Визитата на Меркел: Мониторинг дали всичко е точно

България получи мълчаливо съгласие за срещата с Турция
22 яну 2018 12:00, Боряна Павлова
57

3756 гледания   |  Още видео

Как ще се справи България с ролята на помирител между Европейския съюз и Турция, и получи ли реална заявка за поетапно влизане в Шенген? Отзвук от срещата между българския премиер Бойко Борисов и германския канцлер Ангела Меркел с най-важните теми и решения, взети в резиденция Бояна, коментирахме в "България сутрин" с бившия служебен премиер (1994-1995) Ренета Инджова.

Още по темата

Визитата на Меркел е един вид проверка на място дали всичко е точно, въпреки че още от 11.01 се е разбрало, че нещата вървят в перфектна форма, смята Инджова.

"За първи път виждаме посрещане както отива на среща - мъж с букет цветя и гардове, поставени на рядко, което показва, че не се притесняваме. Целувките са израз на пълно съединение, докато цветята поставят една преграда", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

Според бившия служебен премиер са зададени два съществени въпроса от журналистите - единият за скоростта на движение в ЕС, на което по думите ѝ премиерът Борисов е обявил, че кохезионните фондове и инфраструктурните проекти могат да продължат и след 2020 г. Другият въпрос е за вътрешните проблеми на Меркел в Германия и това, че служебно изпълнява задълженията на канцлер, на което според Инджова е отговорено изключително тривиално, че това е в реда на задълженията.

България е сложена в ролята да направи среща на върха, на която да доведе Ердоган и получава мълчаливо съгласие от Меркел, което означава, че страната ни я чакат големи висоти, посочи още тя.

Тя е на мнение, че за влизане в Шенген ще трябва да търсим ден, в който председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е в добро настроение. Към това ни тласка цялата неолиберална плеяда.

"Ще има наплив от чиновници, които ще дойдат да гледат нашите постижения в борбата с корупцията и ще започнат да ги разпространяват. Имах надежда, че отвън ще дойде пробивът в борбата с коруцпцията - сега се оказа, че ще изнасяме ноу-хау в тази област", каза още Ренета Инджова.


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Vertrauen ist gut,Kontrolle ist besser.
46
0
 
1
 
! Отговори
На бесилото .... преди 1 година
До 35 -
Скоро и теб и всички предатели .... сега се коват много такива хуммани устройства .... гад м.. ....
45
0
 
1
 
! Отговори
На бесилото .... преди 1 година
До До:33
Скоро и теб и всички предатели .... сега се коват много такива хуммани устройства .... гад *** ....
44
0
 
7
 
! Отговори
кекс преди 1 година
Няма работа,вкъщи е студено,асвалта е в дупки,но всичко е точно.
43
0
 
4
 
! Отговори
Kекс преди 1 година
Но всичко е точно...
...защото снощи правих кекс! Кекс! Кекс!
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те погребаха България!
41
0
 
8
 
! Отговори
Зoзo преди 1 година
Путин може да върти газта и през Луната ако иска. Стъпи ли тръбата в ЕС важи З-ти енергиен пакет, включително и за Сев. поток 2! Останалото са форумни писаници.
40
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как се е ухилил Тиквоча, като разцепена зелка. Наистина този да ни е премиер е подигравка с историята ни, с всички тези загинали за Свободата и Демокрацията, с Ботев и Левски, с Караджата и Бенковски, с Раковски и Балканджи Йово. Този *** в продукт на БКП, на ДС като агент БУДА, на мафиозите братя Маргини, Маджо и Пашата. Подигравка с България, с цялато Българското население. И се питам, знаем колко е омазан в убийства, кражби, грабежи, изнудвания, лъжи и измами, докога ще го търпим???
39
3
 
7
 
! Отговори
богослов преди 1 година
До Знае ли?

КАКВА СА ЛИКА-ПРИЛИКА. Жената трябва да слуша мъжа а не обратното!!!
38
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меркел ще признае сега Възродителен Процес за Геноцид както призна Арменския , браво на Меркел все така работи е името на Народа а не против както у нас
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Меркел дойде да Го инструктира какво да прави и какво да не прави за да не би случайно, както в САЩ, народа да му писне да си избере някой по - реалистичен, човеколюбив и родолюбив управител. Който, вероятно поради качествата си, ще краде по - малко и ще мисли повече за държавата и хората.
36
1
 
11
 
! Отговори
КЕКС преди 1 година
Е, разбира се, че всичко е точно...
35
1
 
4
 
! Отговори
До:33 преди 1 година
Внимание Дезинформатори които пишат и заблуждават с FAKE NEWS , да се разследва от Европол защото ДАНС не са в състояние
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И двамата са пътници. Уточняваха кой първи ще си ходи.
33
8
 
5
 
! Отговори
Внимание преди 1 година
Внимание! Има голяма вероятност 30 да е агент на друга държава или най-малко да работи против България. Необходимо е ДАНС да започне проучване кое е лицето писало коментар под номер 30 и да започне съответните действия срещу него! Агентите трябва да се откриват и премахват незабавно ........
32
1
 
10
 
! Отговори
Откъдя да знае! преди 1 година
Не можем да сравним смяна на име със смяна на пола-на дръвника.Ние им викаме трите прасета,а те си знаят как се казват
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин като подписваше с Ердоган Южен поток го каза.Предложих на България изгодна оферта от която щяха да спечелят.Борисов отказа.
30
14
 
6
 
! Отговори
Знае ли? преди 1 година
Меркел знае ли за Възродителен Процес в България по Комунизмъ? А какво ли е и мнението че Делото се съхранява в Архивите а не в Хага там където му е местото.
29
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали всичко е наред, да пита българите които гърбят за никакви заплати и плащат ненормални цени на тока, водата, парното, храните, горивата и лекарствата. Рапона занити Булгария като най-бедна и изчезваща, най-болна и умираща. Но на Танте не и пука как живеем, как се оцелява с 250 лева пенсия, как краде Сикаджията краде от всичко и не спира да изнася в офшорки. Корупцията му е тотална, геноцида се усеща, умират два пъти повече отколкото се раждат.Послушко е Рапона, търпят го, а България се срива
28
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност от Южен поток намазаха Турция.Бойко го развали договора, а Ердоган спечели.За кого работи тогава нашия премиер?!