ДПС срещу БСП: Управлявахме заедно, но неуспешно!

Двете партии са несъвместими програми, смята Йордан Цонев
18 яну 2018 10:10,
80
ДПС срещу БСП: Управлявахме заедно, но неуспешно!
Снимка: архив "Булфото"

ДПС разкритикува БСП и нарече общото им управление неуспешно ден след като социалистите изпълниха заканата си и внесоха сами искането си за вот на недоверие към кабинета на ГЕРБ.

Това е първото искане за оставка към третия кабинет на Бойко Борисов, което съвпадна с визита на премиера в Страсбург, където той представи приоритетите на страната ни като председател на Съвета на ЕС. БСП внесе вота заради провала на правителството в борбата с корупцията.

"Твърде много различия има между ДПС и БСП. Ние сме партии с различна политическа физиономия", каза зам.-шефът надвижението Йордан Цонев пред Нова тв и нарече различията "безспорен факт".

Още по темата

Според Цонев основната разлика между БСП и ДПС е, че в движението смятат, че България се нуждае от нов тип управление.

Депутатът обясни, че думите на Ахмед Доган по повод вота на недоверие не са разбрани правилно. Преди Коледа почетният председател на ДПС обяви, че няма партия, която е готова да управлява, ако сегашният кабинет падне.

"Това, което каза Ахмед Доган и ние споделяме е, че страната се нуждае от нов тип управление. ДПС няма да участва в "Стани да седна", обясни с днешна дата Цонев.

Според него когато нямаш подготвен радикално нов вариант за управление, няма нужда да предлагаш на българските граждани същото политическо меню с други изпълнители.

"В последните 10 години България се нуждае от сериозни реформи във всички сфери. Констатират го всички партии, но никой не го прави. Няколко кабинета не успяха да направят тези реформи", добави Цонев.

Той обясни и че когато се съберат две партии с несъвместими програми, те не успяват да направят дълбоки реформи.

"Програмите на ГЕРБ и националистите са несъвместими на 50%. Нашата програма с тази на БСП - също. Ние нямаме еднаква визия нито за бюджета, нито за данъците, нито за реформата в здравеопазването. Ние сме управлявали с БСП и сме управлявали неуспешно в голямата си степен – щом не можахме да реформираме системите", заяви Цонев.

Той обаче беше категоричен, че ДПС е опозиция на сегашното правителство – най-малкото, защото в него участват националисти, но и не само.

"Никак не е нужно опозицията да е единна. Единни трябва да са партиите в управлението. Това, че БСП внася вот на недоверие и че ние ще го подкрепим с други мотиви, няма значение. Важното е недъзите на това управление да бъдат казвани и ако могат – да бъдат коригирани", коментира още Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
15
 
! Отговори
бобошо преди 6 години
Седесар от ДС
24
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руското посолство напразнио си харчи парите за подкрепа на станалото за посмешище бсп.
23
9
 
6
 
! Отговори
НЕ ги е СРАМ преди 6 години
ЗА деца и младежи не дават пукнат лев за НАгло престъпни обекти вкл Вили ,Къщи за гости,палати с яхти,самолети,джипове,басейни на избранници по списъци от Министерство на земеделието и горите оперативна програма "изграждане на селските региони " са ограбили вече от народа десетки милиарди живи левове.Бойко БОрисов Ръкопляска на крадците с кеф
22
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже докъде са изпаднали гнуснитe *** от бсп, щом дори ДПС се разграничава от тях!
21
8
 
12
 
! Отговори
Ликвидират БЪлгарите преди 6 години
НАгли престъпници на власт след 1989 година нанесоха тежки разорителни ликвидационни щети на Република Царство Дунавска БЪлгария.Нарочно създадени групировки маскирани като партии се ползват за все по жестоко ограбващи народа организирани мероприятия.Програмата разработена по времето на Сергей Станишев достигна върхове по времето на Борисов и Цветанов.От народа годишно се крадат десетки милиарди живи левове които с е ПЕРАТ през Корупционни обекти по оперативни програми и еврофондове
20
11
 
15
 
! Отговори
БСП=ДПС=Евророма преди 6 години
БСП не става и няма да става вече за нищо. История!
19
5
 
8
 
! Отговори
Нафърфорий преди 6 години
Не подкрепят защото има още за прибиране, ББ ще им отреже клона.
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този очилат крадльо е един от групата, които обраха КТБ. Днешното управление го задоволява, Монокнижника си е в тайни договорки с Дупесе, давам им да си крадат, нямат и намерения да го бутат. Всичко е пиниз за наивниците от турската партия. Управлението на Моникнижника е бедствие за България. Раздава от краденото на Опитомените патриоти, не закача Магарешки за далаверите му, спря му делата, кой да го бутне. *** да развързват кисиите и да купуват, както Цецо Шестоапартаментов прави.
17
10
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До шматка 6 И Стефан Данаилов им каза същото , ама Корделка не схваща.
16
15
 
14
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До ПИЧ 1 Разбира се че Цонев е продажник.Щом не подрепя БСП. Само че човека е напълно прав с израза: Стани да седна.БСП с Корделка изпада в изолация.Михаил Миков беше далеч по балансиран и умен човек.
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че то си е вече азбучна истина, КОЙТО управлява с ДПС .......се проваля!!!
14
2
 
25
 
! Отговори
бобошо преди 6 години
Ментата си е селски хитрец и така цял живот.Преди години живя в с. Каблешково защото тука го ожениха и тук си беше такъв.После помагаше на Васко Фустата в една пицария, в гр.Бургас да бърка тестото същата работа- мента.Кога успя да се изучи никой не разбра, защото беше много дълъг процес. Беше замесен в далавери и едвам откопча панделата и тогава стана ухо на полицията. Абе педя човек- лакът лъжа.
13
5
 
20
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
Сега на вота ще се разбере кой с кого управлява и е в опозиция.
12
12
 
19
 
! Отговори
ХАХАХ преди 6 години
избирателите на ТИКВАТА сигурно са доста отчаяни от предателството, да разберат че реално гласуват и за ДПС, хахаха
11
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС и в момента са в управлението, задкулисно разбира се. Това е ясно и на децата.
10
4
 
25
 
! Отговори
без думи преди 6 години
От снимката ни гледа Данчо Ментата.
9
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е те ДПС и ГЕРБ отдавна си управляват - 10г. вече
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как ще се оправят с джендърите и истанбул-конвенция?
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, Кириак Стефчов пак изпълзял от милионерското си свърталище, пълно с крадено от народа и лее мъдри мисли за това как да открадне още повече...
6
18
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Доган го каза ясно и точно.В момента няма алтернатива на ГЕРБ.Колкото и да му овъртате думите няма да промените политическата ситуация в страната