Джендър референдумът – без отстъпление. Сменят въпроса!

За да бъде валиден, той трябва да има 50% плюс 1 отговори "Да"
31 яну 2018 13:10,
111
Джендър референдумът – без отстъпление. Сменят въпроса!
Снимки: Олег Попов, Dnes.bg

БСП не се отказва от провеждането на референдум за спорната Истанбулска конвенция, разбунила духовете в обществото, а само ще промени въпроса.

Още по темата

От левицата предлагат да се преформулира от: "Подкрепяте ли НС на Република България да ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие?" на "Против ли сте НС на Република България да ратифицира така наречената Истанбулска конвенция от 11.05.2011 г.?"

Соцлидерката Корнелия Нинова обясни, че промяната се налага, тъй като в закона е записано, че за да бъде референдумът валиден, той трябва да има 50% плюс 1 отговори "Да".

"Понеже се появиха спекулации, че сме задали въпроса така, че да бъде невалиден референдумът, искам да разсея всякакви съмнения. Никакво отстъпление от референдума, а редакция на въпроса!", настоя Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
А СЕГА ДЕ??? преди 6 години
Ако официално се въведе понятието ***, то официално трябва да се въведе и понятието ***. И ДВЕТЕ ПОНЯТИЯ ХАРАКТЕРИЗИРАТ ТИП СОЦИАЛНО ПОВЕДЕНИЕ!!!
73
0
 
5
 
! Отговори
Мариана преди 6 години
Наистина ли в Библията пише,че трябва да биват избива ни *** растите. Жените не обичат ***,първо защото не са истински мъже и второ те са съперници и разсейват ***,които вместо да дупчат женски *** и вулви,ходят по обратните.
72
0
 
4
 
! Отговори
ЦеЦка Махалото на Фу преди 6 години
Антиджендърско движение "Боздуган" - Бог заповяда Левит 18 гл. Да бъдат избивани.
71
0
 
2
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Важно е прокуратурата да е сита , иначе ще пусне третополовите да ви изядът.А за прокурорското синче , дето уби двама на тротоара и се размина с условна на кой ли му пука.Да са се оглеждали за джигити вместо да блеят по тротоара.Синчето как да предположи , че двама *** под гумите му ще влезнат , сигурно са били ***....
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 3.02./събота/ в 11.45ч. пред Народното събрание ще има протест против ИК.
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпроса няма никакво значение. Дайте ни референдума за да ги унищожим !!!
68
1
 
3
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
В свободния университет във Варна има джендер-специалностивлезте в сайта и вижте с търсачката
67
0
 
3
 
! Отговори
Социолог преди 6 години
РАЗДВОЯВАНЕ (от ИК): Народът раздвоен (между да бие или да го бият); Президентът раздвоен (между Нинова и Йотова)ПРЕБРОЯВАНЕ (от Нинова): Който скача е червен!ПРОГНОЗНИ РЕЗУЛТАТИ (от проф. Иво Христов): Следва
66
0
 
13
 
! Отговори
от Афера преди 6 години
Такова падение тия дни по всякакви теми и въпроси навсякъде!Повсеместна оргия по повод конвенцията!Защитниците и деца ли нямат, внуци ли не чакат?Няма как да пусна линк, но колега ми показа във фейс страницата си , пуснали са книжки, не разбрах кое издателство, та са пуснали книжки за малките , показано е с картинки, как да се заключват в стаите си и да се самозодоволяват.Не го изслушах докрай колегата, повръща ми се, но знам, че в Швеция, в някои области на Франция , в Холандия, изобщо ония там с големите претенции, отдавна са го възприели за нормално!Ужас някакъв!Няма ли да и
65
1
 
8
 
! Отговори
До ном.63 "Анон преди 6 години
Ами ХА ДОБРУУТРО! ЗА ТОВА говоря! ГЕРБ така ще извъртят въпроса на лелеяния от БСП референдум, че накрая и ПЕС и ЕНП ще са .. ДОВОЛНИ ;)
64
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така БСП, всички нормални хетеросексуални сме зад вас! Джендърите - ВЪН от страната ни, да ходят да развращават в гейропата!Унищожи ШАЙКАТА, спаси децата си!!!
63
3
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 6 години
"Истанбулската конвенция няма да промени проблема с насилието над жените, но ще изисква да променим законите си така, че това насилие да бъде овладяно. Това заяви депутът от БСП Елена Йончева пред бТВ. Тя изтъкна, че левицата ще подготви текстове в закона, с които да гарантира, че "това безобразие няма да продължава". -от 14.01.На ГЕРБ или на БСП законопроектите ще са по-добри?
62
9
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 6 години
"Вицепрезидентът Ил.Йотова приветства приемането на Истанбулската конвенция от правителството,като напомня,че е работила още като евродепутат от Партията на европейските социалисти за нейното приемане, съобщава "Епицентър".-4.1.2018 г."Гласове"Нейните бивши съпартийци референдум ще правят,че не искат конвенцията?Или защото са в опозиция?
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КС ще определи конвенцията като дискриминационна щото другия пол липсва, него можем да го бием!! според конвенцията де -))
60
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм третополов
59
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преобразете напълно името на конвенцията. Пишете я московска. Ако щете питайте електората си приемате ли московската конвенция според която трябва да бием непослушните жени и деца и електоратът ще ви отговори с Да. Само защото е московска.
58
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не е:"Против ли сте НС на Република България да ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие?"Заради интелектуалното ниво на електората ли?
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо сте променили името на конвенцията?
56
2
 
20
 
! Отговори
от 64 преди 6 години
Ако партийните и комсомолски секретари от ЛГБТ организациите продължават да дразнят хората, естествено, че омразата ще се прехвърли към всички хомосексуални, а не само към тях!
55
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз също съм гей не си разбрал правилно говотя за омразата то и нас мразят