На "Дондуков": Трус или фалшив консенсус, кое е по-добре?

Според Волгин би било притеснително, ако няма сблъсък
16 фев 2018 09:45,
23

Сблъсъкът между първите мъже в държавата от двете страни на "Дондуков" е за предпочитане пред царуването на фалшив консенсус. Нормално е между премиер и президент да има спорове. Около това мнение се обединиха журналистът Петър Волгин и Георги Харизанов от Института за дясна политика в ефира на Bulgaria ON AIR.

Двамата коментираха избухналото ново напрежение между Бойко Борисов и Румен Радев от вчера, в което бе намесено и името на депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Ако нямаше сблъсъци между президент и премиер, бих се притеснявал. В обществото трябва да има политически спорове, трябва да има сблъсъци", категоричен бе в "България сутрин" Волгин.

Още по темата

Според журналиста няма нищо по-естествено от това държавен глава и министър-председател да спорят по различни въпроси.

"Радев беше избран именно защото е кандидатура срещу статуквото, което се олицетворяваше в онзи момент от ГЕРБ и Борисов. Ако нямаше спорове между двете институции на "Дондуков", това би означавало, че в държавата цари някакъв консенсус, който до голяма степен е фалшив", подчерта Волгин.

Той добави, че желанието да има изкуствена стабилност в обществото не е добре.

"Дълго време при предишния президент живяхме с усещането, че президентската институция е безгласна буква", смята журналистът.

За нормално да има спорове между президент и премиер определи и другият гост на Bulgaria ON AIR Георги Харизанов от Института за дясна политика.

"Но ми се ще сблъсъците да бяха на ниво политика, а не "жълти вестници", обясни той.

Харизанов посочи, че за периода от време, за който спорят Радев и Борисов, Делян Пеевски тогава не е бил собственик на една от българските телевизии.

Но, продължи той, цялата "лавина", която излезе от президентството, не почива върху фактологията.

"Ако има такава - нека разберем, ако няма - значи президентът е излъгал. Ако Радев е излъгал - имаме много голям проблем", заключи гостът на телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "пинелъпи": Да работят заедно за благото на нацията?. Звучи добре, но какво означава на практика. Ако някой работи за благото на Делян Пеевски (или е работил за благото на Цветан Василев), значи ли че работи за благото на нацията? Сигурно може и така да се тълкува (все пак и те са български граждани) но някак си не звучи убедително.
12
3
 
7
 
! Отговори
Далновиден преди 6 години
До Анонимен"....Планетата на изр.о.дите дж.ендъри.Действието се развива в 2050г в ЕС"То към 2050г ЕС няма да има,а ЕХ(Евро Халифат), дже.ндърите ще са избити както и нормалните(бели).
11
4
 
28
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Не че Радев е кой знае какво,ама фалшивият генерал и бивша(?) мутра ми идва в повече!
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Петър Волгин от "института за дясна политика" хи хи. Какъв институт, каква дясна политика....какви 5 лева"Абе Гербоидиот, Георги Харизанов е от Института за дясна политика. Това е този които съсипа "Напоителни системи". Бойко Борисов го наричаше българския Бил Гейтс, щото имал само средно образование, но бил много умен.
9
5
 
22
 
! Отговори
n преди 6 години
До Анонимен Само помисли малко , колко генерали са решавали съдбата не само на народи но и на света. Помисли , яно не можеш ти си само едно крачетало което повтаря чужди думи. обидно е са всеки българин да сравняваш виш офицер от армията с две генералщабни академии с *** , още повече с пожарникар. Но на теб толкова ти е хоризонта това знаеш това пишеш . Инфузория / виж в гугал /
8
3
 
11
 
! Отговори
пинелъпи преди 6 години
Знам, че когато родителите си крещят един на друг, децата им изпадат в ужас. Същото е с народа - затова двамата родители на нацията, да застанат редом един до друг и да направят съвместно изявление: "Хора, извинявайте че ви причинихме това... отиваме да работим за благото на всички!"
7
23
 
14
 
! Отговори
?!? преди 6 години
Тоя Волгин ако смята, че е нормално Президента да обвинява премиера в корупция и да не дава доказателства в прокуратурата за това. То на президента не му е мястото в президентството а в селската кръчма, а на теб Волгин в жълт вестник!
6
4
 
11
 
! Отговори
до 1 и 2 преди 6 години
Абе хора! Пийте си хапчетата редовно,бе!
5
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как бивш военен пилот да изпълнява адекватно функциите на президент. Самия факт, че си избрал военната професия означава, че си човек с черно-бяло мислене. Или си приятел или си враг и те застрелвам, междинно положение няма. След като 30 год. са те учили да реагираш първосигнално, няма как влизайки в президентството изведнъж да реагираш като сложен ум, който отчита всякакви баланси и последствия. Да очакваме нови изцепки на ***!
4
28
 
15
 
! Отговори
опорна точка преди 6 години
Фърлят се на Премиера пиарите на ***, за да може Радев да изглежда значим. На приказки го докарват комунделите, ама дайте им властта и гледайте к'во става! - само кражба
3
34
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Др. Радев е един обикновен военен със зелени чорапи и с малко акъл . Той се държи като в казармата строй се преброй се и това му е задачата. От него не може да очакваш развитие той ще си остане един невъзпитан военен с празни приказки .
2
19
 
10
 
! Отговори
опорна точка преди 6 години
Петър Волгин от "института за дясна политика" хи хи. Какъв институт, каква дясна политика....какви 5 лева?! Там са кадри от АОНСО. Все едно да наречеш Путин - демократ хи хи
1
12
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ген радев е избран с повече от 2 милиона гласа така че няма никакьв сбльськ сникои до края на мандата противниците му да не го забравят когато пишат илиговорят за бьлгарин които идва в политиката за пьрви пьт много добре се справя