ГЕРБ: Събираме подписи за оставката на Жаблянов!

За втори ден страстите в НС се нажежиха заради изказването му
119
ГЕРБ: Събираме подписи за оставката на Жаблянов!
Архив: Булфото

Страстите в парламента отново се нажежиха заради констатацията на зам.-шефа на НС от БСП Валери Жаблянов, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

За втори пореден ден депутатите се занимават с него. Вчера от ГЕРБ поискаха левицата да изтегли Жаблянов от ръководството на парламента, от БСП обявиха, че това въобще не се налага, а днес отново Тома Биков от мнозинството заяви, че събирането на подписи с искането за оставката на Жаблянов е в ход.

Още по темата

"През последните два дни се повдига темата за насилието по време на тоталитарния режим, но последните изяви и алтернативни позиции на Жаблянов са само повод да му искаме оставката, защото от 5-6 месеца сме свидетели на разрушаване на важни политически консенсуси", скочи Биков.

Като пример за солово изпълнение на Жаблянов той посочи договора за добросъседство с Македония, срещу който единственият депутат против се оказа социалистът.

Биков уточни, че няма проблем, когато се изразява лично мнение, но в качеството си на зам.-шеф на НС Жаблянов се изказва от името на целия парламент.

"Така че ние започваме да събираме подписи за оставката му на основание системно нарушаване на правилника на НС", обобщи Тома Биков.

Червеният Жельо Бойчев пък обвини мнозинството, че просто цели да отклони общественото внимание от важните проблеми в момента.

Според него явно депутатите от ГЕРБ успешно използват историческите теми, за да прикриват критични ситуации.

"Категорично ще се противопоставим на този ваш опит да изместите темите, защото ако има тема, която трябва да е на дневен ред в парламента, тя е защо в момента се отказва достъп до медицински услуги на хората", скочи той.

Бойчев цитира писмо на НЗОК, в което е посочено, че към началото на годината Касата дължи над 270 милиона лева на чужди фондове за лечение на българи зад граница.

"Обезпокоителен е фактът, че вече постъпват сигнали от здарвноосигурени пациенти, на които е издадено разрешение за планово лечение извън България, но им е отказано предоставяне на обезщетение от чужди фондове. Налице е опасността чуждите лечебни заведения да започнат трайно да отказват лечение на български пациенти", пише шефът на НЗОК проф. Камен Плочев в писмото си, цитирано от Бойчев.

В крайна сметка от Касата искат още 140 милиона лева през тази година, за да си покрият борчовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
16
 
! Отговори
още колко дни остава преди 6 години
Не бройте колко подписа са събрали от т.н. "герб". По-добре бройте, още колко дни остават на режима на пожарникаря!
36
3
 
14
 
! Отговори
До 38 преди 6 години
Напротив,фашистите изтребваха собствения си народ.Те убиха Вапцаров,един от най-великите поети не само в България,преведен в над 100 страни по света.Както убиваха и всички инакомислещи,несъгласни с политиката на Кобургите,които също бяха забранили партийте.Така че,не оправдавай това зловещо време,защото не е по-добро от първите години на социализма.
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами той цар Борис им казал на фашистите когато обявили война на САЩ и Англия поне да не ръкопляскат, но те будалите ръкопляскали! На Запад ги чули и сетне разпоредили да бъдат осъдени! Факт!
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига сте се дърляли. Истината е проста ,а историята се позтаря не само в България ,а в целия свят. Та -лагерите в Белене и Скравена са пуснати в действие по времето на управлението на Царя-там са вкарвани инакомислещите.После властта се сменя и затворниците сменят местата си с тези ,които са ги затворили там.Едните са колели и бесели докато са на власт ,после идва техния ред да бъдат избити от наследниците на техните жертви когато вече не са на власт.Кое още не ви е ясно
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам кинохрониките! Народа масово на митинги подкрепя Народния съд! И днес ще е така!
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не виждам нищо лошо което да е казал Жаблянов, но големия въпрос е ако са толкова принципни от ГЕРБ, КОГА ЩЕ ПОИСКАТ ОСТАВКАТА НА ВАЛЕРИ ВИНКЕЛА ЗА ОБИДАТА СРЕЩУ ГЕРМАНСКАТА ЕВРОДЕПУТАТКА, ЗА ЗАПЛАХАТА МУ СРЕЩУ ЖУРНАЛИСТ, ЗА ДАЛАВЕРИТЕ ПО ГРАНИЦАТА И мн. др.???КОГА??? WHEN???Ако поискат оставката на Винкела, ще призная че ГЕРБ са принципни, до тогава си остават ЛЪЖЦИ и РАЗБОЙНИЦИ!
31
8
 
