Средната депутатска заплата скача с едни 300 лв., вече е 3540!

Ръстът е резултат от по-високите възнаграждения в обществения сектор
300
Средната депутатска заплата скача с едни 300 лв., вече е 3540!
Снимка: архив, БулФото

Средната заплата на българските депутати се вдига с 297 лв. и вече е 3540 лв.

Увеличението е следствие от данните на Националния статистически институт за средната работна заплата в страната през последното тримесечие на 2017 г.

Още по темата

През декември средната заплата в обществения сектор, която служи за изчисляване на депутатската, е била 1180 лв., докато септемврийската, по която се изчисляват в момента депутатските заплати, е била 1081 лв.

Според правилника на парламента депутатската заплата е три пъти средната в обществения сектор през последния месец на предното тримесечие. Тоест досега е била 3243 лв., а сега става 3540 лв., пише "24 часа".

Председателят на парламента взeма с две трети от депутатската заплата отгоре и то без да се брои добавката за трудов стаж.

Най-висока заплата в управлението получава президентът – двойна на депутатската, тоест основната заплата на Румен Радев сега става 7080 лв., а досега е била 6486 лв. Това е основната заплата без добавки за трудов стаж, звания и др. 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
23
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Знаете ли, колко му пука на предателя Борисов за Вас ?!Не 5 пари, а пукната пара не дава !!
97
5
 
18
 
! Отговори
gogo преди 6 години
средната заплата в Русия е около 50 % по висока от средната заплата в България така... да не говорим колко стотици пъти всъщност са по богати руснаците от българите....Искам само да ви кажа ,че аз не харесвам много руснаците но това е истината за жалост.Хората си живеят като бели хора а ние духаме супата (храна не можем да си купим ядем ***) и скоро няма да ни има като нация това е истината а вие си плуйте руснаците (същите сте като македонците едно към едно).
96
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо заплатата им се определя на базата чуждата свършена работа и получени заплати? Защо не се определя на базата на количеството работа, която са извършили дупетатите? Ако цял месец само присъстваш на работа тялом, за какво ти се дава заплата?
95
1
 
29
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
Бедний НАРОДЕ какво още чакаш и последните ли силици да ти вземат, че даже и да не можеш да протестираш, ама токле е младост и докле сили имаш, "скачай" , че освен беднотията и името ти няма какво друго да ти вземат, СТРАХ ги е. Това на тримесечие да вземаш бадева по 300 лв отгоре на НАДУТАТА им заплата, а милостинята от 40+40 лв на празници Ви кара да "целувате" ръката, която ежемесично ограбва българския народ, не е ли Вашето унижение и да се кланяте до земи ???
94
1
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Мила Родиноти беше...
93
20
 
5
 
! Отговори
принцеса Леа преди 6 години
До НеаАми умирайте, ама не пишете, а си спрете нета и си купете хляб :)
92
2
 
20
 
! Отговори
Неа преди 6 години
+ 300 лева а хората умират от глад . Ще започна да псувам усещам !!!
91
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-мразените и презирани у нас си повишават заплатите всеки 6 месеца. Чудя се, няма ли като в Армения да влязат десетина с Калашници и да ги зачеше така, че един да не остане. Начело с Банкянския Бабуин и слугата му, Цецо Пипоня. Дай Боже радост за народа!!!
90
1
 
15
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Напишете онлайн петиция или подобно и постене да се подпишем
89
3
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Предложение Едно време, заплатата беше 17 хиляди, 100 хиляди, и нямаше какво да купиш с тях. Не, мерси.А депутатите ни-да са живи и здрави! Щом има балами да гласуват за тях, и да ги търпят после-още може! Може например да назначат съветниците си с основно образование например, може да обиколят годишно с колата , на които ние плащаме разходите, толкова гилометри, че все едно са обиколили света, а да не говорим за бизнес възможностите пред "фирмите на съпругата им", лобирането, комисионната.
88
0
 
14
 
! Отговори
Архангелов преди 6 години
Логиката на правителството е ясна... те ще хапват КАЙМА ... ние ще ядем картофи ... НО средно ядем МУСАКА
87
1
 
16
 
! Отговори
Неа преди 6 години
800 бруто , 600 нето . На е тогава ще видят кон боб яде ли ! Бясна съм !!!
86
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Българи не ви виждам пред парламента или пак сте съгластни с тях да си вдигат заплатите!"По-голямата част не живеем в София и не можем да си позволим да отсъстваме от работа. ---Ми що бе, нали сега при демокрацията сме свободни, свободата Санчо е най-висшето благо което Бог е дал на човека, тоест демокрацията ни даде свободата, най-висшето благо. Кое не ви позволява да остъствате от работа и да протестирате? Оплачете се на Дойче Веле или на американското посолство!
85
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Депутатите трябва да взимат колкото един учител - тоест 800 лева. С какво са заслужили повече от един учител?
84
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се вдигнахме няколко пъти против конвенцията, така трябва и сега - против високите заплати на депутати и министри!
83
2
 
12
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Къде ги дават тия 1000 бруто ? В кой сектор
82
1
 
16
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Абе тея станаха като онзи *** дето незнаеше къде хората взимат 800 лева та после се извинява . Сори ама и в държавния сектор средната не е 1000. Това са лъжи . Много моля някой да направи обстоен преглед на заплатите и да го даде в медиите !!!
81
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е че средната заплата се е вдигнала.
80
2
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Така е във вълчия побългарен капитализъм.Свиквайте.
79
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един българин просяк в Кьолн или Париж изкарва 40 евро на ден и нощувката и храната му е безплатна в приют за бездомни, а на месец може да си докара от просене към 800 евро, 10 пъти повече от средната за Русия заплата 86 евро. Правото да просим пред катедралата в Кьолн и в Париж ни го даде членството в ЕС, просяци, просяци, ама 10 пъти по-добре от руснаците.