ГЕРБ води, БСП са втори... Иска ли някой избори сега?

Патриотите и ДПС са на по-малко от процент разлика, сочи проучване
240
ГЕРБ води, БСП са втори... Иска ли някой избори сега?
Графика: "Тренд"

ГЕРБ продължават да са първа политическа сила в страната, сочат последните данни на социолозите. БСП скъсяват дистанцията с управляващите, но останат втори. На този фон малко повече от половината българи не искат предсрочни избори. Мнозинството от тези, които искат извънреден вот, са привърженици на социалистите.

Това показва проучване на "Тренд" по поръчка на "24 часа". То е проведено сред 1002 души между 10и 18 януари 2018 г.

Според изследването този месец основните партии и институции запазват сходни нивата си на подкрепа в сравнение с ноември и декември.

Още по темата

ГЕРБ запазват мястото си на първа политическа сила с преднина от 3,5% пред БСП. През ноември разликата между двете партии беше 5 процента.

Сходна е подкрепата за ДПС и Обединени патриоти - като разликата между двете формации е по-малко от 1%, сочи проучването. През ноември тя беше малко над 1 на сто в полза на Патриотите.

Трудно може да се дават категорични оценки в реална изборна ситуация коя от двете политически сили ще заеме трета позиция, анализират социолозите.

Реформаторският блок има подкрепа от 1,9 на сто. Одобрението за "Воля" е 1,6% и за партията на Веселин Марешки ще бъде предизвикателство попадането в ново Народно събрание, смятат от "Тренд"

Няма съществена промяна при другите извънпарламентарните партии "Да, България” (1,6%) и ДСБ (1%).
37% пък декларират, че няма да упражнят правото си на глас.

Парламентът остава институцията с най-ниско доверие – 24% одобрение срещу 63% неодобрение.

35% са доволни от работата на правителство, мнозинството от тях са привърженици на ГЕРБ, показва проучването. Симпатизантите на "Обединени патриоти” са по-разколебани в мнението си, но въпреки това почти две трети от тях поддържат подкрепата си за правителството.

65 на сто продължават да оценяват положително работата на президента, а 20 на сто не го одобряват.

Проучването на "Тренд" тества и нагласите за българите за предсрочни парламентарни избори.

Мнозинство от 55% смята, че нов вот не е необходим, а 23% са на обратното мнение.

Основната част от тези, които смятат, че са необходими предсрочни парламентарни избори, идват от редиците на симпатизантите на БСП. Социолозите обаче анализират, че дори и те не са единни, защото само половината искат извънреден вот.
 


240
Още от Политика
БСП с поправка: Биеш пак жена, баща, сестра – зад решетките!
Напиши коментар Коментари
227
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не вярвайте, братя. Тези, които ни призовав да не гласуваме са само от Герб, за да ни заблудят.
226
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А къде го направихте това проучване? Герб води, за къде води - за никъде! Фалшиви статистики, едва ли има някой вече който поддържа герберастите.
225
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БСП са ме мачкали,унижавали доста здраво и през социализма(БКП) и след него,съсипаха ми живота,не са цвете за мирисане,но когато виждам как хората живеят в страх сега,БСП е по-доброто решение и не гласувайте за друг на следващите избори,за да не ви се пръснат гласовете и ви измамят отново!Не се лъжете и да не гласувате,от негласуване други ще спечелят!
Военните(БСП) управляваха по-добре.
224
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Единственият начин е да не гласуваме изобщо!!!!
223
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НЕ ГЛАСУВАЙТЕ БРАТЯ ВЕЧЕ ЗА НИКОГО!!!!ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЩЕ ДОЙДАТ...ТЯХНАТА ВЛАСТ НЕ СМЕ ОЩЕ ОПИТАЛИ ...ЗНАЕ ЛИ СЕ???
222
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нито сега ..нито по нататък ще гласувам ...за кого???всички са един дол дренки...трябва всички тия там да изчезнат...то ако едно извънземно от някъде падне за него ще гласувам ...може пък да сме по ..добре....защото всичките ги видяхме що за стока са ..без война ще ни унищажат като нация....повръща ми се от всички...като ги видя и чуя..че и лекарства за това не помагат ..а и са скъпички...
221
1
 