10
 
! Отговори
Bolt Thrower преди 6 години
Разликата между фашисти и комунисти е, че първите изтребват масово други народи, а комунистите - собствените си. Е кажете ми кои тогава са по-лоши.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не казвам, че този съд е хубаво нещо, защото е част от противопоставянето и самоизтребването на българския народ! Но тази спекулация и използването му за политически цели днес от едни гламави тевекели герберюги не мога да приема. Още си пазят партийните билети и какети, а врещят - Ето на вас вината, ние сме отпред!
29
9
 
8
 
! Отговори
Анон преди 6 години
Главчев за много по-малко провинение сам си подаде оставката. Но така правят хората с достойнство, а не червените антибългарски комунисти. Те са нечестиви и безскрупулни.
28
6
 
7
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
Вземи да прочетеш нещо по темата за да не ти се смеят .Я кажи колко хиляди са осъдените във Франция от такъв съд и колко от тях са *** ,осъдени за това ,че са правили секс с германци. А тук все пак говорим за хора осъдени за това ,че са рязали глави ,палили са живи деца и жени и прочее . И когато заседава Народния съд Правителството не е на комунистите ,а на ОФ ,където комунистите са малцинство
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нюрнберг е бил съден елита на нацистите бе, снагъл! Разни местенфюрери са ги изтрепали без съд или са станали слуги на победителите.
26
8
 
10
 
! Отговори
ДАААААААААА... преди 6 години
ЖЕБЛЯНОВ Е ЕДИН ОТ УМНИТЕ И ЗНАЕЩИТЕ ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ В ГЕРБ НЯМА НИТО ЕДИН ДЕПУТАТ НА НЕГОВОТО НИВО ЗАТОВА СЕ ПРАВЯТ НА ИНТЕРЕСНИ НО НА БЪЛГАРИНА МУ Е ЯСНО И ПО ТОЗИ НАЧИН ГЕРБ НАСТРОЙВА ХОРАТА СРЕЩУ СЕБЕ СИ С РАЗНИ КУЧЕНЦА КОИТО ПОЧТИ НЕ СА В ЧАС ГОВОРЯТ КАКВОТО ИМ Е КАЗАНО А ДАЛИ Е ТАКА????????
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де,ако комунизма е бил толкова лош,защо всички от ГЕРБ на високи позиции во главе с вожда са били комунисти,че и партийни секретари дори.Чакаме отговори от "антикомунистите".
24
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До наесен бесепе ще бъде разчекнато
23
3
 
6
 
! Отговори
akud преди 6 години
жеблянов фактически поради заключение. че народния съд и Белене не са нищо лошо също както гестапо и концлагерите
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе, Жаб! Изправи се на трибуната и обяви, че с отвращение и облекчение напускаш този фашистки президиум, на този фашистки парламент! Отиди и отдай искрена почит на наистина невинно убитите, включи се в Луковмарш и тогава ще те обявят за фашист.Малко демагогия, другар! Виж герберюгите как се отрекоха от партийните си минали съдби!
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунист оставка дава само с кръв. Каква подписка. Добре че децата им избягаха в омразния запад и не могат да запълнят червените редици и бавно но сигурно изчезват. До 2050г ще са дефицит и чак тогава ще се отлепим от дъното.
20
5
 
8
 
! Отговори
криста преди 6 години
Като оставим настрана Жаблянов то думите му не са лъжа. Рано или късно...идва денят на истината.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да съдят Народния съд, но за мен е важно политиците от ГЕРБ да бъдат осъдени СЕГА за геноцидът днес. За миналото да ритат не Жаблянов а бащите и дядовците на Павлова, Симеонов и др.
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже от ГЕРБ си нямат друга работа,ще събират подписи.Държавата е на автопилот,вожда или оправя света или се заяжда с президента,а народа оцелява на фотосинтеза.