Парламентът не атрофира, вотът на недоверие - голяма грешка!

Няма война на институциите, а его, заяви проф. Тадаръков
Обновена: 25 яну 2018 09:52 | 25 яну 2018 09:50, Петя Славова
22

Първият вот към кабинета "Борисов 3" е факт, а през днешния ден ще стане ясно дали той ще се увенчае с успех. Наблюдава ли се война между институциите след откровената критика към управляващите, която държавният глава Румен Радев отправи в годишния си доклад? Темите в "България сутрин" коментира ръководителят на катедра "Икономика на туризма" в УНСС проф. Димитър Тадаръков.

"Съгласен съм с голяма част от това, което каза президентът, но... Хубаво е човек първо да види в Уикипедия какво означава атрофия. Българският парламент сигурно през следващите 1000 години няма да атрофира", посочи проф. Тадаръков.

Още по темата

Проф. Тадаръков коментира и изказването на Румен Радев, че свободната воля на депутатите е убита, а те единствено одобряват волята на правителството. Той посочи, че ако 5 закона са върнати от държавния глава, значи е подписал всички останали.

Означава ли това, че и Президентството е станало нотифициращ орган на вече приетите закони, запита проф. Тадаръков.

Той не счита, че се задава война на институциите, а по думите му проблемът са специално развитите егота на премиер, президент и парламент.

"Докато имаме "егото над всичко", ще бъдем в това болезнено състояние. Ако се появи думата "толерантност", много от тези нападки ще бъдат избегнати", подчерта гостът на Bulgaria ON AIR.

"Събират се, комуникират и избират визията на толерантност в полза на българския народ. Народът има предел, до който може да допусне този дисбаланс в институциите", посъветва гостът в студиото на Лора Инджова и Златимир Йочев.

"Вотът на недоверие е голяма грешка. Тема, в която за да влезеш, трябва да имаш много конкретни данни. Ако беше показано "реформи и бедност" - целият български народ щеше да приветства такъв вот", каза още преподавателят и добави, че не очаква изненади при гласуването на вота на недоверие.

Той обаче е убеден е, че ще има още няколко вота на недоверие. 25 години нямаме съществени реформи, наливаме пари в здравеопазване и МВР, това не е подходът, смята проф. Тадаръков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
При управлението на ГЕРБ атрофира демокрацията, не просто парламента. Но всичко си има край. Досега Бойко не е изкарал и един пълен мандат. Дано да се изнесе и сега от Министерския съвет и колкото по-скоро - толкова по-добре.А тоя Тадаръков просто си е дал заявката да получи суджук.
15
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атрофира БСП.И Радев не може да им помогне.Много рискува с това хейтърско говорене,типично за представителите на 100летницата.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България в лицето на Б. Борисов си има Султан, който каквото каже веднага става. Какъв парламент, какви 5 лв.? Всички новини започват с обичайната фраза "Премиерът Б. Борисов разпореди", а той се разпорежда за всичко в тази държава, неглижирайки всички др. институции в това число и собствените си министри. Това имаше предвид Президента и смятам, че тук е абсолютно прав.
13
4
 
15
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
напротив човека много правилно го каза, при това не само парламента атрофира ами направо цялата държава
12
11
 
4
 
! Отговори
Българин 1 преди 6 години
Оказа се,че нашия /на бсп/ Птезидент не знае кой е Държавния глава на Германия!!! Не е г-жа Меркел г-н Президент,тя е Канцлер/Министър Председател/.Така че нр се гневи,че г-н Борисов я е поканил на посещение!
11
1
 
9
 
! Отговори
Ано преди 6 години
Защо ни натрапвате мнението по политически въпроси на компетентен по икономика на туризма професор?
10
16
 
7
 
! Отговори
отстрани преди 6 години
Президентът Радев трябва да намали агресивния тон( предполагам не е в негов стил, а още по-малко- като обединител: прави хората да "отгатват' кой го "насъсква") Това не са разговори между колеги, приятели, врагове, а говори пред населението на РБЪлгария.Може ли да каже"искате война- ще я имате"?? Това са закани, а не президентска реч.( да помислят и хората от екипа; може самите те да имат други партийни пристрастия, но да не прехвърлят на президента несвойствени думи.) Получават заплати за добри
9
1
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Тоя близач на турски *** не беше ли замесен в някаква далавера с една фабрика ?
8
3
 
19
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Забранете сутрешните блокове!
7
3
 
22
 
! Отговори
ТОЯ Е ПРОФЕСОР преди 6 години
по критериите на ГЕРБ. А ТИКВАТА е направо АКАДЕМИК
6
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо трябва да вярвам на поредния герберастки лакей, изтъпанчи в медиите на Тиквата.
5
8
 
34
 
! Отговори
1115 преди 6 години
Като няма за какво да се хване пишман професора, се хванахме за атрофията. Президентът винаги е много точен в изказа си, за разлика от витиевите изказвания на политици и професори.. И да, държавата е атрофирала. Това, че е върнал само пет закона, не означава , че той е законотворил останалите, както се опитва да внуши този човечец. Това не му е работа! Все пак УНСС винаги са били в крак с властта. Още по времето, когато учех там..
4
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народът трябва да има толерантност и да не роптае против кражбите и усвояването на гербаджиите! Даже не трябва и да мърмори, на запад хората не мърморят против кражбите на гербаджиите, а само работят! Трябва да се приключи с тоя манталитет на българите и те да не притесняват управляващите, които са заети с важната работа по източването и краденето!
3
3
 
34
 
! Отговори
За съжаление преди 6 години
държавата и обществото атрофират, докато в парламента едни се карат с другии и вършат 0 работа в полза на тези, дето са го пратили там.
2
11
 
26
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Президентът е силна личност, а че с БКП-то си пеят под сурдинка е факт.Въпреки всичко народът му вярва, и е добре той да запази това доверие - поне засега.
1
35
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото атрофирало нещо е мозъкът на льотчика.