ГЕРБ иска факти за комунизма, иначе поколения - излъгани

Маноил Манев: Не може да се преструваме, че не е имало Народен съд
Обновена: 31 яну 2018 21:24 | 31 яну 2018 20:55, Красимир Ангелов
228
ГЕРБ иска факти за комунизма, иначе поколения -  излъгани
Снимка: Bulgaria ON AIR

Реанимирането на комунизма с красиви фрази, но без факти, се случва сега! Трябва да махнем оценките от учебниците по история и да сложим реалните събития, за да може идните поколения да не бъдат излъгани, заяви в "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Гостът на телевизията коментира новата програма по история, в която ще се изучава периодът 1944-1989 г., като часовете, посветени на предмета, ще се увеличат двойно.

Манев подчерта, че няма как цял един период от миналото ни да отсъства. "Не можем да се преструваме, че не е имало Народен съд", настоя той. "Горди сме как през Втората световна война сме спасили българските евреи, а знаем ли, че човекът, отговорен за това, е осъден от Народния съд като фашист", попита риторично политикът.

Пред Bulgaria ON AIR Маноил Манев допълни още, че "довчера този период е бил изписван в учебниците по история така, както той самият го е учил по време на средното си образование".

По повод острите реакции на БСП в пленарната зала на тази тема, депутатът изрази мнението си, че отзвукът им идва заради фамилиите, които децата ни ще прочетат в учебниците. "Имената на управлявалите по онова време имат своите наследници днес и те ще бъдат разпознати. Има родове, които от 1956 г. насам винаги са били във властта, а сега са видни бизнесмени", посочи Манев.

Той коментира и случая с четиримата задържани днес за отвличането на Адриан Златков, сред които е и Ивайло Борисов - Ториното.

Маноил Манев подчерта, че работата на МВР не бива да се "оценява на парче". Тя е дълъг процес, който дава резултати, когато се прави професионално, заяви той.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари