Йончева не работила за служби, нито свои, нито чужди

БСП пък пита Борисов дали е искал тя да бъде използвана
96
Йончева не работила за служби, нито свои, нито чужди
Снимка: Булфото, архив

Червената депутатка Елена Йончева опроверга обвиненията на Делян Добрев от ГЕРБ, че изпълнява поръчки на бизнесмени, на български или на чужди служби, за да го опетни.

Още по темата

"Не работя за български, нито за чужди служби, премиерът Борисов би трябвало да има такава информация", отсече тя и допълни, че не знае и за кои трима бизнесмени, чийто интереси обслужвала, говори Добрев.

Според нея, ако депутатът от ГЕРБ смята, че има нещо нередно в община Хасково би трябвало да внесе сигнал за това в прокуратурата.

Атанас Зафиров обяви пък, че цялата БСП стои зад Елена Йончева, но въпросът бил дали премиерът Бойко Борисов е възлагал на българските служби да дискредитират Делян Добрев чрез нея.

"За пореден път станахме свидетели как български политик, народен представител, вместо да даде отговор на резонно поставените въпроси, интересуващи българското общество, които са на вниманието на българската прокуратура, опита по един недостоен начин да отклони общественото внимание с изключително погрешна посока", заяви Зафиров.

Той отсече, че Делян Добрев си е позволил да направи внушението, че Елена Йончева работи за мистериозни български и чужди служби с цел неговото дискредитиране и вмешателство в определени енергийни проекти, с оглед на това, че той е председател на Енергийната комисия в Народното събрание.

"Тук възниква големият въпрос, който искаме да зададем към премиера Бойко Борисов - дали е възлагал на българските служби подобна задача, целяща дискредитацията на Делян Добрев чрез Елена Йончева. Ако ли пък той не знае за такова нещо, значи ли това, че Добрев лъже и прави неистинни внушения или можеше би службите правят нещо зад гърба на премиера на републиката", коментира Зафиров.

Реакцията на ГЕРБ на обвиненията на социалистите не закъсня.

Добрев от своя страна път попита свързана ли е Елена Йончева с бившия шеф на фалиралата КТБ Цветан Василев и негови съдружници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари