Ток за над 200 000 лв. разходва Народното събрание

Сумата само за ден е средно 350 лева, но без ДДС
29
Ток за над 200 000 лв. разходва Народното събрание
Снимка: архив, Reuters

Средно по 350 лева без ДДС на работен ден излиза на българските данъкоплатци токът, който депутатите и администрацията на Народното събрание разходват, без това да включва сметките за двете почивни бази на парламента.

Това става ясно от обявена обществена поръчка за възлагане на доставката на електроенергия с ниско напрежение за сградата на Народното събрание, на бившия Партиен дом, където всеки народен избраник има свой кабинет и където заседават комисиите и за почивните бази на парламента в Банско и във Велинград.

Прогнозната стойност на тока, който ще бъде платен, е 206 500 лева без ДДС за две години.

От тях 163 600 лв. са за доставка на електричество от ЧЕЗ, а останалите 42 900 лв. от ЕВН.
 
Годишно за сградата на парламента на пл. „Народно събрание“ №2, където депутатите заседават в сряда, четвъртък и петък, отиват по 42 000 лева за ток.

Срокът на договора в обявената обществена поръчка за централата на народните представители е 25 месеца. Очаквания са, че през това време за ток там ще бъдат похарчени 87 500 лева.

Договорът за бившия Партиен дом на пл. „Княз Александър I“, където комисиите се събират основно в сряда и четвъртък, е за месец по-малко - две години.

Прогнозата е, че за тези 24 месеца ще бъдат платени 51 000 лева, а на година това прави 25 500 лв.

Хранителният комплекс на парламента, който се намира на бул. „Княз Дондуков“, гълта ток годишно за 9 500 лв., така че за двете години от договора за него ще бъдат похарчени 19 000 лева.

Разходите на почивната база в Банско са доста по-малко - едва 6 100 лева за две години.

За тази във Велинград обаче ще бъде похарчено повечко. За 26 месеца прогнозата е, че 42 900 лв. ще бъдат приведени по сметките на доставчика на ток в региона ЕВН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
10sek преди 6 години
I za kvo pokazvate chislata bez dds?! Ne plastame li dds?! :-)I za kvo ne pokazvate chislata v leva za edin den, za edin mesec, za 12 meseca za 48 meseca?! Ami durugoto razhodki?!
24
0
 
2
 
! Отговори
Otru преди 6 години
Mnogo e....nujno e da im slojim limit....kakto imat limit s gorna bariera za vhod na zdravno i pensionno zastrahovane, a i gornicata ot tasi bariera do istinskite im bruto dohodi... prekomerno mnogo topliat klimata...i kolko gradusa e vatre v pomesteniata, v klozetite, korodorite?! Sigurno, kolkoto e temperaturata v klasnite stai, koridori, klozeti v uchilisteto na selo Gradsko, selo Pravdolub, selo Siniger ili selo Maslinovo...?!
23
0
 
6
 
! Отговори
Експерткали са преди 6 години
Щото в мазето на Народното събрание депутатите тайно си сушат до електрическа печка чорапите и си пекат на скара филии от стар хляб.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
повярвам*
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да повярват, че все още има ***, които едва ли не защитават политическата класа, заради която до 2030-та ще остане един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник, след това няма да има пари и за пенсии, а ромите ще са двигателя на икономиката, докато онези си стоят на топло и 30 години крадат като разпрани. Нали се сещате, че без средна класа, която предстои да остане един град, няма как да се гради бюджет и държава?
20
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И пак някакъв глупав балкански рев... цената е дори напълно нормална за такава сграда. Това да не ви е наследствената соц панелка?
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парламента се отоплява с парно,а не с климатици.Има бюфет,стол,осветление за TV,които също гълтат ток.Вътре е доста топло.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
четете внимателно 42 000 за ток годишно, или 115лв на ден или при 0.15ст на киловат за 24 часово = 766 киловата на ден , за 24 часа = 31 киловат часа постоянно.не е малко но не е и много за цяла сграда. Ако са пуснали 30 климатика и го правят.Като цяло не ме кефи сметката на общо, защото понякога са важни детайлите, от рода на Ако се топлят на ТОК, то защо не е на ГАЗ или на ТЕЦ?
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се заблуждавайте, всички вече си имат имоти в чужбина!
16
3
 
1
 
! Отговори
До Анонимен-13 преди 6 години
Колко и какъв акъл трябва да имаш за да напишеш тази глупотевина.В кой клас си ти бе?
15
4
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
Къде е това имение бе юнак? В твоята компютърна игра ли.Абе тия в тролският кръжок не ви ли карат да използвате и главите си като поствате детски фантасмагории.Твойта май ти служи само за вчесване.Мисли като пишеш бе ,интернет не ти е ученическата ти паралелка да им разправяш врели-некипели.За 10 лева надница ще се увредиш за цял живот.
14
1
 
0
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 6 години
Депутатите за разлика от българина,работят много за благото на българина,за високият му жизнен стандарт,за някакви си три средни работни заплати.А българина все не доволен че 510лв минимална заплата му била малка,не можел да връзва двата края.Няма справедливост в тая държава.
13
8
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Ами това гдето го отчете Т.Живков и П.Младенов по -добре ли беше.Катастрофата преди 29 години май не я помните или просто сте невръстни,,.Крушката си има опашка" ,Положението ни днес е следствие ,а не причина.Ние работещи от 40 години знаем повечко от вас работещи 20 години.А и повечето по форумите въобще не работили,но безапелационни,, капацитети" 45 годишният експеримент ни докара до тук да се дърляме.А другите без социализъм отидоха напред,напред.Живота не почва преди 10 години деца.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте му само имението на Борисов в чужбина - над 350 млн. долара, а какво да говорим за тукашните му имоти, сметки и движимо имущество...И всички останали политици и бизнесмени са с подобни придобивки.
11
9
 
1
 
! Отговори
1948 преди 6 години
Какво плащате вие бе д.р.и.с.льовци, който висите цял ден пред клавиатурата.Плащат мама и тате,а и вас ви хранят.Плащали те ! С какво,като нямате и един работен ден.Плащаме ние а вие ,,творите" на меко на тюфлека титанични г.л.у.потевини!
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, съжалявам, ама държавата не я чака нищо хубаво с такава политическа класа и масонски бизнес елит. До 2030-та ще остане един град икономика, малките и средните фирмички из провинцията предстои да фалират, хората вече работят само за да си покриват разходите, а се очертава да става все по-зле, ако не злоупотребяваш няма как да оцелееш, другият вариант е фалит, дотам ни докараха, работим над 20 години, по-зле не е било никога, а какви ли не се изредиха демокрацията да им дава.
9
0
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 6 години
Не бъркай Министерски съвет с Парламента
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за това всичко се увеличава! Чатнахте ли! Спите ли още????Ние плащаме вече ток двойно някъде тройно, храните двойно и са по-скъпи ако са в евро.Последния да ГАСИ ЛАМПИТЕ НА ДЪРЖАВАТА след като не все зима поука от миналото и се забравя, то ще се повтори пак, но няма да има оцеляли да разказват за това!
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те офшорните сметки си ги пълнят отделно, а всичките им разходи ги плащаме ние българите и то на изкуствено завишените цени.
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутрата и ортаците му си го плащат с парите откраднати от българският народ в офшорните сметки.