ГЕРБ: Събираме подписи за оставката на Жаблянов!

За втори ден страстите в НС се нажежиха заради изказването му
119
ГЕРБ: Събираме подписи за оставката на Жаблянов!
Архив: Булфото

Страстите в парламента отново се нажежиха заради констатацията на зам.-шефа на НС от БСП Валери Жаблянов, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

За втори пореден ден депутатите се занимават с него. Вчера от ГЕРБ поискаха левицата да изтегли Жаблянов от ръководството на парламента, от БСП обявиха, че това въобще не се налага, а днес отново Тома Биков от мнозинството заяви, че събирането на подписи с искането за оставката на Жаблянов е в ход.

Още по темата

"През последните два дни се повдига темата за насилието по време на тоталитарния режим, но последните изяви и алтернативни позиции на Жаблянов са само повод да му искаме оставката, защото от 5-6 месеца сме свидетели на разрушаване на важни политически консенсуси", скочи Биков.

Като пример за солово изпълнение на Жаблянов той посочи договора за добросъседство с Македония, срещу който единственият депутат против се оказа социалистът.

Биков уточни, че няма проблем, когато се изразява лично мнение, но в качеството си на зам.-шеф на НС Жаблянов се изказва от името на целия парламент.

"Така че ние започваме да събираме подписи за оставката му на основание системно нарушаване на правилника на НС", обобщи Тома Биков.

Червеният Жельо Бойчев пък обвини мнозинството, че просто цели да отклони общественото внимание от важните проблеми в момента.

Според него явно депутатите от ГЕРБ успешно използват историческите теми, за да прикриват критични ситуации.

"Категорично ще се противопоставим на този ваш опит да изместите темите, защото ако има тема, която трябва да е на дневен ред в парламента, тя е защо в момента се отказва достъп до медицински услуги на хората", скочи той.

Бойчев цитира писмо на НЗОК, в което е посочено, че към началото на годината Касата дължи над 270 милиона лева на чужди фондове за лечение на българи зад граница.

"Обезпокоителен е фактът, че вече постъпват сигнали от здарвноосигурени пациенти, на които е издадено разрешение за планово лечение извън България, но им е отказано предоставяне на обезщетение от чужди фондове. Налице е опасността чуждите лечебни заведения да започнат трайно да отказват лечение на български пациенти", пише шефът на НЗОК проф. Камен Плочев в писмото си, цитирано от Бойчев.

В крайна сметка от Касата искат още 140 милиона лева през тази година, за да си покрият борчовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПрезидента ще си ходи заедно с жаблянов, до наесен *** си отива
16
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩЕ ИМА НАРОДЕН СЪД ЗА БСП! 2730 ОСЪДЕНИ НА СМЪРТ, ОСТАНАЛИТЕ НА ЕКСКУРЗИЯ ДО СИБИР.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Ти пък, ти пък.....че какви мислиш са цветарчетата??? Правилно........ВСИЧКИ са с потекло от БКП!!!! Справка - Цачева и....да не изреждам, че ще отиде деня! Така че КАКВИ МЕТОДИ ИСКАШ ОТ ТЯХ? Макар да мисля, че са много по-лоши и жестоки! Защото са злобни и никога не си признават грешките!
14
2
 
4
 
! Отговори
13 преди 6 години
Ето откровение на Дебелоглав Генов от Герб в една телевизия, изразено с гръмогласно самочувствие: - Изучаването на комунистическия период в училището е необходимо, за да могат младите хора да направят своята Правилна /да/ политическа ориентация в бъдеще! Факт! Те такова ли образование трябва на децата задръстено отново с идеология и изкривени знания? И се чудя на тея от БСП как изпуснаха това, или толкова си могат и те са същите, само, че с понижена мощност!
13
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът не е в Жаблянов, а в Борисов, Цветанов, Захариева, Цачева....
12
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАРОДНИЯ СЪД Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НЕЩО И ТОВА НА БУДА НЕ МУ ХАРЕСВА ЩОТ НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРАВИ КВОТО СИ ИСКА!!!НАРОДНИЯ СЪД ГО СВАЛИ И ПЪРВИЯ И ВТОРИЯ МУ МАНДАТ НЕЗАВЪРШЕНИ!!!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подписка?Да не е на власт БКП?Тогава се събираха подписки под строй.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С жертвите се гаврят точно десните, защото хич не им дреме за тяхната памет, а използват минали караконджули за сегашни лични политически дивиденти! За това използват и образованието като вкарват по непочтен начин за политическа цел изучаване на комунизма не с образователни, а с изборни мотиви.Факт!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този съд е клауза по мирният договор. Всички срани които са били на страната на Германия имат такъв съд.
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ?!?НЯМА ПРОШКА ЗА НАРОДНИЯ СЪД!
7
5
 
7
 
! Отговори
Бсп ли преди 6 години
Никакво бсп няма, това винаги си е било бкп техните деца и внуци. Ако беше изчезнала тази пасмина доходите щяха да са като в Полша Чехия Унгарив Словения. Но не - наглеците ни занавиха с 30 г и още копаят. Заради тях изчезваме като народ! Почнсли са ни още с Народния съд, с Македонския въпрос и трите фалита с виденовата зима и обира на банките ....
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато герберюгите оплетат конците, прибягват до изпитания стар антикомунизъм. Мандрите, църквата, народния съд, бананите, тоалетната хартия, лагерите.... и българенът забравя за днешния ден и е готов да търпи всичко, само и само да не би Корнелия да изпревари Едрата Тиква! Какво правите с патриотите и Конвенцията, а?
5
12
 
14
 
! Отговори
?!? преди 6 години
Тоя Жаблянов е отврратителен, няма право да се гаври с невинните българи *** от тоя съд! Няма право да възкресява и оправдава Народния съд, а същевременно от БСП да се целуват на Орлов мост с Местан и да искат прошка за възродителния процес
4
6
 
8
 
! Отговори
Твърде вероятно преди 6 години
такива мраморно-застинали физиономии, НЕВЪЗМУТИМИ,НЕИЗРАЗЯВАЩИ нищо, да се придобиват в някоя школа( като на Жабленов и Иво Христов-през. каб.): може да са предимство "пред врага", но не и пред БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Освен...
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като касата дължи пари защо си вдигнахте заплатите? 240 любители на кюфтета по 300лв са си 72000 + осигуровки са към 100 хиляди. Да бяхте ги заложили към касата.
2
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО НЕ СТЕ ВИЖДАЛИ ДИСЕКЦИЯ НА ЧЕРВЕНА ЖАБА...
1
5
 
24
 
! Отговори
прах в очите преди 6 години
Този въпрос се раздухва за да се замажат хилядите проблеми в държавата,все едно Германски депутат да го критикуват за това че е казал нещо за Нюрберския процес!?в цяла Европа след войната има подобни съдилища.