10
 
! Отговори
Джендър Никова преди 3 седмици
В период съм, затова съм и раздразнително. Моите полови органи са объркани. Но когато съм качен на кон, съм мъж. Видя ли се в огледалото - извънземно. По паспорт жена, но това е дискриминация, ще съдя държавата.
220
7
 
6
 
! Отговори
Я па ти... преди 3 седмици
До Анонимен 206 Ма те мангото освем БИ СИ ПЕ нищо друго не знаят бе.Всички циг....и гласуват само за БСП, защото най много ги лъжат с някакви социални помощи.От БСП така и не разбраха че в бедна държава силна социална политика не се прави.Я вижте Скандинавските страни.Съвременен социализъм изграден на капиталистимески производствени отношения.Капитализма прави чедеса. Китай.
219
7
 
11
 
! Отговори
Отвратен преди 3 седмици
До Долу герб и бойко 208 Долу ГЕРБ и Бойко , горе БСП и Корнелка...Стани да седна.И едните и другите гледат как да смъкнат още една кожа от народа.Я по добре Бойко да си остане че сме му свикнали , а ония още по гладни и некадърни.
218
4
 
15
 
! Отговори
extremist преди 3 седмици
ВСЕКИ УВАЖАВАЩ СЕБЕ СИ БЪЛГАРИН, НЯМА ДА ГЛАСУВА ЗА НИТО ЕДНА ОТ ПОСОЧЕНИТЕ В СТАТИЯТА ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ. ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ИЛИ НЕ СА БЪЛГАРИ , ИЛИ СА *** НА КРАДЦИТЕ ИЛИ СА ПСИХИЧНО БОЛНИ
217
8
 
24
 
! Отговори
extremist преди 3 седмици
ГЕРБ ВИНАГИ ВОДИ - ВСЕ ПАК НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРЕСТЪПНИК В БЪЛГАРИЯ Е ПРЕМИЕР ОТ ГЕРБ; А И ВИНАГИ МОЖЕ ДА СЕ НАПЕЧАТАТ БЮЛЕТИНИ В КОСТИНБРОД......СУДЖУК,БИРА И ГЕРГОВ ПАНАИРА
216
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Демек, като приемат джендърите , третият пол и со.д.омията ,още повече ще ги обичаме .
215
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аз манготу, гласувал за ГЕРБ.
Мене Бойко, дава екмек, бира, кифте и кебап.
Бира също.
214
8
 
23
 
! Отговори
мнение преди 3 седмици
След напъните за конвенцията влиянието на ГЕРБ се срина. Това е лъжлива новина, но няма да ги спаси на избори. И дори Цветанов да брои гласовете пак няма да ги спаси. Патриотите също се сринаха, заради дружбата с ГЕРБ. Всички, които гласувахме за патриотите и ГЕРБ ще отидем при БСП на следващите избори. Кеф ми е да гледам как Нинова гази Борисов, а той бяга и умира от страх. Борисов сега ми изглежда подпухнал, остарял и уплашен. Затова на изборите пуснете бюлетина на БСП и гледайте Бойков сеир.
213
8
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
като не искат избори нека живеят като скотове герб да ви храни и облича
212
2
 
16
 
! Отговори
Велизар Хленчев преди 3 седмици
А, а къде са кресльовците от "Възраждане"? Предполагам, имат 0,001% :)
211
3
 
12
 
! Отговори
Народа преди 3 седмици
Покрай битката за власт и съответно за пари,партиите в нашата мила родина,съвсем забравиха обикновените хора.Само незнам,доколко тези хорица ще търпят,това самозабравяне.Но най лошото е,че,няма никаква алтернатива...
210
0
 
15
 
! Отговори
Некъф преди 3 седмици
Пфффф от хората имащи право на глас гласуват само 30% така, че това инфо не е вярно.
209
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ко...Не
208
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Показаната графика означава, че на всеки 10 човека само 2ма са гербери! Демек тези двама управляват останалите 8. Това е демкрацията двама крадци и мошеници изнудват и побъркват останалите осем! Нищожества гнусни! Мнооооого мразя гербератсите!