Канят ме, мамо... Борисов говори с Ердоган, ще дойде ли у нас?

Премиерът ни заявил, че среща ЕС-Турция може да оправи диалога
85
Канят ме, мамо... Борисов говори с Ердоган, ще дойде ли у нас?
Борисов и Ердоган при откриването на Желязната църква в Истанбул. Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е обсъдил с турския президент Реджеп Тайип Ердоган идеята за организиране на среща в България между лидерите на европейските институции и на Турция.

Още по темата
Двамата са разговаряли по телефона, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов е посочил, че такава среща може да способства за нормализирането на диалога между ЕС и Турция, което е от взаимен интерес.

Президентът Ердоган е поздравил министър-председателя с официалния старт на Българското председателство на Съвета и му е пожелал то да е успешно както за Съюза, така и за страните от региона.

Дали обаче Ердоган е отговорил на поканата, не става ясно от съобщението на пресцентъра на Министерския съвет.

На организирането на подобна среща във Варна беше акцентирано при посещението на германския канцлер Ангела Меркел у нас в събота. Тогава Меркел приветства идеята на Борисов да посредничи за разговора.

"Имаме нужда от подредени отношения с нашия съсед, за да решаваме проблемите, които възникват. Смятам, че срещата е добър шанс да се говори с турския президент по всички въпроси, които ни вълнуват", изтъкна Меркел по време на заключителната пресконференция.

Вчера президентът Румен Радев призна, че не знае за въпросната среща. Той посочи, че не може да приеме български премиер и германски канцлер да обявяват покана на чужд държавен глава в България и българският президент да го научава от медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че не знам, ама пак ще попитам, не ви ли омръзна да плюете?
33
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кюрдите с допотопната технила смазаха турската армия, не ми се мисли ако турците срещнат по-силен противник ще бъдат просто размазани.Браво на кюрдите и на Асад! Спукаха от бой Ердоган. А Ердоган и Бойко за мене не са хора. И на двамата вече им изтече времето и ако не се махнат от властта доброволно, няма да свършат добре.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А със или без Ердо, на Турция пак ще продаваме. И на ЕС продаваме. Те и Китай също продаваха евтина работна ръка, ама им мина. Сигурно и на нас ще ни мине. Пътеката вече е отъпкана, жалко за загубеното поколение, но е казал поета "какво тук значи някаква си личност" в мащабите на хилядолетната история.А за който само заплатата е фактор, за пълноценен живот, да ходи в ЕС 1 ва зона, да бере ягоди. Еле па полицаите, ама точно те пък неясно що, не бегат.
31
2
 
6
 
! Отговори
История даге преди 6 години
До АнонименАрменския поп е в г. Диярбакър-оргинала.От там тръгва този лаф:Арменския поп дружал с къдията-съдията на града и при проблеми първо се допитвали до Арменския поп-посредник при далаверите на къдията :)
30
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев да слуша медиите, ако иска да научи нещо и за България, а не само за Русия !
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов като ти гледам телосложението тия суджуци добре ти се отразяват. И нашите и Ердоганските..... If you know what i mean ;)
28
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че турците тръгнаха на юг. Ако тръгнат на север, няма кой да ги спре на Шипка Онези мъже умряха, сега само третополови и веднага ще вирнат крачетата си.
27
5
 
17
 
! Отговори
Екс Атакист преди 6 години
Турция е втория по големина пазар след ЕС за България!С Турция сме на " + " повече изнасяме отколкото внасяме.3,5 Милярда евро стокообмен....Русия нещем,Турция не щетем ,а ЕС ни държи в гето където заплата на полицай,учител,пожарникар,надзирател... е равна и по- малка от седмичната заплата на берач на ягоди в ЕС 1-ва зона...
26
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кюрдите направиха смешна турската армия , без танкове и артилерия. И на това малко парче земя едва ли има повече от 5 хил. бойци. У нас само ловците са 150 хил. И мигранти няма от къде да ни пусне вече. Воюват в Африн, на турска страна. Останалите Пакистанци и Иракчани, и Афганци, ги спират силите на Асад. Освен да прати собствени агенти друго не може.И пари вече няма, както преди година две. Така че свърши се с мигрантите. Интересното е, кой от големите е зад Ердо, та не са го отсвирили още.
25
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА СНИМКАТА ТОВА УГОЕНОТО В ЛЯВО БОРИСОВ ЛИ Е?взех да се притеснявам за здравето му, той е най малко 130 кила.ВЕДНАГА НА ДЕБЕЛАРИУМ ПРИ Д-Р ЕМИЛОВАСАМО НА ЧАЙ И СУХАРЧЕ, НИКАКВИ СУДЖУЦИ ПОВЕЧЕ.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30Е поне някой ще отида на гроба ми. Виж на твоя не знам кой ще иде и дали ще имаш изобщо ...
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко жалко човече трябва да си за да си платен (или не) *** който по цял ден да пише простотии защото няма какво смислено да прави с живота си :)
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми стана много ясно какъв е проблема в това ама карай. То все за нещо трябва да ревете иначе не може.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боцко, просто си признай, че мустака те е опънал и искаш пак. В противен случай би било странно през ден да ти е в устата.
20
1
 
11
 
! Отговори
BGN преди 6 години
Моят вожд???? ХахаххАз вожд нямам, за разлика от вас. Преизбирайте си лидера със 101% и се мислете за демократи !П.С. голямо реване беше за Орешарски с ДПС, ама сега вече може .....
19
2
 
4
 
! Отговори
Влака на Критиката преди 6 години
Стила на статията не подхожда на заглавието.Колежката Веска бърка стиловете ."Канят ме мамо...".Виц ли е това или народна песен,а под заглавието дълги сложни изречения и ретро думи една след руга...И нищо не се разбира като идея.Новина? Бойко от един месец говори за тази среща.Радой Ралин има теза за журналистиката от този стил.
18
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невероятно е колко повърхностно и първосигнално е мисленето на редовния българин... типична балканска трагедия. Никаква мисъл.
17
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BGNКакъв е проблема на приятелството с Турция по-точно? Нали вашия вожд Путин се гушна с Ердоганя вече :) дори направиха една огромна джамия в Москва заедно кога беше миналата или по миналата година :)
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко, а преди да заспиш пращаш ли SMS с целувчици и сърчица на Ердо?
15
4
 
16
 
! Отговори
BGN преди 6 години
Не мога да разбера , сега от Герб вече харесват съюзите с Турция???? Уж бесипе-то ни продали, кво се оказа....