Цветанов: Обществото е подведено за Истанбулската конвенция

От ОП останаха много доволни от решението на ГЕРБ
Обновена: 25 яну 2018 12:47 | 25 яну 2018 12:00, Камелия Цветанова
204
Цветанов: Обществото е подведено за Истанбулската конвенция
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов отсече днес, че явно обществото е много сериозно подведено за всичко, свързано с Истанбулската конвенция.

Още по темата
"Нуждаем се от повече запознаване и информиране на обществеността за целите й", изтъкна той и добави, че едва ли има човек в България, който да не иска защита на жените и децата от домашното насилие.

Заради това парламентарната група на ГЕРБ е взела решението да инициира обществения дебат.

Цветанов обаче уточни, че до края на българското европредседателство на Съвета на ЕС, тоест до края на юни, конвенцията все пак трябва да бъде приета от страната ни.

Той също така потвърди, че депутатите от ГЕРБ са получили вчера есемеси да приемат Истанбулската конвенция, както заяви вчера соцлидерът Корнелия Нинова, но това било нормална практика преди важни гласувания, при това не само за тази партия.

В същото време обаче мнозинството обвини БСП в непоследователност, защото вече е било заявено от жените социалистки, че стоят зад конвенцията.

Лидерът на ПЕС и експредседател на БСП Сергей Станишев също настоява за ратификацията й, напомни Десислава Атанасова.

От Обединени патриоти останаха много доволни от решението на коалиционния си партньор и лидерът на ПГ на патриотите Волен Сидеров благодари на депутатите от ГЕРБ.

"Това е стъпка напред в коалиционната ни култура, доволни сме от взетото решение", посочи той.

Според него конвенцията е спорна, появили са се съмнения за прокарването на "третия пол" и заради това е най-добре да се мине през широк обществен дебат.


204
Още от Общество
Обсъждаме "трети" пол, а радикалният ислям напира!
Напиши коментар Коментари
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До топчо

Учените трябва да си кажат думата. "Социалният пол" има ли анатомични белези? Ако не - КАК ЩЕ СЕ ВЪЗПРОИЗВЕЖДАТ джендърите? И от каква възраст ще започват джендърене, т.е. полов живот? А полови болести ще има ли? А джендърчетата в колба ли ще ги правят и раждат или джендърният живот ще е бездетен, както е и тази Конвенция, която вместо да се концентрира върху реалното насилие в различни общества в света, пробутва да приемем извратенящини .
178
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Другарю, не обществото е подведено за Конвенцията, а Конвенцията и заинтересовани подвеждат обществото, с недоклепани лъжи и уловки прокарват зловещи замисли. А вие ще наложите този непочтен по форма и развращаващ по съдържание, "хитър" документ, така както се наложихте на власт. Както налагете неизгодни и ощетяващи България заповеди на господарите от ЕС и отвъд Океана, за да ви държат на власт, под инструкции и контрол. Но, какво ви интерсува - "след мен - и потоп"... а нас - кучета ни яли...
177
0
 
8
 
! Отговори
сандо преди 3 седмици
Обществото не е подведено. За разлика от вас, обществото прочете и осмисли документа, които Захариева е подписала без мандат от правителството. Приказките за 1 000 0000 (един милион) бити жени в България са демонстрация на профанщина и липса на интелект. Махни пенсионерите, мъжете и децата, и какво остава един милион жени в детеродна възраст, които всеки ден са редовно бити ?! Абсурдно е - излиза, че във всяко БГ семейство се бие жената ..... *** сте от ГЕРБ !!!
176
0
 
5
 
! Отговори
ЦЦ преди 3 седмици
ГЕРБ ще си сменят името в *** на конвенцията ПИЖО ПЕНДА и ДЖЕНДА.
175
0
 
2
 
! Отговори
топчо преди 3 седмици
В "социалния пол" се крие проблема.Консервативните разбирания на обществата в Европа, най - вече Източна , не биха приели в прав текст еднополови бракове , където не се знае кой какъв е, поради това е записано завоалирано.В природата съществуват само и единствено биологични полове. - мъжки и женски , като индивиди - мъж и жена.
Кой как се възприема , облича , маниерства, интимничи, това е изкуствено и е " социален пол".
Нима това не е ясно на Бойко , или не може да противоречи на шефовете си?
174
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Член 14 от Истанбулската конвенция... Образование Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване на съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси за нестереотипни роли на социалния пол в официалните учебни програми и на всички образователни равнища.мдае защитаваме жените
173
0
 
4
 
! Отговори
Две цели преди 3 седмици
Първа цел: да въведем законово понятието "социален пол" (няма трети пол и еднополови бракове и други, те се крият зад този термин). Втора цел: общи насоки за защита от насилие, каквито вече има в законодателството на всяка държава. Втората цел се изнася напред, за да мине първата цел. ГЕРБ и други имат трета цел, да се отчетат пред шефовете за едно или друго. Иначе отдавна да бяха разбрали какво иска хората.
172
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Осъзнайте се-правилната глава винаги разсъждава правилно ! Бас държа че не я и чел ! а въпреки това бръщолеви !
171
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Обществото се осъзна навреме
170
1
 
9
 
! Отговори
Хайде преди 3 седмици
признай, че се хомотравестит и се чувстващ уязвим, не е срамно, излез от килера.
169
2
 
10
 
! Отговори
Наистина преди 3 седмици
са глупости, още повече - ненужни глупости. А иначе ще ти цитирам Дао - `Да виждаш нещата в зародиш - това е гениалност`. Едно време и зингерите бяха послушни и работни, а сега ни се качиха на главите. Усещаш ли за какво ти говоря, господин гербераст?
168
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пълни глупости са това ? Първо в от контекста извлечено , второ нищо не виждам за трето полови , петполови или задължения ???
Ти ако ги виждаш явно си сляп или ояден.
167
3
 
13
 
! Отговори
Заповядай преди 3 седмици
До Анонимен

Чл3ал.в „пол“ означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете;"
Чл12ал1"...мерки за... промени в социалните и културни модели...с цел изкореняване на... стереотипни роли за жените и мъжете
Чл14ал1"...стъпки за...учебен материал...нестереотипни роли на пола....на всички образователни равнища"

Кому е нужно това ?????????????????
166
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Още чакам плювалниците тук да покажат текстове свързани с третополовии или не знам кви глупости и тяхното задължително въвеждане ???? От вчера чакам ...нима 2 дена не можете да защитите думите си ?
165
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя нещастник, няма ли да се усети колко е омръзнал на хората и как носът му става все по дълъг от ежедневните лъжи.
164
1
 
20
 
! Отговори
Конвенцията преди 3 седмици
`разглеждала` обрязването :))))) По-голяма простотия не ми бяха пробутвали. Ще накарате мюсюлманите да не са мюсюлмани или евреите да не са евреи със смешната ви конвенция :)))) Ооооо колко сте прозди.
163
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Госпожа Цветанов, бензинът поскъпва, тока за бита, водата, всичко и то всеки ден? Какво ще кажете и по тези важни проблеми на българите????
162
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Конвенцията не разглежда само физическото насилие, а и принудителните бракове, религиозните обреди като обрязването, насилствените аборти, продажбата на непълнолетни за булки и т. н.
Та викате всички тия неща са си екстра
161
1
 
27
 
! Отговори
Конвенцията преди 3 седмици
е относно насилието над жени, колкото и кренвиршите са относно месо. Стига с тези плитки монипулации, хората не са прости като вас.
160
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И какво оказа се че страни като Албания, Сърбия и Турция са по цивлиизовани от нас, щото намират насилието над жени и деца за недопустимо, а ние търсим през 9 планини в 10-та причини да оправдаем това урудливо явление.
СРАМ!