Линейка или МВР? Кой всъщност преследва Десислава Радева?

Вътрешният министър хвърля нова светлина върху случая
Обновена: 14 фев 2018 14:31 | 14 фев 2018 14:30, Вера К. Александрова
169
Линейка или МВР? Кой всъщност преследва Десислава Радева?
Снимка: архив "Булфото"

Нова светлина върху екшъна със съпругата на президента хвърли вътрешният министър Валентин Радев. Той обясни, че шофьорът на НСО, който возел Десислава Радева, се объркал, че зад него се движи линейка, а не бус на жандармерията. Затова и не спрял, а дори напротив – дал газ заради изискването на НСО да се спазва определена дистанция от другите коли на пътя.

Миналата седмица името на съпругата на президента бе забъркано в екшън с НСО и жандармерията. Според първоначално появилата се информация автомобил, шофиран от Радева, не е спрял на полицейска проверка и на служителите на МВР се наложило да преследват колата, докато разберат, че президентшата е вътре.

Още по темата

Няколко часа по-късно информацията бе отречена, а по-късно бе уточнено, че автомобилът бил преследван от полицейски патрулки, защото не разпознали мерцедеса на Националната служба на охрана.

На светофар те го обградили и гардовете трябвало да покажат картите си, за да им повярват, че са държавна охрана. След проверка СДВР съобщи, че полицаите не са нарушили закона за МВР като са спрели колата, защото тя не е била обозначена.

Шофьорът на НСО е бил заблуден, че го следва линейка, цели 3 светофара по бул. "България", обясни министърът. Служителят нарочно дал газ, когато полицейският бус го доближил, тъй като в НСО имали изискване да поддържат определена дистанция от останалите коли. Когато все пак мерцедесът бил застигнат от полицаите, бързо се разбрали, обясни МВР шефът, цитиран от "Сега".

"Не е имало спиране с палки, не е имало такива гонки, каквито бяха описани. Автомобилът се е движел, той е на специален режим, не е бил обозначен, защото така правим - когато няма нужда, не го обозначаваме. След него се движи белият бус с жандармерията, той не ги вижда и мисли, че е линейка. Спират го, установяват кой е и го освобождават", разказа министърът.

Колата на НСО вероятно се е движела с превишена скорост, стана ясно от думите му.


169
Още от
Напиши коментар Коментари
13
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все нещо лъжат и мажат, не е читава тази история с Бързата Деса. А и тя какво прави в кола на НСО, освен да харчи парите ни?
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То па тея бусове на жандармерията са малко по-бързи от комбайн в полето, как са ги гонили не ми е ясно...
11
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЦРУ се опита да хвърли сянка на съмнение върху безгрешният ни президент и неговата съпруга светица, но доблестните български служби чрез придобитият много полезен руски опит парираха и разобличиха американското активно мероприятие.
10
1
 
17
 
! Отговори
** преди 1 месец
Линейка или МВР? Кой всъщност преследва Десислава Радева? - Бял мерцедес естествено.
9
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Селски вечеринки.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А можеше просто да си плати глобата и друг път да внимава и всички щяхме да сме забравили.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 5
Нали затова линейките са надписани- за да не ги бъркат с бус

еми може момчето от НСО да е неграмотно :)
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми уволнявайте го тоя от НСО щом не може да различи бус на жандармерията от линейка
5
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали затова линейките са надписани- за да не ги бъркат с бусо
4
0
 
28
 
! Отговори
ами преди 1 месец
Всяко обяснение води до съмнение.....разбрахме няма нужда да се чудите какво още да измислите!!!
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видяхте ли? Всичко е суперзаконно, всичко е по правилата на законите и правилата на НСО. Десислава е света вода ненапита.
2
8
 
16
 
! Отговори
Православен преди 1 месец
разработка на Герб и службите ,ама нали вече няма качествени кадри и изпълнението е много зле :) Случайно няколко минути след случая плъзнаха веднага готовите статии!
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Егати локумите. Сами се оплитат в лъжите.

Първоначалната информация беше, че сама е карала колата. А обикновено, това е най-достоверната. После почват с измислянето на версии, коя от коя по-официална.