ГЕРБ иска факти за комунизма, иначе поколения - излъгани

Маноил Манев: Не може да се преструваме, че не е имало Народен съд
Обновена: 31 яну 2018 21:24 | 31 яну 2018 20:55, Красимир Ангелов
228
ГЕРБ иска факти за комунизма, иначе поколения -  излъгани
Снимка: Bulgaria ON AIR

Реанимирането на комунизма с красиви фрази, но без факти, се случва сега! Трябва да махнем оценките от учебниците по история и да сложим реалните събития, за да може идните поколения да не бъдат излъгани, заяви в "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Гостът на телевизията коментира новата програма по история, в която ще се изучава периодът 1944-1989 г., като часовете, посветени на предмета, ще се увеличат двойно.

Манев подчерта, че няма как цял един период от миналото ни да отсъства. "Не можем да се преструваме, че не е имало Народен съд", настоя той. "Горди сме как през Втората световна война сме спасили българските евреи, а знаем ли, че човекът, отговорен за това, е осъден от Народния съд като фашист", попита риторично политикът.

Пред Bulgaria ON AIR Маноил Манев допълни още, че "довчера този период е бил изписван в учебниците по история така, както той самият го е учил по време на средното си образование".

По повод острите реакции на БСП в пленарната зала на тази тема, депутатът изрази мнението си, че отзвукът им идва заради фамилиите, които децата ни ще прочетат в учебниците. "Имената на управлявалите по онова време имат своите наследници днес и те ще бъдат разпознати. Има родове, които от 1956 г. насам винаги са били във властта, а сега са видни бизнесмени", посочи Манев.

Той коментира и случая с четиримата задържани днес за отвличането на Адриан Златков, сред които е и Ивайло Борисов - Ториното.

Маноил Манев подчерта, че работата на МВР не бива да се "оценява на парче". Тя е дълъг процес, който дава резултати, когато се прави професионално, заяви той.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атомизираха ли обществото?-атомизираха го.Сега всеки си е башка:бедните са бедни, богатите-богати.Налице е застаряващ български етнос успешно подменен в подрастващите поколения с два други.Не ви е виновен комунизЪма, реализираха геноцид на българския етнос, ама не само комунистите-всички участвахте в името на родЪ.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Френската революция екзекутира в 1794 г. 60 хиляди царедворци и техни ятаци.
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук имаме навика да изтъкваме само удобните факти. Много говорим за спасяването на българските евреи, ама хич не ни се говори за евреите от окупираните от български войски територии по време на ВСВ, които са били депортирани, вкарани в концлагери и избити. И едното и другото е извършено от българи. Сигурно така ще стане и с изучаването на комунизма - ще се подбират фактите. Така ще се изопачи истината.
27
2
 
18
 
! Отговори
Smurf преди 6 години
"Не може да се правим че не е имало Народен съд" добре ама не може да се правим че не можеше през 1984г две 18 годишни момичета да идат на стоп до морето да изкарат на палатка на къмпинг две седмици с 30-40 лева да се спукат от дискотеки и да се върнат пак на стоп без да им падне косъм от главата . Този факт има ли го в учебника едва ли
26
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9При комунизма здравеопазване на практика нямаше. Елементарен "рентген" -руско копие на немски от 1939 г, и три вида антибиотици -пеницилин, гентамицин и стрептомицин/за трипер/. Войнишки железни легла в болниците и мръсни чаршафи. Смрад на хлорна вар до небесата/за дезинфекция де/ . Друга диагностична апаратура -0/нула/!! Просто си беше естествен подбор-кой оцелее-оцелее.
25
2
 
9
 
! Отговори
история по ГЕРБерски преди 6 години
Народни съдилища в Европа след ВСВ:Във Франция по време на масовите народни съдилища юли- септември 1944 година са осъдени и избити 20 000 души. Още 70 000 са осъдени или разстреляни.Белгия- 53 000 душиДания- 15 000 душиХоландия- 45 000 душиБългария- около 6 000 души!
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Манев е жив и здрав и е завършил висше през комунизма.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори в Северна Корея е по-добре от тук.
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Унищожи ШАЙКАТА, спаси децата си!!!
21
1
 
12
 
! Отговори
към 13 преди 6 години
Нека не се заблуждаваме - ако хората осъдени от Народния съд като врагове на народа бяха съдени в Нюмберг - те щяха да бъдат осъдени на смърт като врагове на човечеството и военопрестъпници. Така, че може да се каже, че леко сме се оттървали. И за първи път в новата си история България излиза от война без от нея да бъдат откъснати територии.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народен съд има защото има и престъпници демократи и монархисти, а положителните факти за комунизма са повече от негативните и много по-добре от демокрацията след 1989 г. Учениците ще сравнят и ще си направят извода кое е подобре.
19
1
 
3
 
! Отговори
PD преди 6 години
А определени родове, са започнали, подмяната, още от освободителното движение и комитетите които създаде Левски. та и до ден днешен. "Комунизма" не е отправна точка, в ИЗ-тор/а,и/"я"-та на третата Българска държава (по точно четвърта, но умниците още не са разбрали). След подмяната, просто следват периоди, на действие и противодействие, вземащи последователно върховете на властта. Истинския център обаче е неизменен. Чиста и свята демократска република. Или ще се центрираме, или Нова 5 -та ще е
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Същата мазна и гнусна физиономия като на Георги Дичев.
17
12
 
3
 
! Отговори
Миял преди 6 години
До Анонимен--8;Абе казвал ли ти е някой колко си глупав?Комунисти бяха хора от най низшата прослойка на обществото. От 90% собственици *** направиха 100% наемни работници ,кито се хвалят,че за нищо не мислили.Немисленето води до ОСКОТЯВАНЕ на нацията.Пример Русия. Това е най лошия МАТРЯЛ.Премахването на ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОДБОР доведе до опростачването на нацията. Ноември 1944 г.*** гласуваха закон за премахване изискванети за ЦЕНЗ,за да дойде простотията от село на власт.
16
2
 
14
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Истината е че бб цц фандъкова, лилито, бащата на лилито, цецка, прецедента през комунизма се образоваха безплатно и получиха старт на кариерата, а сега плюят безцеремонно, идва Видов ден
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
реално истината е неприемлива за вас !защото БГ се обезлюдява благодарение на политиците след 89 год. България умира защото вие работите заа чужди интереси !европейци само на хартия..българина мизерува с 200? заплата докато това е надница на запад !Буда да каже.. той знае
14
3
 
6
 
! Отговори
Георги преди 6 години
До МиялА нещо да кажеш за 9 юни 1923 г. или за 19 септември 1934 г. ?
13
13
 
3
 
! Отговори
я стига глупости преди 6 години
Ако в България е имало фашизъм,нямаше да остане жив комунист за цвят!
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че Бойко Борисов нали е бил член БКП- да не е бил член на Свободна Европа!Блажил е от благинките на комунистите, които сега плюе, а сега тоя депутат блажи около Бойко!Баба ви Пена дето не е била член на БКП и е бъхтила на полето по комунизма за разлика от комсомомолския деятел Плевенлиев, дето и той плюе по комунизма, ако я питате ще ви каже, че при комунизма материално и социално се е живеело по добре, отколкото преди него и сега!
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА НА ШАЙКАТА!!! Тихомълком вкарано *** обучение в училищата от шайката! Обаче се размириса адски! ОСТАВКА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТ ГРОБ!!!epicenter.bg/article/-Entsiklopediya-v-komiks--na-balgarski-ezik-hvali-homoseksualizma-i-promyanata-na-pola-/146280/2/0Ще висите по стълбовете, натам отиват нещата