Ангелкова с амбиция: Да станем СПА столица на Европа!

Спокойно място, здравословен климат, качествена храна, изброи тя
18 яну 2018 15:40, Анисия Иванова
111
Ангелкова с амбиция: Да станем СПА столица на Европа!
Архив: Булфото

Председателството на Съвета на Европейския съюз е реален шанс, от който ще се възползваме, за да  представим България като уникална туристическа дестинация. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю пред National Geographic, съобщиха от Министерството на туризма.

Пред световно известното издание тя каза, че следващата половин година за България, освен огромна отговорност, ще бъде възможност да покаже природа, култура, традиции, история, иновации и уникалните дадености на държавата ни.

"Тук човек може както да се откъсне от суетата на глобалния свят, да се наслади на автентични хилядолетни традиции и да се зареди от непокътната природа, така и да се възползва от удобствата на най-модерните дигитални възможности", обясни тя.

"През следващите 6 месеца се предвиждат множество участия в публични събития от страна на Министерството на туризма. Именно тези прояви биха могли да привлекат голям брой туристи и инвеститори в страната", заяви министър Ангелкова.

"Част от предвидените дейности, в които ще вземем участие, са Международното изложение "Ваканция и спа", международна кръгла маса на тема "Дигиталната трансформация в туризма", както и международен форум в областта на туризма и енергетиката в рамките на българското председателство на Дунавската стратегия", добави тя.

"България има потенциала да стане СПА център на Европа благодарение на изобилието си от минерални води, медицинска кал, лечебен торф", каза още министър Ангелкова. Тя добави, че страната ни е втора в Европа по тези природни ресурси след Исландия.

"Най-горещият гейзер на континента се намира в нашия планински курорт Сапарева баня. Министерството на туризма работи по създаването на балнео- и СПА маршрути, до момента над 30 общини са проявили интерес към инициативата", добави Ангелкова.

Друга тема на разговора бе развитието на висококачествения туризъм в България. "За насърчаване на сектора създадохме Карта на инвестиционните проекти, в която влизат 30 обекта. Активно промотираме тази карта пред чуждестранни вложители", добави министърът пред National Geographic.

"Страната ни е изключително спокойно място за почивка, климатът тук е здравословен, храната е качествена, естествена и вкусна. България може да предложи огромно разнообразие за всякакъв вид туризъм", каза още министърът на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравейте отново.Сега се връщам.Така хубаво се изпразних ,че сос не ми остана.Сега отивам на спокойно място, където има здравословен климат и качествена храна ,познайте с кого.С дамата от снимката.И познайте какво.Как хубаво ще разказва после.Сладурана.Иде Ми да я изямммммммммммммм.
32
2
 
14
 
! Отговори
емигрант преди 6 години
първо си приберете престъпниците в затвора
31
1
 
18
 
! Отговори
Yakov преди 6 години
"Да станем СПА столица на Европа!" Да бе! Защо не, теляци в България бол, колкото искаш! Без това сме им задния двор на Европа.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Добавка към 20Ще ги откраднем,спокойно.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Mene za vasТи да не живееш в Афганистан или околностите.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заповядайте на СПА туризъм в страната.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2030-та ще станете един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклучкарник, до 2025-та малкия и средния бизнес предстои да фалира, след това хазната ще я пълните на ромите от онова нещо, с извинение, ама си е истина...
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази така ме възбужда,че... ,Извинявайте отивам за малко до тоалетната
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В спокойното място /Сливен/, днес ромове пак са пребили човек само заради забележка, че хвърлят камъни по автобус.
24
0
 
15
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Така е ! УНИКАЛНА е като туристическа дестинация! Само тук могат да ти спрат тока и да те изгонят от дискотеката , нищо че като турист си уважил дестинацията. Покажете и оня с татарската физиономия дето спира тока...европредседателството е най удобния момент!
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази "новина" ми прилича на преписана от Работническо дело някъде през 80 г. Единствено някой имена са променени. Вместо ТАСС е National Geographic, вместо Варшавски договор е ЕС и т.н. и т.н. Пълна липса на малшанс :-D Добре дошли в страната на киселото млЕко! :-D
22
0
 
12
 
! Отговори
Добавка към 20 преди 6 години
Обществената поръчкае за. 11 855 469 лв.
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** 2И за спокойното място може да се поспори. След като всички мафиоти са на свобода и периодично стават разчистване на сметки. Май. не е много спокойно
20
0
 
29
 
! Отговори
КОРУПЦИЯ преди 6 години
Николина , защо не кажеш баща ти Панайот Николов Панайотов спечели обществени поръчки , като собственик на "Грифит Комерс" ООД Кърджали за ремонт на пътища и мостове ? Ако имаш морал -подай си оставката ! ГЕРБ = Корупция
19
0
 
14
 
! Отговори
Алов 2 преди 6 години
Спокойното място и там за климата и храната трябва да се поставят в кавички.
18
0
 
32
 
! Отговори
сафиянка преди 6 години
Някой може ли да посочи СПА център с топла минерална вода в София, който да не е към хотел? Някога ходехме в Централна баня. Имаше прекрасен басейн. Направиха я музей и пуснаха топлата вода за отопление на съседните министерства. Почти разрушени са баните в Банкя и Овча купел. Повечето извори са затапени. А София е възникнала като град благодарение на топлите си извори! Повече от 10 години са на власт едни и същи управници. Какво направиха с топлите извори? Сега се сетили. Поредна пушилка.
17
10
 
1
 
! Отговори
Mene za vas преди 6 години
Balgariq ima nai hubavite SPA v Evropa , tai kato sam bil tuk tam za tova moga da go tvardq. Taka che pone za tova moje da sme na chelo a ne samo s ubistva i patni incidenti. Prirodata v Balgariq e unikalna i tq mi lipsva mnogo.
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Германия никой не знае къде е България и не ги интересува. Те си знаят само Майорка и толкова.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая па овца иска да *** от хотели и да реже гори скриии се кукумяфкооо. Оставка спермолиннн.
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е най-голямото недоразумение, което някога е било министър на туризма. След всяка публична изява се трият постове и се налагат обяснения и уточнения. Или е рядко некомпетентна и несъобразителна, или има и супер некадърен екип. Всеки път след нейно изявление се сещам за покойния Начев от бурните години в зората на "демокрацията" "Е_ати държавата, в която аз може да съм заместник премиер"