя на корупцията у нас. Добре е, че възрастният им електорат намалява стремглаво поради ЕГН, младият им електорат се пренасочва към ГЕРБ или се самоизбива. До 10 години БСП ще е под 10% в парламента. Дано до тогава се появи истинско дясно-християнско движение, което да свали от власт и авторитарната розово-комунистическа ГЕРБ.
55
2
 
10
 
! Отговори
До извинете преди 6 години
При бате ми Бойко вземам 1400лв чисто ( програмис ЦПУ ,Габрово ,фирма Цератицит),живея в саниран блок,а детето ми играе футбол на площадка с изкуствен терен до блока ( блок Здравец)! Няма да го целувам никъде,просто лично аз се чувствам за първи път сравнително спокоен за финансовото си състояние и оптимист за бъдеще !Това е !!!
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствения начин България да бъде нормална държава е БКП-БСП да ги няма . Това не е партия , а мафиотска структура . Кой създаде групировките с куфарчета пари- Андрей Луканов , а след това получилите пари го убиха . Какво да коментираме .
53
3
 
1
 
! Отговори
Извинете преди 6 години
До Анонимен 60днес къде ще се целува ръка на Бате Ти Бойко???
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По данъчни справки в БСП има един милиардер-Овчаров,мултимилионер-Р.Петков,от там нататък има поне 15 милионера( ДОКАЗАН ФАКТ )Предполагам не са станали такива от корупция,злоупотреби и мошенгий!Защо пък да не са наследници на еврейски покойници ?!Но все ще си има кой да гласува за тях,и именно тези хора са облагодетелстваните от номенклатурата,а другите са тези,които вярват,че земята е плоска !
51
1
 
16
 
! Отговори
комуняги-убийци!!! преди 6 години
До срам и позор на БКПКолко майки, бащи, старци и деца разплакахте и оплискахте с кръв по девети?
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е просто ! Потърсете какво е ДОКАЗАЛ Антон Тодоров( бившият съпруг на Нинова )Да,някой ще кажат,че е от злоба ,ревност,завист...Логично е да е така,но когато на лице са фактически документи свързани с брутално измамна приватизация чрез корупционни елементи,нещата са ясни !Та тази дама е улицитворвние на поговорката " крадеца вика дръжте крадеца "Най-висша степен на НАГЛОСТ !Милионерка,станала такава,чрез измама,сега тръгнала да бори корупцията !Ужас и погнуса-това изпитвам !!!
49
3
 
1
 
! Отговори
ха сети се преди 6 години
До Анонимен 545000 лв тогавашни бяха 4 годишни заплати. Днес ако ти дадат 40000 лв и къща ела ми се обади. Това че магазините са пълни със стока не означава че покупателните възможности на цялото население са адекватни.
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова, искаме предложения за промяна, а не констатации! Но явно вие нямате такива, нито може да бъдете алтернатива на управляващите!
47
2
 
3
 
! Отговори
Справка преди 6 години
До До Справка - 46В статистиката няма място за емоции и "чудовищни" определения. Само сухи данни. Виж. виж...
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ха сети сеА ти помниш ли как закъсаха тогава онези млади хора, които се хванаха на тази въдица?Оказа се, че във въпросните села, в които им дадоха къща, няма продоволствени магазини.Помниш ли, че през соца не всеки можеше да има автомобил, а онези, които имаха пък не можеха да ги ползват зимно време по онези разбити пътища.И младите семейства ГЛАДУВАХА, а местните старци по милост им даваха по нещо от запасите си.Затова пропадна онази идея!
45
4
 
6
 
! Отговори
срам и позор на БКП преди 6 години
До БСП=ДПС=ЕвроромаЕто джкъде ни докара славната БКП и СДС!!! - Роди се Герб.............
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова,когато седтра ти се върне от Англия и синиът ти от САЩ ,тогава ще звънна и на един прЕател да се върне и той !
43
3
 
15
 
! Отговори
До Справка - №46 преди 6 години
А пък ти не забравяй, че точно в рамките на тези няколко години бяха положени основите на чудовищната инфлация, която през 90-те години на 20-и век изяде дългогодишните спестявания на българите и по този начин ги лиши от възможност да започнат някакъв бизнес без да теглят заемТака, и в периода на постсоциалистическия капитализъм бе наложена основната идея на комунистите - да те направят унизително зависим от корумпираната държава, в която те и децата им са заграбили всички силни и важни позиции
42
3
 
11
 
! Отговори
напаст преди 6 години
Очистването на цяло българско семейство преди Европредседателството бе изтълкувано като "Залпа на Аврора" по българския парламент.Нинова се гордее се ефекта.
41
2
 
7
 
! Отговори
ха сети се преди 6 години
До нека се сетякой даваше по 5000 лв плюс къща на семейство което се засели в такъв район. Сега знаеш ли колко струва една къща в странджанските села???
40
3
 
14
 
! Отговори
нека се сетя преди 6 години
Кой въведе понятието: "Населено място със затихващи функции?"БКП? Познахте! И то още началото на 1980 те.
39
3
 
6
 
! Отговори
ППО преди 6 години
Рапорт приет! Другарко Нинова, справили сте се отлично! Все така!
38
2
 
2
 
! Отговори
Справка преди 6 години
До Анонимен 43Виж кои години определят като най добри при определяне на пенсия