Спор между червени и властта – за Делян Добрев, за програмата...

Депутат от ГЕРБ: Колегите от ляво реагират като бик на червено!
7 фев 2018 10:50,
19
Спор между червени и властта – за Делян Добрев, за програмата...
Снимка: Bulfoto, архив

Първият работен ден за седмицата на депутатите не мина без напрежение между управляващи и опозиция. За пореден път от БСП поискаха депутатът от ГЕРБ Делян Добрев да напусне пленарното заседание, аргументирайки се с решението на Конституционния съд.

Управляващите обаче скочиха, че такива изказвания нарушават етичния статус на народните представители и се заканиха, че ще сезират комисията за конфликт на интереси и парламентарна етика.

"С вяра в правотата на Конституционния съд, призовавам да отстраните от зала гражданина, вече в това му качество, Делян Александров Добрев", настоя соцдепутатът Иван Ченчев.

"Това са недопустими изказвания, недопустими тези. Тези твърдения нарушават етичния статус на народните представители и правилника. Затова от днешния ден сме разработили бланка, в която ще записваме името на народния представител, нарушил правилника.

И ще внасяме сигнала в комисията за конфликт на интереси и парламентарна етика, за да се предприемат наказания", контрира Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Червеният Валери Жаблянов пък настоя, че не би трябвало отделни органи и комисии да бъдат намесвани в решаване на спорове между народни представители.

"Молбата ми е, когато се правят подобни опити, да разбираме, че става въпрос за деформирано съзнание на този, който прави подобно предложение", каза червеният депутат.

От своя страна самият Делян Добрев заподозря, че недоволството на БСП идва от постигнатото вчера споразумение от кабинета за допълнителни реформи в енергетиката.

"Моят експеримент с червените вратовръзки се оказа успешен. Крайният резултат е, че колегите от ляво реагират като бик на червено", каза той.

Спор между ГЕРБ и БСП предизвика и приемането на седмичната програма за работа. От левицата обвиниха, че техните предложения за промени в Наказателния кодекс, касаещи домашното насилие, не влизат в дневния ред на парламента.

"Защитават Истанбулската конвенция, явно социалният пол е един от приоритетите на ГЕРБ, но за нас е важно да се предпазват жертвите от домашно насилие", настоя Драгомир Стойнев и допълни, че с промените умишлената причина за средна телесна повреда отива в престъпления от общ характер.

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов отговори, че не е изтекъл срокът за гледане на законопроекта и отсече, че от БСП заблуждават и манипулират, че това е решението на проблема.

"Да бяхте направили сериозен анализ. Няма да стане така лековато и прилагането на Истанбулската конвенция да стане с една норма", каза Данаил Кирилов и допълни, че има 7 законопроекта за изменение и допълнение на НК и се очакват становищата от ВКС, ВСС и Министерство на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 14: И какво общо има тук Делян Пеевски? Ако не ти е известно, той е и депутат на ДПС. За Делян Добрев е думата. Бойко искаше да го отлюспи, но калинките от парламентарната група на ГЕРБ (ръководени от Цецо) го спасиха, защото иначе не се знаеше, кой може да бъде следващия.
11
3
 
6
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Откъдето и да го погледнеш Д.Добрев смърди та се не трае , но бандитска партия Герб го крепи , за да не се получи ефекта на доминото!
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А от БСП,за Дебелян Пеевски-гробно мълчание.
9
1
 
0
 
! Отговори
Българите преди 6 години
на форума на Слави - невероятни!!!!!!
8
1
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Делянчо все иска да финтира, че са ко нарочили затова, че направил нещо за енергетиката. А затова ли си подаде оставката, или затова, че лъсна шуробаджанащината в Хасково. Решението на Конституционният съд е ясно: оставката му не е трябвало да бъде гласувана, а само приета, за да се задейства процедурата за попълване на освободеното място в НС.Да си го държат гербаджиите, но да им е ясно, че всяко гласуване, което се крепи на неговият глас може да бъде оспорено.
7
17
 
4
 
! Отговори
east преди 6 години
А с другаря Христов ко праим, а ? Него не го ли е срам да стои в парламента ?
6
5
 
20
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
Делянчо е обещал поне на стотина негови роднини, приятелчета и партийни другарчета да ги назначи на добре платени длъжности в Хасково. Затова не го пускат да си ходи от парламента, докато не си изпълни обещанието!
5
12
 
14
 
! Отговори
БСП преди 6 години
тази партия никога няма да се оправи. Непрекъснато се занимават с глупости и влизат в дребни единоборства вместо за защитават интересите на милиони българи, които страдат от това, че нямат достъп до морето и планината на България, които се бетонират поголовно, че няма тунел под петрохан и шипка все още, че данъците са на глава от населението, а не са защитени стоките от първа необходимост и ниските доходи , от това, че става все по-трудно да маса хора да получат образование и здравеопазване
4
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В това Народно събрание не се съобразяват с решение на КС а ние искаме правова държава.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ни едните ни другите стават, нови избори и хората да си правят сметка
2
1
 
26
 
! Отговори
Оставете го! преди 6 години
Да знаят хората от кого да се пазят. Така ще го виждат често.
1
1
 
24
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Етиката на депутатите е точно толкова, колкото и бика вижда червено, понеже е далтонист. Депутатите да спрат да се занимават с глупости и да решават сериозните проблеми в държавата, които са много!